Mezei Richárd: a szurkolók szeretete erőt, hitet ad!

Vissza
Mezei Richárd: a szurkolók szeretete erőt, hitet ad!

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a hétvégén a pécsi Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel. Szombaton 16 órakor a Tatabánya ellen csatázunk az elődöntőben. A tét a másnapi fináléba kerülés. Mezei Richárddal, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatójával be

– Aktív kézilabdásként sok nagy és izgalmas csatát megélt. Sportvezetőként szokott izgulni?

– Sokkal nehezebb a helyzetem, hiszen ha pályára léptem, akkor a meccs hevében minden izgalom elmúlt, ekkor már a játékra koncentrálhattam. Most ezt nem tehetem. Maximum annyit, hogy néha lendül a kezem, azt veszem észre, hogy olyan mozdulatokat csinálok, mint egykor játékosként. Nem könnyű a lelátón végignézni egy-egy nagy és izgalmas csatát. Ezt nem lehet megszokni, de ez legyen a legnagyobb problémám.

– Mk-döntő Pécsett szombaton és vasárnap, mit vár a Pick Szegedtől?

– Az előzetes célkitűzésünk az volt, hogy döntőt játsszon az együttes a kupában. Ettől egy lépésre vagyunk. A Tatabánya jó csapat, ezt bizonyította szerdán, hiszen a Csurgót legyőzte, így nyílt a bajnokságban az elődöntőbe jutás. Trénerünk, Juan Carlos Pastor is kiemelte, hogy kemény csata lesz a Bányász elleni, de szegedi győzelmet, továbbjutást vár mindenki, így én is. Ha ez a siker megvan, akkor jön a döntő, minden valószínűség szerint a Veszprém ellen. Egy egy meccses párharc egészen más, főként azért, mert semleges helyszínen zajlik a mostani esemény. Tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor bármi előfordulhat, így a jelenlegi Pick Szeged is képes nyerni, elhódítani a MK-serleget.

– Mit szól hozzá, hogy népes szegedi szurkolótábor indul Pécsre? 

– Nem véletlen a jelmondat: a  „Mindenki kékbe! Mindenki Pécsre!” Nagy öröm, hogy több busznyi Pick-drukker kíséri el a csapatot. A szurkolók szeretetét mindenki érzi, a csapatnak, az edzőknek, a játékosoknak ez erőt, hitet ad. Ebből sok-sok energiát meríthetünk, ami győzelemre vezethet. 

- süli róbert - 

Közzétéve: 2014.04.10.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/02
Megnyertük a döntő első meccsét

Parádés hangulatban, magabiztos, 31-25-ös győzelmet arattunk a Telekom Veszprém ellen a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzésén. Folytatás hétfőn 18.30-kor idegenben.

2023
06/01
Pénteken 16.45-kor nyílnak meg a PICK Aréna kapui

Pénteken 18.15-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének az első meccsén a Telekom Veszprém együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Fontos szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR