Kétgólos hátrány a visszavágóra

Vissza
Kétgólos hátrány a visszavágóra

Két góllal kapott ki csapatunk a portugál Sporting vendégeként az EHF-kupa negyeddöntőjének első meccsén.

Sporting CP (portugál)-Pick Szeged 29-27 (11-12)
Férfi kézilabda EHF-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Lisszabon, Pavilhao Municipal, 800 néző. Vezette: Stevann Pichon, Laurent Reveret (franciák).
Sporting CP: Candeias - Portela 8, Marzo 4, Solha 7/2, Antunes 1, Magalhaes 4, Silva 1. Csere: Oliveira (kapus), Moreira 3, Dias 1, Goncalves. Vezetőedző: Frederico Santos.
Pick Szeged: Mikler - Parrondo 1, Balogh 7, Mindegía 4, Zubai 2, Ilyés, Vadkerti. Csere: Blazevic, Larholm 8/4, Vranjes, Prce 1, Ancsin 1, Kekezovics 3, Laszica. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/3, ill. 4/4.
Kiállítás: 4, ill 6 perc.

Remekül indult a Sporting CP elleni negyeddöntő, hiszen Zubai és Balogh duplájával, valamint Larholm hetesével az 5. percben 5-1-re vezettünk a szokatlan talajú Pavilhao Municipalban. Mikler Roland remekül védett, egészen a 10. percig egy gólon sikerült tartani a hazaiakat. Aztán beindult a Sporting, több rájuk jellemző gyors támadást is vezettek, az indulásaik ellen pedig nem volt megoldás, így 8-4-es szegedi előny után 11-10-nél először vezettek a hazaiak. Portelát nem sikerült tartani, a labdaszerzéseket rendre góllal büntették a hazaiak. Jött azonban Mindegía és Balogh, így a félidőben 12-11 volt a javunkra.

A második félidő elején is megmaradt az előny, ám a 40. perc után támadásban egyre többet hibáztunk, ez pedig könnyű gólokhoz segítette a Sportingot. Portela, Magalhaes és Solha járt az élen a gólszerzésben, mindez ahhoz vezetett, hogy 10 perccel a vége előtt 24-21-re vittek a hazaiak. Nem szabad elfelejteni, hogy a továbbjutás a szegedi visszavágón dől el, így a győzelem mellett az is egy részcél lehetett, hogy minél inkább csökkenjen a hátrányunk. Kekezovics jól szállt be, három gólt szerzett, a harmadikkal 25-24-re alakította az eredményt. Egyenlíteni azonban nem sikerült, sőt Balogh Zsolt gólja kellett ahhoz, hogy csak kétgólos vereséget szenvedjünk (29-27).

Jövő vasárnap, az újszegedi sportcsarnokban tehát jöhet a visszavágó, ahol a tét a berlini Final Fourba jutás lesz. 

Közzétéve: 2014.04.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR