Juan Carlos Pastor: együtt a táborral!

Vissza
Juan Carlos Pastor: együtt a táborral!

Csütörtök 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligája A csoportjában, a hetedik fordulóban a HC Vardar 1961 együttesét fogadjuk. Mesterünkkel, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk.

- Mi volt a legnagyobb pozitívuma a Veszprém ellen elért 26-26-os döntetlennek?

- A csapat! Nekem ez tetszett leginkább, nagyon jól teljesítettünk, vissza tudtunk jönni a meccsbe, végig harcoltunk. Aminek igazán örültem, hogy az új játékosok, akiknek ez volt az első rangadójuk, jól játszottak.

- Nem ez volt az első meccsünk, amikor a hajrában hátrányból álltunk fel. Ez a jövő szempontjából fontos lehet?

- Azért én abban reménykedem, hogy nem sok meccsen kell ilyen hajrát nyitnunk, hanem inkább megnyugtatóan vezetünk, és eldöntjük addigra a találkozót. Jó lenne ezeket az erőket, amelyeket most mutattunk, hamarabb elővenni, és akkor vezetésből tudjuk befejezni a meccset.

- Mennyire veszélyes csapat a HC Vardar 1961? Jól kezdték a BL-t, azonban az elmúlt három meccsen vereséget szenvedtek.

- Abból nem szabad messzemenő következtetést levonni, hogy háromszor vereséget szenvedtek. Fizikálisan egy erős csapat lesz az ellenfelünk, több kiváló francia légiós erősíti a soraikat. Mint mindig, a védekezés lesz a kulcs, fel kell készülnünk a hét a hat elleni játékra, amelyet szívesen alkalmaz a Vardar. Fontos lesz, hogy felpörögjünk a csütörtök esti meccsre, és jó ritmusban tudjunk játszani.

- Ismét azt az időszakot éljük, amikor hetente két meccs vár ránk. Ilyenkor mi a legfontosabb egy-egy edzésen?

- Jóval kevesebb idő áll a rendelkezésünkre, hogy egy-egy meccsre felkészüljünk. Ilyenkor rövidebbek az edzések és az elemzések. Ebben az időszakban fontos a játékosok koncentráltsága, frissessége, ez is kiemelt szerepet kap. Ha az alapdolgok megvannak, sokkal egyszerűbb a felkészülés. Ez a lényeg, ezt nem szabad elfelejtenünk.

- Sokszor beszéltünk már a szurkolóinkról. Milyen érzés volt ismét látni azt, hogy megtöltötték Veszprémben a szegedi szektort?

- Nagyon fontosak ők nekünk! Ezt tényleg nagyon sokszor hangsúlyozzuk. Jó volt látni őket, és nemcsak látni, hanem hallani is. Amikor hátrányban voltunk, akkor is mellettünk álltak, segítettek. Vissza is jöttünk a meccsbe, ekkor csendesebb lett az Aréna, és jól lehetett hallani az ő buzdításukat. Nagyszerű érzés volt, most is nagy szükség lesz rájuk, mert a táborral közösen sikerül megszerezni a győzelmet, ebben biztos vagyok!

Közzétéve: 2021.11.16.

TOVÁBBI HÍREK

2021
12/05
Tizenhat sztori (5. rész)

December 16-án a 60. születésnapját ünnepli a klubunk. Az emlékezetes meccsek mellett 16 sztorival is jelentkezünk. Itt az ötödik rész.

2021
12/04
Gólzáporos meccsen nyertünk

Magabiztos győzelemmel búcsúztunk az év utolsó meccsén az újszegedi sportcsarnoktól. A K&H férfi kézilabda ligában 44-29-re nyertünk az SBS-Eger ellen.

AZ ÖSSZES HÍR