Újból bevettük Szkopjét

Vissza
Újból bevettük Szkopjét

Parádés első félidő után magabiztosan nyertünk a HC Vardar 1961 otthonában. 16-9-es harminc perc után 30-27-re diadalmaskodtunk.

HC Vardar 1961-PICK Szeged 27-30 (16-19)
EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló, Szkopje, Jane Sandanski, 1500 néző. Vezette: Stark, Stefan (románok).
Vardar: Tomovszki – Djukics, K. Nyokas 2, Toto 2, Diallo 1, Kuduz, Gyibirov 5/4. Csere: Gogov (kapus), Sztojlov 1, Gadza 5, O. Nyokas 3, Szavrevszki, Walczak, Taleszki 4, Georgievszki 2, Czuwara 2/1. Vezetőedző: Veszelin Vujovics.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 7/4, Tönnesen 3, Bombac 5, Bánhidi 4, Mackovsek, Frimmel 2/1. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Gaber, Radivojevics, Bodó 5, Garciandía 4, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.
Hétméteres: 6/5,  ill. 6/5

Csütörtök reggel keltünk útra Szkopjéba, szerencsére minden rendben volt az úton. A megérkezést követően egy rövid pihenő, majd séta szerepelt a programban. Másodedzőnk, Marko Krivokapics kisebb betegség miatt nem tartott a csapattal, így a Vardar ellen Nenad Damjanovics volt Juan Carlos Pastor segítője.

A hazaiak szereztek vezetést, amelyre Dean Bombac válaszolt, a 4. percben pedig Sebastian Frimmel hetese után máris vezettünk: 2-1. nem volt telt ház, de az észak-macedón szurkolók így is félelmetes hangulatot teremtettek. Ezzel különösebben nem foglalkoztunk, Kent Robin Tönnesen második „dugója” után már 4-1 volt nekünk. Mikler Roli remekül védett, így tartottuk az előnyünket, a 11. percben 5-1-es vezetésünknél időt is kértek a hazaiak. Dean Bombac emberhátrányban is betalált, ez volt a 300. BL-gólja szegedi színekben. Hihetetlen ritmusban játszottuk, a 16. percben 8-1 volt a javunkra. 15 percig nem kaptunk gólt, eddig képtelenek voltak az észak-macedónok a kapunkba találni. Jött egy 3-0-s hazai sorozat, így a 22. percben Juan Carlos Pastor időt is kért. Deki, azaz Dean Bombac törte meg a gólcsendünket, és nyugtatott meg egy kicsit bennünket. Ha már Bombac csatlakozott a „Háromszázasok klubjához”, akkor a kapitány, Bánhidi Bence is belépett ebbe a táborba, a harmadik találata volt a 300. szegedi BL-gólja. A hajrá a miénk volt, jöttek a Bodó Ricsi-gólok, így harminc perc után 16-9-re vezettünk.


Taktikát váltott a Vardar: hét a hat elleni játékkal indította a második játékrészt. Hetes ott, hetes itt, így 1-1 gól született. Harcoltak a hazaiak, így kicsit dolgoztak le a hátrányukból, de a 40. percben is magabiztosan, 18-13-ra vezetünk. Jött azonban két újabb Vardar-gól, időt is kellett kérnünk: és ekkor jött Deki: két villanás után megint öttel mentünk: 21-16. Roli helyett Mirko Alilovic érkezett, aki az 50. percben Gyibirov ziccerét védte. A szülinapos Mario Sostaric pedig kiválóan értékesítette a heteseket, így tartottuk az 5 gólos vezetést. SuperMario igazán elemében volt, minden helyzetből gólt szerzett. Bodó Ricsi iszonyatos bombája pedig élményszámba ment, időt is kért a Vardar. Ekkor 28-22 volt a javunkra, kevesebb, mint öt perc volt hátra. A hajrában faragott a hátrányából a hazai gárda, de a magabiztos győzelmünket ez sem veszélyeztette, ismét bevettük Szkopjét.

Csapatunk legközelebb szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Balatonfüred együttesét fogadja. A meccset az M4 Sport+ élőben adja. Pénteken 15 órától 18 óráig az újszegedi sportcsarnokban elővételben lehet belépőt vásárolni, szombaton 15 órakor nyit majd a pénztár.

Közzétéve: 2021.11.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR