Gólzáporos meccsen nyertünk

Vissza
Gólzáporos meccsen nyertünk

Magabiztos győzelemmel búcsúztunk az év utolsó meccsén az újszegedi sportcsarnoktól. A K&H férfi kézilabda ligában 44-29-re nyertünk az SBS-Eger ellen.

PICK Szeged–Eger 44–29 (23–14)
K&H férfi kézilabda liga, 11. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 7/3, Tönnesen 5, Mackovsek 2, Rosta 7, Martins 4, Blonz 5. Csere: L. Krivokapics (kapus), Bodó 5, Gaber 2, Garciandía 1, Bombac, Sostaric 4, Frimmel 2/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Eger: Balogh – Lezák 1, Szuharev 1, Tóth R. 10/8, Machac 4, Bernatonis 3, Holdosi 1. Csere: Seprős (kapus), Pulay 3, Tóvizi 3, Lakosy 2, Kiss G., Kovács M. 1, Bettembuk. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Hétméteres: 4/4, ill. 9/8.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

Az év utolsó meccsét vívtuk az újszegedi sportcsarnokban. Ismét repültek a plüssök, szurkolóink rengeteg kabalát hoztak, amelyeket majd karácsony előtt jótékonyságra ajánlunk fel. A félidőben átadtuk azt a sok-sok csokit, amelyeket az MTK labdarúgócsapatával és a Szegedi Kortárs Balettel közösen gyűjtöttünk az Ágota Alapítványnak. A kezdődobást Dobó Vince, régi szurkolónk végezte el. Nik Henigman kisebb sérülés miatt kihagyta a meccset, így Luka Krivokapic került be a keretbe.

A kezdésen érződött a hosszú utazás, hiszen 6-6-ig nem tudtunk ellépni. Jött egy 5-0-s roham, a 17. percben már 12-7 volt a javunkra. Különösen Rosta Miklós, Kent Robin Tönnesen és Alexander Blonz termelte a gólokat. Bodó Ricsi bombája után pedig már 14-7-re léptünk el. Közben Mirko Alilovic hetest védett, így tovább nőtt a távolság a két csapat között, 18-9. A hajrában is jöttek tőlünk a gólok, így a félidőben 23-14-re vezettünk.

Borut Mackovsek gólja nyitotta a második játékrészt, először vezettünk tízzel, 24-14. A 46. percre, főként a szélsőinknek köszönhetően tovább nőtt a különbség: 34-21. A hajrában jöhetett a kapuba Luka Krivokapic, így a végén újabb fölényes győzelmet arattunk, 44-29-re nyertünk.

Juan Carlos Pastor: – Rengeteget adott nekünk az újszegedi sportcsarnok. Köszönöm mindenkinek a munkáját itt, és azoknak is, akik kijártak ide szurkolni. Mindig otthon érezhettük itt magunkat. Bonyolult hetünk volt két mérkőzéssel és utazással, ma pedig a legfontosabb, hogy senki sem sérült meg és begyűjtöttük a két pontot. Fontos mérkőzést játszottunk, mert több kézilabdázónknak szüksége volt a játékpercekre. Sportszerűen játszott az Eger, szeretek az ilyen csapatok ellen játszani.

Luka Krivokapic: – Gratulálok az Egernek, a szakmai stábnak pedig köszönöm a lehetőséget, mindig igyekszem ezzel a lehető legjobban élni. Mindig lehet jobban védeni, ezeket megbeszéljük majd most is édesapámmal.

Tóth Edmond: – Gratulálok a Szegednek. Jól támadtunk, sok szép dolgot megvalósítottunk, eljutottunk 29 gólig. A védekezésünk viszont gyengébb volt, nem tudtunk olyan nehézséget okozni a Szegednek, mint amilyet kellett volna, Emiatt az egyik szemem sír, a másik nevet. Összességében játszottunk egy jót.

Legközelebb december 9-én (csütörtök) a PICK Aréna nyitómeccsén, a THW Kiel ellen lépünk pályára.

 

Közzétéve: 2021.12.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR