Irány Berlin! Final Four!

Vissza
Irány Berlin! Final Four!

Hat góllal, 28-22-re nyertünk a Sporting ellen, így bejutottunk az EHF-kupa négyes döntőjébe.

Pick Szeged-Sporting CP (portugál) 28-22 (16-10)
Férfi kézilabda EHF-kupa, negyeddöntő, visszavágó. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Pandzsics, Moszorinszki (szerbek).
Pick Szeged: MIKLER - Parrondo 3, BALOGH 5, MINDEGÍA 7, Zubai 1, Ilyés, VADKERTI 4. Csere: Tatai (kapus), Blazevic, Larholm 3/3, Vranjes 1, Kekezovics 2, Prce 1, Ancsin 1, Laszica. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Sporting CP: Candeias - PORTELA 4, MARZO 8, Solha 3/2, Antunes 1, Magalhaes 2, Silva. Csere: Oliveira (kapus), Moreira 4, Dias. Vezetőedző: Frederico Santos.
Hétméteres: 4/3, ill. 2/2.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.
Továbbjutott: a Pick Szeged 55-51-es összesítéssel.

További eredmények: Lugi (svéd)-Constanta (román) 34-28, továbbjutott: a Constanta 59-55-ös összesítéssel. Montpellier (francia)-Nantes (francia) 33-24, továbbjutott: a Montpellier 59-49-es összesítéssel. A Final Four mezőnye: Pick Szeged, Füchse Berlin, Constanta, Montpellier.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: - Komoly csapat ellen játszottunk, amely a negyeddöntő során egyszer sem adta fel a harcot. Az első félidő döntő volt, hiszen hatgólos előnyt szereztünk, ezt pedig meg tudtuk tartani a folytatásban. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot varázsoltak, nélkülük nem tudtunk volna bejutni a Final Fourba. Berlinben nagyon komoly négyes jött össze - az a csapat nyer majd, amely akkor a legjobb formában lesz.

Frederico Santos, a Sporting vezetőedzője: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nem is kellett csalódnunk. Számunkra már az nagy dolog volt, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe, ezért nem vagyunk csalódottak. Fiatal csapat a miénk, amely megérdemli a gratulációt, és amely sok tapasztalattal gazdagodott a szezonban.

Marko Krivokapics, a Pick másodedzője: - Remek érzés, hogy első éves edzőként történelmi tettet hajtottunk végre, és bejutottunk a négy közé. Az első célunkat elértük, bízom benne, hogy a végjátékban is sok örömöt szerzünk a szurkolóinknak.

Vadkerti Attila, a Pick csapatkapitánya: - Kellemetlen stílusú ellenfél a Sporting, egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. Amikor reggel felkeltem, eszembe jutott, hogy történelmet írhatunk - nem szoktam izgulni, most mégis gyomoridegem lett, sőt, az is a szokásosnál jobban idegesített, amikor a feleségem bekapcsolta a porszívót. Köszönjük a közönségnek, hogy támogattak minket, igyekeztünk nekik örömet szerezni.

Pedro Portela, a Sporting szélsője: - A kiesés miatt csalódott vagyok, de ettől függetlenül számunkra az EHF-kupa egy sikertörténet volt. Portugáliában nem megszokott, hogy ilyen hangulat van egy kézilabdameccsen, jó volt ilyen környezetben pályára lépni.

Közzétéve: 2014.04.27.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR