Remek második félidő, visszavágtunk a Csurgónak

Vissza
Remek második félidő, visszavágtunk a Csurgónak

Szoros első félidő után (12-11) magabiztosan, 33-21-re nyertünk a Csurgói KK ellen, visszavágtunk a 2020-as vereségért.

PICK Szeged–Csurgói KK 33– 21 (12–11)
K&H férfi kézilabda liga, 3. forduló, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 1/1, Henigman, Mackovsek 3, Bánhidi 4, Frimmel 2, Bombac 3. Csere: Tönnesen 2, Bodó 1, Martins 5, Gaber, Rosta 2, Garciandía 4, Radivojevics 4/1, Rea 2/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgói KK: Tatai -  Gebhardt 2, Krecic 3, Szeitl, Borsos, Krismancic 5/2, Kerkovits 2. Csere: Füstös (kapus), Rotim 2, Vasvári 1, Gábor 2, Herceg 2, Tóth Á. 1, Schäffer 1. Vezetőedző: Ortega Martínez.
Kiállítás: 12, ill. 10 perc
Hétméteres: 4/2, ill. 1/1

A szerdai, Zagreb elleni BL-győzelem (30-21) után a K&H férfi kézilabda ligában újból hazai pályán szerepeltünk. Szombat délután a Csurgói KK-t láttuk vendégül. A keretünk megegyezett a horvát együttes ellenivel, így a PICK Kézilabda Akadémia játékosa, Rea Barnabás ismét a csapatba került. Alexander Blonz és Luka Stepancic a lelátóról figyelte az eseményeket. Nagy taps köszöntötte Tatai Pétert, a vendégek kapitányát, aki 2014-ben EHF-kupagyőztes lett velünk.

Jól kezdtünk, ennek különösen örült az közel 60 Szegedi Hospice Alapítvány-munkatárs, akit meghívtunk a Csurgói KK elleni hazai meccsünkre. Sajnos, nagyon sok labdát elszórtunk, így 3-3-nál utolértek bennünket a vendégek. Martins, majd a kapitány Bánhidi Bence talált a kapuba, így ismét sikerült két találattal meglépnünk, 6-4. Sőt Kent Robin Tönnesen második gólja után először vezettünk hárommal: 7-4. Nem volt kis gól, majd Rosta Miki is gyorsan beköszönt Tatai Péternek – nagy taps fogadta egykori kapusunkat -, így 10-6 lett nekünk. A CSKK nem adta fel, feljött 10-9-re, és maradt végül 30 perc játék után ez az egygólos vezetés, 12-11.

Nem indult jól a második félidő, gyorsan egyenlítettek a vendégek. A 38. percben sikerült ismét két találattal meglépnünk, kicsit nyugodtabb lehetett a szurkolótábor a lelátón. A CSKK lassan szőtte a támadásait, így nem volt ritmusa a meccsnek. Bogdan Radivojevics pillanatai következtek, két ziccert is értékesített szerb szélsőnk, 19-15. Kettős emberhátrányba kerültünk, mégis mi lőttünk gólt, Dean Bombac betörésből  volt eredményes. Ez rendesen feltüzelte a közönséget, zengett a „PICK Szeged!” buzdítás. Imanol Garciandía vette át a gólmester szerepet, majd Borsos Tamás kapott piros lapot, miután szó szerint elkaszálta a ziccerben lévő Borut Mackovseket. Dean Bombac, majd Sebastian Frimmel fontos pillanatban talált a kapuba, 26-20. Az 51. percben Matej Gaber maradt lent, a többiek segítették le a pályáról. Nagyon elkaptuk a fonalat, jöttek zsinórban a gólok tőlünk, így az 55. percben vastaps volt a jutalmunk: 29-20. A hajrában jöhetett Rea Barnabás – 2 gólt is szerzett -, a vége: 33-21.

Vasárnap 17.30-kor a Sport TV Harmadik félidő műsor vendége lesz Mikler Roland. Legközelebb jövő csütörtökön a Breszt otthonában szerepelünk.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Rengeteget hibáztunk. Úgy tűnt 10–6-nál, hogy egy nagyobb különbség lehet a szünetre. Jól védekeztünk, de nagyon rosszul támadtunk, sok labdát eladtunk, ezt pedig rendre megbüntette a Csurgó. Akkor ébredtünk fel, amikor két játékosunkat is kiállítottak, ekkor kezdtünk el komolyabban kézilabdázni. Nehéz három naponta játszani, de Szegeden ez egész évben így van.

Rea Barnabás, a PICK Szeged játékosa: – Köszönöm a lehetőséget, gratulálok a Csurgónak. Nem szélső vagyok, de igyekszem minél színesebben lőni, örülök, hogy gólt szereztem a balszélről. Meglepett, hogy a hétméterest is elvégezhettem. Boldog vagyok, hogy a PICK Szeged mezében játszhatok.

Mariano Ortega, a Csurgói KK vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek. Nem vagyok elégedett a mérkőzéssel, de védekezésben és támadásban is voltak jó pillanataink. Keményen védekezett a PICK, sajnos mi elfáradtunk. Nagyon jól védekeztünk az első félidőben, jól kontrolláltuk a szegedi támadásokat. A második félidőben nem tudtunk egyszerű gólokat lőni, nagyon hiányzott a keretünkből Juhász Károly.

Tatai Péter, a Csurgói KK játékosa: – Sok emlék és ismerős köt Szegedhez, sok barátomat láttam a lelátón, jó érzés volt, hogy szépen fogadtak. A világ egyik legjobb csapatától benne van egy ilyen vereség, de a különbségen korrigálhattunk volna. Építkeznünk kell tovább, de jó úton vagyunk, a jó időszakainkat kell minél hosszabb kitolni.

 

Közzétéve: 2021.09.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR