Mario Sostaric: hittünk abban, hogy sikerül a pontszerzés

Vissza
Mario Sostaric: hittünk abban, hogy sikerül a pontszerzés

Őrült meccsen 32-32-es döntetlent játszottunk a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, az 5. fordulóban a THW Kiel otthonában. A meccs egyik embere Mario Sostaric volt. Super Marióval beszélgettünk.

- Milyen volt belülről a meccs?

- Iszonyatosan nehéz. Jól kezdtünk, vezettünk, megléptünk öt góllal, de ott egy időre elfogyott az erőnk, a koncentráltságunk. Ezt pedig kihasználta a THW Kiel, átvette a vezetést, és ebből nagyon nehéz volt visszatérni.

- Mire gondoltál, amikor komoly hátrányban voltunk?

- Mindannyian hittünk abban a végsőkig, hogy nem kaphatunk ki, mert valójában az ellenfelünk a mi hibáinkat használta ki. Tudtuk, hogy visszatérünk a helyes útra, és ez sikerült is. Hihetetlen nagy karaktert mutattunk meg, ez a jövő szempontjából nagyon fontos lehet, erre lehet építeni, ez egy komoly erő lehet a későbbiekben.

- Hogyan élted meg a hajrát?

- Ez egy őrült helyzet volt. Héttel vezetett az ellenfelünk, de ebben a vert helyzetben kaptunk erőre, jöttünk lendületbe. Én nagyon élveztem a hajrát, különösen azért, mert labdákat kaptam, a helyzeteimet pedig értékesítettem. Emlékezetes pillanatok voltak, az biztos.

- Önbizalmat adhat ez a döntetlen?

- Mindenki, minden társam tisztában volt azzal, hogy a világ egyik legjobb csapata, a THW Kiel ellen kellett harcolnunk. Igy természetesen hatalmas önbizalmat ad ez a döntetlen a csapatnak. Jó munkát végeztünk, de ez már a múlt, előbb vasárnap egy magyar bajnoki, majd jövő héten a BL-ben egy újabb komoly kihívás vár ránk. Célunk, hogy még jobbak legyünk, mint a szerda esti meccsen, mert csakis így tudjuk megszerezni a győzelmet. Nagyon bízom abban, hogy a sérült játékosaink visszatérhetnek, mert nagy szükségünk van rájuk.

Közzétéve: 2021.10.21.

TOVÁBBI HÍREK

2021
12/05
Tizenhat sztori (5. rész)

December 16-án a 60. születésnapját ünnepli a klubunk. Az emlékezetes meccsek mellett 16 sztorival is jelentkezünk. Itt az ötödik rész.

2021
12/04
Gólzáporos meccsen nyertünk

Magabiztos győzelemmel búcsúztunk az év utolsó meccsén az újszegedi sportcsarnoktól. A K&H férfi kézilabda ligában 44-29-re nyertünk az SBS-Eger ellen.

AZ ÖSSZES HÍR