Győzelem! Vastaps! 6000. BL-gól!

Vissza
Győzelem! Vastaps! 6000. BL-gól!

Vastaps volt a jutalmunk a Zagreb elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után, amelyet 30-21-re megnyertünk.

PICK Szeged–HC PPD Zagreb (horvát) 30–21 (10–7)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Schulze, Tönnies (németek).
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 1, Garciandía 2, Gaber 1, Bánhidi 3, Bodó 1, Frimmel 6/4. Csere: Bombac, Henigman 1, Mackovsek, Tönnesen 3, Martins 4, Sostaric 7, Rosta 1, Rea. Vezetedző: Juan Carlos Pastor.
HC PPD Zagreb: Slavic – Cupic 1/1, Leimeter 3, Vistorop 4, Musa 2, Obranovic 2, Mandic. Csere: F. Ivic (kapus), Gojun, Klarica, Grahovac 3, Cavar 2/1, Sirotic, Klis 4, Matanovic. Vezetőedző: Ivica Obrvan.
Hétméteres: 5/4, ill. 2/2.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc. 

Jó volt, vártuk már, mert nagyon régen játszhattunk a #handballfamily előtt Bajnokok Ligája-meccset. Jó volt megélni a hatvan percet, mert olyan támogatást kaptunk a lelátóról, ami hihetetlen erőt adott.

A kezdés előtt nagy taps köszöntötte a tokiói olimpián negyedik helyen végzett szegedi hosszútávúszót, Olasz Annát.  A HC PPD Zagreb kezdett jobban, vezetett is, mi mindig az eredmény után futottunk. 3-2-nél azonban robbantottunk, Mirko Alilovic bravúrt bravúrra halmozott, így sikerült fordítanunk, 6-3-ra léptünk el. Kemény volt a meccs, nem volt gólzápor az első félidőben, végig szoros volt az eredmény. Szerencsére a védekezésre nem lehetett panasz, azonban támadásban többször is hibáztunk. Sebastian Frimmel ziccerből és hetesből rendre eredményes volt, így harminc perc után 10-7 volt a javunkra.

Bánhidi Bence gólja nyitotta a második játékrészt. Ez kellő lendületet adott, egyre többször szereztünk labdát, Mario Sostaric pedig ihletett formában kézilabdázott. Szlovén szélsőnk parádés gólokkal vette ki részét abból, hogy fokozatosan növeljük az előnyünket. Kent Robin Tönnesen, majd Imanol Garciandía is mattolta a horvát kapusokat, tombolt is a közönség. Parádés volt a hangulat, zengett a „PICK Szeged!” buzdítás. Mirko Alilovicra pedig nehéz szavakat találni, védett ziccert, átlövést, szélső próbálkozást, szóval mindent. „Mirko!” – ordította 2500 szegedi, lehet, hogy még Szőregen is hallották az emberek a nevét. A végére két kérdés maradt: mennyivel nyerünk, illetve meglesz-e a hatezredik találatunk a Bajnokok Ligájában. Utóbbi az utolsó pillanatokban összejött, Nik Henigman betörésből vette be a Zagreb kapuját. A vége, kilencgólos siker, 30-21 nekünk, így megszereztük a 2021-2022-es BL-szezon első győzelmét.

Szombaton 17 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Csurgói KK-t fogadjuk. Az erőltetett menet folytatódik.

Juan Carlos Pastor, a PICK Szeged vezetőedzője: – Nagy nyomás volt rajtunk, hogy győztes útra térjünk. Rosszul kezdtünk, túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Mirko Alilovic tartott bennünket meccsben az első félidőben. Fontos volt, hogy minél hamarabb megszerezzük ellépjünk négy- öt góllal, ezután jöhettek a gyors támadások rendezetlen fal ellen. Fejlődnünk kell, a szurkolóinkkal közösen sikeresen játszhatunk a jövőben.

Bánhidi Bence, a PICK Szeged csapatkapitánya: – Jó érzés volt ismét BL-meccset játszani szurkolók előtt, az üres csarnokhoz nem lehetett hozzászokni. Rosszul és megilletődötten kezdtünk, nem úgy kézilabdáztunk, ahogy szerettünk volna. A szünet után már jobb ritmust diktáltunk, ennek köszönhetően magabiztos sikert arattunk.

Ivica Obrvan, az HC PPD Zagreb vezetőedzője: – Gratulálok a Pick Szegednek. A BL-mezőny egyik legerősebb csapata ellen játszottunk. Rosszul védekeztünk, ki kell elemeznünk a hibáinkat a jobb folytatásért.

Sandro Obranovic, az HC PPD Zagreb játékosa: – Gratulálok a Szegednek, ma jobb csapat volt nálunk. Örülök, hogy visszatérhettem Szegedre, köszönöm a szurkolók szép fogadtatását. Ez volt a második nagyobb különbségű vereségünk a Bajnokok Ligájában, szóval fel kell készülnünk, hogy az Elverum ellen javítani tudjunk.

 

Közzétéve: 2021.09.22.

TOVÁBBI HÍREK

2021
10/24
Remek második félidővel hangoltunk a Hét meccsére

Kiváló második félidei játékkal, magabiztos, 38-29-es győzelemmel hangoltunk a Hét meccsére, a dán Aalborg Handball elleni hazai rangadóra.

2021
10/22
Vasárnap a Kis Veszprémet fogadjuk

Jön az újabb feladat, vasárnap 17 órakor a Fejér B.Á.L. Veszprém csapatát fogadjuk a K&H férfi kézilabda ligában.

AZ ÖSSZES HÍR