Köszönjük, Jonas Källman!

Vissza
Köszönjük, Jonas Källman!

Az idény végén lejár a svéd Jonas Källman szerződése. Kapitányunk hét év után távozik tőlünk. Sok sikert, Jonas!

 - Köszönjük, Jonas! Jonas Källman vitathatatlanul a MOL-PICK Szeged legendája. 2014-ben úgy érkezett Szegedre, hogy már bizonyított szeretett sportágunk legnagyobb színpadain is. Ennek ellenére nem csak az örökségét hozta hozzánk, hanem azonnal a csapatunk fontos játékosává, a MOL-PICK Szeged és a #HandballFamily kapitányává vált, az elmúlt 7 évben számos győzelemhez és címhez vezetve csapatunkat. A pályán és azon kívül is példát mutatva vált vezetővé. Büszkék vagyunk arra, hogy neve örökre össze lett kötve a MOL-PICK Szegeddel. Jonasnak mindig helye lesz az otthonunkban, a csarnokunkban és a szívünkben is - nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, klubunk elnöke.
 
 - Minden edző álma, hogy ilyen képességű és mentalitású játékossal dolgozhasson. Nekem ez megadatott, hét éven keresztül lehettem Jonas Källman trénere. Köszönet jár azért, amit a klubért tett, mert az ő profizmusa példaértékű. Döntő érdemeket szerzett azokból a győzelmekből, amit együtt értünk el. Idén még vár ránk egy komoly kihívás, és ismerve őt, tudom, hogy együtt képesek lehetünk arra, hogy szépen és eredményesen zárjuk az idényt – mondta Jonas Källmanról Juan Carlos Pastor vezetőedző.
 
Jonas Källman 2014-ben igazolt hozzánk. A sportág klasszisának számított, így a kézilabda társadalom felkapta a fejét, hogy sikerült őt Szegedre csábítani. Tagja volt az EHF-kupagyőztes csapatnak, és már kapitánya volt a 2018-ban magyar bajnoki címet szerző csapatnak. Egy év múlva, 2019-ben ismét magasba emelhetett egy kupát, a debreceni finálé után a Magyar Kupát vehette a kézbe és ünnepelhetett több ezer szegedivel. Ő minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a Bajnokok Ligájában, 325 találattal vezeti a ranglistát. A NB I-ben eddig 154 meccsen lépett pályára és 370 gólt szerzett.

Közzétéve: 2021.05.04.

TOVÁBBI HÍREK

2021
06/22
Miguel és Sebastian Szegeddel ismerkedett

Szegeden járt két új játékosunk, Miguel Martins és Sebastian Frimmel. Megmutattuk nekik a várost és megkóstoltattuk a szegedi halászlét.

2021
06/22
A 10. #kékek podcast vendége: dr. Szűcs Ernő Péter

Elkészült a 10. #kékek podcast. A Rádió 88 stúdiójában klubunk elnökével, dr. Szűcs Ernő Péterrel beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR