Tatabányán sem volt kérdés a győzelem

Vissza
Tatabányán sem volt kérdés a győzelem

Magabiztosan, 11 góllal nyertük meg a rangadót a K&H férfi kézilabda ligában, a Grundfos Tatabánya otthonában.

Grundfos Tatabánya KC–Pick Szeged 28–39 (11–17)
Férfi kézilabda NB I., 2. forduló. Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Grundfos Tatabánya KC: Wyszomirski – Hornyák P. 2, Ancsin 4, Győri 2, Stojnic 1, Zdolik 7, S. Sunajko 2. Csere: Perényi (kapus), Fotache, Balogh 3/3, Usal 3, Bodnár 2, Molnár B., Bálint B. 1, Hornyák B. 1. Vezetőedző: Vladan Matics.
Pick Szeged: Alilovic – Sostaric, Garciandía 2, Gaber, Bánhidi 6, Bodó 5, Frimmel 6/2. Csere: Mikler (kapus), Bombac 3, Tönnesen 7, Mackovsek 4, Martins 2, Radivojevics 4, Henigman, Hegedűs P., Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

Alig értünk haza Montpellier-ből, újabb nagy feladat előtt álltunk. Franciaroszágból csütörtök este érkeztünk vissza Szegedre, majd egy pénteki edzés és videózás után szombaton a K&H férfi kézilabda ligában a Grundfos Tatabánya elleni, idegenbeli rangadó várt a csapatunkra. Az úton ezúttal is velünk tartott a #handballfamily hangulatért felelős része, a kezdésre már zengett a csarnok a „PICK SZEGED!” rigmustól. Utazó keretünkből ezúttal Rosta Miklós, Alexander Blonz, valamint Luka Stepancic maradt ki, míg a PICK Akadémia növendékei közül Rea Barnabás és Hegedűs Patrik került be.

A hazai csapat kezdte a találkozót, hosszú támadásuk végén Mirko Alilovic védett, majd az ellentámadásunkból Bodó Richárd szerezte meg a mérkőzés első gólját. A Tatabánya gyorsan felvette a ritmust, a hatodik percig a #kékektől csak Bodó talált be, ekkor 4-2-re vezetett a bányász. A nyolcadik percben, 4-3-as hazai vezetésnél Matej Gaber kapta meg az első kétperces büntetést. A hátrányt sikerült az előnyünkre fordítani, a 10. perc Imanol Garciandía góljával és 5-5-ös állással kezdődött. Alilovic védése és Frimmel gólja után az előny ismét nálunk volt, majd Sebastian Frimmel hetesgóljával növeltük kettőre az előnyünket. Dean Bombac gyönyörű betörése után, 10-7-es állásnál kérte ki idejét először a hazaiak vezetőedzője, Vladan Matics. A játékunk a hazai időkérés után is tovább gyorsult, Bodó és Frimmel góljaival már 12-7-re vezettünk. Juan Carlos Pastor igyekezett frissen tartani a csapatot, így érkezett Nik Henigman, Matej Gaber, Borut Mackovsek, Kent-Robin Tönnesen és Miguel Martins is a pályára. A 25. percben, Borut Mackovsek gólja után már 15-8-ra vezettünk. A kapuban Alilovic fogott újabb ziccert, majd Tönnesen góljára válaszoltak a hazaiak. A félidő zárása előtt még összeálltunk egy időkérésre, Martins találatát azonban nem adták meg a játékvezetők, így 6 gólos előnnyel, 17-11-es eredmény mellett vonultunk az öltözőbe.

A második félidő hazai védéssel és góllal kezdődött, amire Radivojevic passza után Frimmel válaszolt, majd Mikler fogott, Bánhidi pedig értékesített egy ziccert. Mikler újabb védése és Garciandía újabb gólja után már 22-14-re vezettünk. A következő percekben Ancsin, Balogh és Bálint talált be a hazaiaktól, míg tőlünk Bánhidi és Frimmel, a második félidő 12. percében 18-25 állt az eredményjelzőn. Mikler újabb védése és Radivojevic gólja után ismét 8 góllal vezettünk, 27-19.

Bánhidi, Mackovsek és Radivojevics góljaira csak Zdolik és Balogh válaszolt a hazaiaktól, így a 17. percben 21-30-nál ismét időt kért Vladan Matics. Az időkérést követően megint Mikler védett, az indításából pedig Radivojevics tett közé először a mérkőzés során tizet. A 25. percre 7 gólra zárkózott a Tatabánya, azonban Tönnesen és Radivojevics találatai ismét 9 gólosra növelték az előnyünket, majd megint Radivojevic, megint tíz. Ekkor a balszélen már Rea Barnabás kapott lehetőséget Sebastian Frimmel helyén.

Az utolsó 20 másodpercben még Martins és Mackovsek is betalált, így magabiztosan, 39-28-ra nyertünk a rangadót Tatabányán.

Bánhidi Bence: – Nehezebb találkozóra számítottunk. Jól kezdett a Tatabánya, de utána összeszedtük magunkat. Nehéz napokon vagyunk túl, hiszen hosszú volt az utunk Montpellier-ből, majd tegnap már edzettünk, ma pedig utaztunk ide.

Ancsin Gábor, a Grundfos Tatabánya KC játékosa: – Sajnos csak 10-15 percig tudtuk tartani a lépést, utána elfáradtunk. Kiadtunk magunkból mindent, ez a Szeged ellen jelenleg ennyire elég. Dolgoznunk kell tovább, aminek biztosan meglesz az eredménye. A Gyöngyös ellen egy jó teljesítményünk sem volt, borzasztó volt megélni, a szurkolóknak pedig pláne. Ezt elfelejtjük, előre nézünk és dolgozunk tovább. Ez a szezon arról szól majd, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból és fejlődjünk.

Legközelebb az EHF Bajnokok Ligájában lépünk pályára, szerdán 18.45-ös kezdéssel a HC PPD Zagreb csapatát fogadjuk, majd 25-én szombaton 17 órától a K&H férfi kézilabda ligában a Csurgó együttesét. Jegyek mindkét mérkőzésre elérhetőek minden hétköznap 15-18 óra között az újszegedi sportcsarnok jegypénztáraiban, valamint online a Jegymester.hu felületén itt.

 

Közzétéve: 2021.09.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR