Gyöngyösről is győzelemmel térünk haza

Vissza
Gyöngyösről is győzelemmel térünk haza

Remek kezdés után nem volt kérdés, hogy újabb győzelmet arassunk a K&H férfi kézilabda ligában. A Gyöngyös otthonában 16-11-es félidő után 31-27-re nyertünk.

HE-DO B.Braun Gyöngyös–MOL-PICK Szeged 27–31 (11–16)
K&H férfi kézilabda liga, 22. forduló, Gyöngyös, dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Réti, Szedmák.
Gyöngyös: Tóth M. – Gábori 1, Markez 8/1, Duris 1, Vilovski, Herceg, Varsandán M. 2. Csere: Merkovszki 1 (kapus), Gerdán, Gábori 2, Hegedüs 8, Halász 1, Ubornyák 2, Papp, Urbán, Gráf 1. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Bombac 3, Källman, Mackovsek 2, Bánhidi 6, Bodó 5, M. Stranovsky. Csere: Radivojevics 8/5, Sostaric 5/1, Canellas 1, Rosta 1, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill 6 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. 8/6

Ugyanazzal a kerettel vettük fel vasárnap kora este a küzdelmet a Gyöngyös otthonában, mint az tettük szerdán a Balatonfüred ellen megnyert (29-19) meccsen. Ismét három fiatal, Bajus Bruno, Tóth József és Szilágyi Benjamin került be a keretbe. Mindhárman jó hangulatban érkeztek a meccsre, hiszen pénteken az NB I/B-s bajnokságban, a Hatvan otthonában 36-26-os győzelmet aratott a PICK Szeged U22.  Hazai oldalon négy egykori szegedi, Tóth Mihály, Hegedüs Márk, Urbán Egon és Varsandán Milán szerepelt a csapatban.

Bodó-bombával, majd Alilovic-bravúrokkal indult a meccs, ezután pedig Radivojevics és Bánhidi is beköszönt, így 3-0-val indítottunk. Mario Sostaric jobbátlövőből is betalált, így a lendületünk megmaradt, a 7. percben már 4-0 volt a javunkra. Konkoly edző gyorsan időt is kért, hiszen Radivojevics zundere után 0-5 állt az eredményjelzőn. Parádés nyitány! Mirko Alilovicra pedig nehéz szavakat találni, kapusunk bravúrt bravúrra halmozott. Bánhidi Bence is villogott, a 12. percben 7-0-ra vezettünk. Éppen 12 perc telt el, amikor a Gyöngyös megszerezte az első gólját, addig remekelt a védelmünk és Mirko is. Ezután viszont összekapta magát a hazai csapat, a 23. percre 12-9-re tornázta fel magát, időt is kért Juan Carlos Pastor. A hajrá a miénk volt, Bogdan Radivojevics sikeres hetese zárta a félidőt, 16-11 volt a javunkra.

A második félidőt mi kezdtük, az immár megszokott módon, heten támadtunk. Joan Canellas gólja nyitotta ezt a játékrészt, majd Rosta Miklós is megszerezte a meccsen az első találatát. Tartottuk a 7 gólos vezetést, a 43. percben 22-15 volt nekünk. Bánhidi Bence 2 perces kiállítását jól használta ki a Gyöngyös, 25-21-re jöttek fel Hegedüs Márk vezérletével. Mario Sostaric a szélről volt eredményes, ezzel is nyugtatva a társakat. A meccs hajrájában okosan tartottuk a megszerzett előnyünket, a győzelmünket nem veszélyeztette semmi, így 31-27-re diadalmaskodtunk.

Juan Carlos Pastor:
A Gyöngyös nagyon jó csapat, akik mindig megnehezítik a dolgunkat. Számunkra ez nagyon fontos két pont. Úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól védekeztünk, aminek köszönhetően nagyobb előnyt tudtunk kidolgozni, amelyet a másodikban pedig tartottuk, így kényelmesebben tudtunk játszani. Nagyon sok hibával játszottunk, így a Gyöngyös végig meccsben tudott maradni. Kevesen voltunk, de a hozzáállásunk ma nagyon rendben volt, gratuláltam is a játékosaimnak.

Bodó Richárd:
Gratulálok a Gyöngyösnek. Tudtuk, hogy jó csapat és nagyon nehéz dolgunk lesz. Jól kezdtünk, utána így, hogy kevesen vagyunk, belefáradtunk, több labdavesztésünk is volt, a Gyöngyös pedig nagyon gyorsan tud indulni Örülök, hogy senki nem sérült meg, fontos két pont volt.

Konkoly Csaba:
Köszönjük a gratulációkat. Nem kérdés, hogy a Szeged jobb csapat, mint mi, az zavar egyedül, hogy külső szemlélők és emberek döntik el, hogy nyerni is fog, ez ellen a sportemberi mivoltunk tiltakozik folyamatosan.

Hegedüs Márk:
Nagyon jól éreztem magam, volt csapatom ellen játszani mindig plusz motiváció. Sajnálom, hogy rosszul kezdtünk, az első 10-12. perc el is döntötte a meccset. Sok sikert kívánok a Szegednek, a bajnoki döntőben pedig Csak előre!

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2021.04.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR