Bemutatjuk a Sporting CP-t

Vissza
Bemutatjuk a Sporting CP-t

Csapatunk vasárnap magyar idő szerint 18 órától a Sporting CP otthonában lép pályára az EHF-kupa negyeddöntőjében. A Pick még sohasem játszott a zöld-fehér portugál csapattal, éppen ezért most bemutatjuk ellenfelünket.

A Sporting megnyerte az alapszakaszt, és vezeti hazája bajnokságát, még úgy is, hogy a felsőházi rájátszásban öt meccséből csak kétszer nyert, egy döntetlen mellett kétszer vereséget szenvedett. Szegedi szempontból jó hír, hogy otthon sem verhetetlenek, a Portótól egy hónapja 33–28-ra kaptak ki. Legutóbb idegenben győzték le 36–29-re az Aquas Santas együttesét. Csupán egy pont az előnyük a Braga, Porto duóhoz képest, a negyedik helyen a Pick által korábban az EHF-kupából kiejtett Benfica áll 37 ponttal.

Az EHF-kupában két selejtezőkört is teljesíteniük kellett a csoportba kerüléshez. A holland Volendamot kettős győzelemmel búcsúztatták, majd a Porec ellen a 30–25-ös hazai siker után idegenben elég volt egy 24–24-es iksz. A B csoportban a francia Montpellier-től kétszer is kikaptak, de a dán Skjernt és a macedón Zomimakot kétszer is legyőzték. 
 
Honlapjukon írnak a Pick elleni negyeddöntőről is. Felhívják rá a figyelmet, hogy az EHF-kupában eddig még egyszer sem jutott el portugál csapat, éppen ezért kérik a közönség támogatását. Jó passzban van a csapat, hiszen a múlt héten megvédte címét a portugál kupában. A Sporting egyébként Wikipédia-adatlapja szerint nyert már nemzetközi sorozatot, méghozzá 2010-ben a Challenge-kupát. Emellett 17-szeres bajnok, 15-szörös kupagyőztes és háromszoros szuperkupagyőztes.
 
Az EHF-kupára 18 fős kerettel neveztek, benne egy légióssal, a kubai Frankis Carol Marzóval. A nemzetre jellemzően szép hosszú nevük van a kézilabdásoknak, a leghosszabb például Sergio Henrique Monteiro de Barrosnak. De leginkább nem rá, hanem a 24 éves jobbszélsőre, Pedro Andre Caseiro Portelára kell figyelni, aki 48 góljával vezeti a sorozat góllövőlistáját. Ugyanitt a harmadik helyen áll Pedro Alberto Silva Osorio Solha 38 találattal. Ő a balszélsője a csapatnak, 32 esztendős. A balátlövő Fabio Ramos Magalhaes alig szorul ki az első tízből, 32 találattal ő a 11. a listán. 
 
A két csapat negyeddöntős párharcának első meccse vasárnap magyar idő szerint 18 órakor kezdődik, a találkozót a delmagyar.hu online tudósítja a helyszínről, a Rádió 88 élőben jelentkezik, emellett csapatunk honlapján és Facebook-oldalán is találhatnak majd friss híreket. 

Közzétéve: 2014.04.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR