Juan Carlos Pastor: ez csapatmunka volt!

Vissza
Juan Carlos Pastor: ez csapatmunka volt!

Negyedik bajnoki címünket szereztük meg. 1996, 2007 és 2018 után 2021-ben is magyar bajnokok lettünk. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk.

 Milyen érzés kétszeres magyar bajnoknak lenni?

 Nagyon örülök a sikernek, de nem annak, hogy kétszeres bajnokok vagyunk, hanem annak, hogy újból aranyérmet szereztünk. Jó érzés nekem, és azt tapasztalom, hogy nagyon sok embernek az. Nagy az öröm!

 Ha meg kellene fejteni a titkot, miért sikerült a trónra ülni, akkor mi lenne az?

 Csapatként voltunk nagyon jók, és nagyon fontos volt a döntő előtt, hogy két hétig együtt tudtunk edzeni. A sérültjeink nagy része is visszatérhetett, de a kulcs az volt, hogy együtt volt a keret, és elhitte mindenki, hogy ezt meg tudjuk csinálni. Fontos volt, hogy megnyertük az első meccset Szegeden, ez nagy erőt adott. A keret összes tagja hozzátett ehhez a sikerhez, pontosan tudta, hogy mi a dolga. Aki pályára lépett, tett ezért a győzelemért.

Döntő volt, hogy a fináléban lehettek már szurkolók?

Ez nem kérdés! A mi csapatunk harminc-negyven százalékkal jobban teljesít, amikor a szurkolóink előtt játszunk. Amikor népes tábor előtt kézilabdázhatunk, mindig jobban teljesítünk. Most is hatalmas segítséget kaptunk tőlük, főleg itt Szegeden, de a visszavágón is remek érzés volt látni, hogy mennyien elkísértek bennünket, és bizony nagyon sokszor hallatszott a buzdításuk, amely hihetetlen jó érzés volt. Ők a csapatunk lelke! Köszönet érte!

Mire gondolt a visszavágón, amikor Bánhidi Bence piros lapot kapott?

Ekkor már nem csak ez volt a problémánk, mert Borut Mackovsek bokája is megsérült, és szólt, hogy csak védekezni tud, támadni nem. Ekkor az járt a fejemben, miként tudunk támadni, milyen opcióink vannak még a repertoárban. Matej Gaber a védekezés alappillére, így szóltunk Rosta Miklósnak, hogy készüljön, mert Matejt pihentetni kell majd. Egyetlen dolog járt a fejemben: megoldani ezt a váratlan helyzetet.

Egy góllal vezettünk az első félidő után. Bence kiszállt a játékból, és emberhátrányban voltunk. Mégis parádésan, 3-0-s sorozattal kezdtük a második harminc percet. Ez döntő volt?

Talán a legfontosabb lépés volt ez! Ekkor mi szárnyakat kaptunk, magabiztosan vezettünk. Matej Gaber labdaszerzése aranyat ért, talán ez volt a legfontosabb pillanat az egész meccsen.

Mikler Roli a meccs után azt nyilatkozta, hogy a jó Isten visszaadott nekünk valamit a sok rossz után, amely bennünket ért ebben az idényben. Van benne igazság?

Hiszek Istenben! Pontosan úgy volt minden, ahogy Roli megfogalmazta. A csapat viszont leküzdötte az összes akadályt, átlépett ezen. Végül jó játékkal és egy kis szerencsével visszakaptunk valamit a sok rossz után. Megérdemeltük, nagyon!

Kívülről mindig erősnek látszik. Volt most olyan, amikor lent volt lelkileg?

Persze, hogy voltak rossz pillanatok, de ezt csak otthon mutattam ki, mert én vagyok az edző, nekem kell mindig a legerősebbnek lenni. Nem mutathatok gyengeséget, nekem kell mindig, minden helyzetben példát mutatni. Ötször voltam karanténban. Szörnyű napok voltak ezek.

Mennyire volt nehéz az is, hogy a családjával nagyon keveset tudott találkozni? Ez volt a legnehezebb?

Igen! Voltak nehéz pillanatok, hiszen öt hónapig személyesen nem tudtunk találkozni. Én sem tudtam utazni, ők sem tudtak jönni hozzám. A feleségem tudja, hogy miért vagyok itt, mindenben támogat. Naponta többször beszélek vele és a lányaimmal, mindent megbeszélünk. A legrosszabb viszont az volt, amikor édesanyám is megfertőződött a vírussal, és kórházba került. Sokáig volt bent, szerencsére most már minden rendben van vele, de nagyon rossz volt innen a távolból ezt megélni. A kézilabda, a szegedi munka segített átlendülni ezeken a gondokon, az, hogy ne a problémák járjanak mindig az eszemben.

Milyen volt Jonas Källmannal együtt dolgozni?

Először is mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, akik távoznak tőlünk. Jonas példakép volt a pályán és azon kívül is, igazi csapatkapitány. Minden jót kívánok neki az életben! Nagyszerű embert és játékos ismertem meg benne. A sportág klasszisa!

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2021.06.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR