Az alapítók, dr. Bérczi Mihály, Ludányi Márton és a tragikus sorsú Marian Cozma is ott lesz velünk az új Arénánkban

Vissza
Az alapítók, dr. Bérczi Mihály, Ludányi Márton és a tragikus sorsú Marian Cozma is ott lesz velünk az új Arénánkban

Az épülő Arénánkban fontos szerepet kapnak majd azok az emberek, akik sokat tettek a szegedi férfi kézilabdáért. A két alapító, dr. Bérczi Mihály és Ludányi Márton neve sem merül feledésbe, de Marian Cozmáról sem feledkezünk meg.

Épül a leendő Arénánk, az új otthonunk. Mint minden családban, a #handballfamily számára is különösen fontos tradícióink ápolása, hőseink megéneklése,  így a #kékek hívek hétfőn az évzáró összejövetelünkön értesülhettek arról, hogy az új létesítményünkben a tervek szerint egykori játékosainkról nevezzük el a szektorokat. Az első név ismertté vált, elnökünk, dr. Szűcs Ernő Péter jelentette be, hogy Jonas Källman neve örökre beíródik a szegedi történelemkönyvbe, az egyik szektor az ő nevét viseli majd.

Az új Aréna egy három épületből álló, nagy komplexum lesz, mely egyben lesz az első csapatunk, valamint a Pick Akadémia otthona, emellett pedig fiatal játékosaink számára bentlakásos kollégium. Az Aréna, vagyis a teljes komplexum neve egyelőre még csak munkacím, ugyanakkor reméljük, hamarosan az is nyilvános lehet.

A benne lévő 8300 fős csarnokot (első csapatunk otthonát) alapítónkról, dr. Bérczi Mihályról nevezzük el. Misi bácsi legendás elnökünk. Az akadémiai csarnok – ez 1500 néző befogadásra lesz alkalmas – pedig Ludányi Márton nevét viseli majd, aki szintén klubunk alapítója, legendás utánpótlásedzője.

 Mindketten sokat tettek a szegedi kézilabdáért, amelyért csak hálával tartozunk – nyilatkozta a két alapítóról dr. Szűcs Ernő Péter elnök.

Itt még természetesen nincs vége a névsornak, hiszen amint említettük, szeretnénk méltó módon megemlékezni azokról a játékosokról, a klubhoz kötődő emberekről, akik sokat tettek a szegedi férfi kézilabdáért, csapatunkért, így folyamatosan jelentkezünk, kiről nevezünk el szektort, termeket, kapukat, belső részeket. A teljesség igénye nélkül terveink szerint Szabó „Sonka” László, Tóth Géza, Lele Ambrus, Bartalos Zoltán, Fekete Róbert, Zubai Szabolcs és még sok más legendánk neve is ott lesz velünk az új Arénánkban, nem felejtjük el, hogy mennyit tettek klubunkért, hány oldalt írtak közel hatvan éves történelmünk könyvébe. 
 
Klubunk 2019-ben Ilyés Ferenc hathatós segítségével felvette a kapcsolatot a tragikusan fiatalon elhunyt Marian Cozma családjával. Az édesapát, Petre Cozmát arról tájékoztattuk, hogy szeretnénk a vendégszektort gyermekéről, Marian Cozmáról elnevezni. A Cozma família megható levélben köszönte meg, hogy nem felejtjük el a gyermeküket, így a vendégszurkolók mindig a Marian Cozma-szektorban szurkolhatnak majd kedvenceikért.

 A szegedi kézilabda idén ünnepli hatvanadik évfordulóját, így természetesen nem a szektorok elnevezése lesz az egyetlen, mellyel a jelen emléket kíván állítani a múltnak  folytatta dr. Szűcs Ernő Péter. 2021. már most is kiemelkedő év történelmünkben, hiszen amellett, hogy ismét magyar bajnoki címet nyertünk, az év második felében méltó helyükre költözhetnek csapataink és a szurkolóink is. Célunk, hogy az épülő aréna ne csak otthonunk legyen, de emléket is állítson az elmúlt 60. évnek. Kötődésünk a városhoz, valamint történelmünkhöz elengedhetetlen ahhoz, hogy a jelen sikerei mellett a jövőt, további fejlődésünket is megalapozhassuk.

 

 

Közzétéve: 2021.06.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR