Háromgólos előnyt harcoltunk ki

Vissza
Háromgólos előnyt harcoltunk ki

Parádés hangulatban, 31–28-ra nyertünk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzésén a Telekom Veszprém ellen. A visszavágót szombaton 18.30-kor rendezik Veszprémben.

MOL-PICK Szeged–Telekom Veszprém 31–28 (14–14)
K&H fréfi kézilabda liga, bajnoki döntő, 1. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2600 néző. Vezeti: Horváth, Marton.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 4/4, Kaspárek 4, Bombac 4, Bánhidi 4, Bodó 5, Källman 4. Csere: Mikler (kapus), Gaber, Mackovsek 1, M. Stranovky, Canellas 2/1, Sostaric, Zsitnyikov 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 3, Yahia 6/2, Blagotinsek, Ligetvári, Nilsson 7, Manaszkov 4. Csere: Cupara (kapus), Lékai, P. Nenadics 7/2, Moraes, Tönnesen 1, Mahé, Maqueda. Vezetőedző: David Davis.
Hétméteres: 6/5, ill. 6/4.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Ünneppel indult a bajnoki döntő. Előbb Bánhidi Bence kapta meg 2020 legjobb férfi kézilabdázója díját, majd klubunk elnöke, dr. Szűcs Ernő Péter búcsúzott Ilyés Ferenctől, klubunk legendás játékosától, aki a közelmúltban jelentette be, hogy befejezi pályafutást. Vastaps volt mindkét ünnepelt jutalma, de a köszöntésből kijutott 1996-os bajnokcsapatunk mesterének, Skaliczki Lászlónak is. Öröm volt látni azt szeretett, amit a szurkolók árasztottak.

A közönség pedig érezte, hogy segíteni kell, így hatvan percen keresztül hihetetlen erőt adtak nekünk, a hangulat parádés volt, több mint egy év után visszatért az élet a lelátóra, visszatért a kézilabda. Hihetetlen csata volt a döntő. De ez így van nagyon sokszor, nem véletlenül tartják a világ egyik legnagyobb kézilabda derbijének a Szeged-Veszprém párharcot. Az első harminc percben felváltva vezettek a csapatok. Mirko Alilovic remekül védett, támadásban Stanislav Kaspárek és Bodó Richárd remekelt. Mindketten lőttek, méghozzá eredményesen. Ellenfelünk egy pillanatra sem adta fel, így volt olyan időszak, amikor ők vezettek. A kapitány Jonas Källman űzte, hajtotta a társakat. Legendás szélsőnket a 8. percben vastaps és egy molinó köszöntött, ezzel búcsúztak el a szurkolók tőle. A hajrában sem tudott egyik csapat sem meglépni, így 14–14 volt az eredmény.

A félidőben az NB I/B-s bajnokságban ezüstérmes PICK Kézilabda Akadémia U22-es csapata vehette át az érmeket, amit szintén megünnepelt a kék tábor.

A második félidőben mindkét együttes fokozta a tempót. Nyílt volt a küzdelem, zengett a jó öreg spori, sokszor ugrottak talpra a szegedi hívek. Hihetetlen energiákat mozgósítottunk. Dean Bombac talpról eleresztett bombái, Dmitrij Zsitnyikov lehetetlen szögből szerzett találataival végig vezettünk. Úgy mentünk bele a hajrába, hogy nálunk volt az előny. A hangorkán fokozódott. Erre szokták azt mondani, hogy extáztis. De ez nemcsak a lelátóra volt igaz, hanem a pályán lévő játékosokra is. Az utolsó percben négy góllal vezettünk, támadhattunk az ötért, igaz, ekkor emberhátrányban voltunk. Sajnos nem sikerült góllal befejeznünk, majd az utolsó pillanatokban a vendégek gólt szereztek, így 31–28 lett a végeredmény. Három gól az előnyünk. Hatalmas öröm jött a lelátóról, percekig ünnepelt a #handballfamily. Ez nagyon sokat jelent nekünk. A végén természetesen a kapitány, Jonas Källman is körbe ment, pacsizott, búcsúzott attól a közönségtől, amely nagyon szerette.

Az ünnep ma este véget ér. Csütörtöktől már a szombati visszavágó lebeg a szemünk előtt. Tettünk egy lépést, most még egy vár ránk.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Nagyon jó érzés volt ilyen fantasztikus hangulatban kézilabdázni, sokat segítettek nekünk ma a szurkolóink. Nehéz Európában még egy ilyen rangadót találni, mint a Szeged–Veszprém. Örülhetünk, hogy ennek a részesei vagyunk. Kiegyenlített mérkőzés volt, a végén picit jobban játszottunk, ezért nyertünk három góllal. Veszprémben jobban kell majd védekeznünk, mert hátul rengeteget hibáztunk.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Mindenekelőtt köszönet a Veszprémnek is, nagyszerű meccset játszottunk, méltó volt a döntőhöz. Csodás volt a hangulat, végre ismét átélhettük ezt a pályán. Ez mindig sokat segít, egy év után szinte leírhatatlan érzés volt. Jól játszottunk. Nyertünk három góllal, de van még egy visszavágó egy veszélyes csapat ellen. Ha azt gondoljuk, hogy elég lesz a bajnoki címhez a mai különbség, az hiba, mert nyernünk kell Veszprémben. Most a pihenésé a főszerep este, majd kielemezni a hibáinkat és egy még jobb találkozót játszani szombaton, ahol egy hatvan perces háború vár ránk. Nagyon régóta a klub tagja vagyok, a teljes pályafutásom 20 éve tart. Csodás emberekkel játszottam együtt, például Spanyolországban David Davis ellen. Sok címet nyertem több csapatban, de fontos éveket töltöttem itt. A gyermekeim már szinte jobban beszélnek magyarul, mint svédül. Köszönet Magyarországnak, a csapatnak és Szeged városának az itt töltött időszakért.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Mindig nagyon nehéz a Szeged ellen játszani. Több játékosunk hiányzott, végig jól harcoltunk, de a végén több labdát elvesztettünk. Bármi történt ma, maradt két napunk felkészülni a mindent eldöntő hazai hatvan percre.

Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém játékosa: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez a magyar el Clásico első felvonásán. A végén hibáztunk hármat, ebből alakított ki háromgólos győzelmet a MOL-PICK Szeged.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.06.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR