Hegedüs Márk, a Pick kézilabdázója gyerekként futballkapus akart lenni

Vissza
Hegedüs Márk, a Pick kézilabdázója gyerekként futballkapus akart lenni

Hegedüs Márk, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának fiatal beállósa. A Tatran Presov ellen megszerezte első gólját a nemzetközi porondon. Papós Tamás a tehetséges játékossal beszélgetett.

A Tatran Presov elleni EHF-kupa-mérkőzésen élete első gólját is megszerezte a nemzetközi porondon Hegedüs Márk, a Pick Szeged kézilabdacsapatának tehetsége. A 21 éves beálló gyerekként futballkapus akart lenni, de Tatára költözött, ahol végül új sportágában többszörös gólkirály lett, így keltette fel a Tisza-parti egyesület érdeklődését.
Két meccsen húsz gólt lőtt nekünk. Igazoljuk le! – ez járhatott Velky Mihály, a Pick Szeged utánpótláscsapatának edzője fejében, amikor eldöntötte: esélyt ad egy feltörekvő kézilabdázó, Hegedüs Márk számára.

Két éve hazaértem a suliból, amikor váratlan telefonhívás érkezett egy menedzsertől. Alig hittem el az ajánlatot, nagyon örültem neki, hiszen Tatán nem voltak olyan profi lehetőségek, mint itt, Szegeden. Újra meglepődtem, amikor a balatoni nyaralás közben felhívtak, hogy hamarabb kell a városba költöznöm, ugyanis nem a junior-, hanem a felnőttcsapat edzésén kell jelentkeznem – mondta Hegedüs, aki ettől függetlenül továbbra is szerepel az utánpótláscsapatnál, méghozzá meghatározó játékosként, de a felnőtteknél is egyre több lehetőséget kap.

Néhány hete újabb nagy esélyt kapott az élettől: Vladimir Vranjes sérülése miatt Zubai Szabolcs mellé kellett egy beálló, így Márk a megszokottnál is több percet lehetett a pályán a könnyebb bajnoki ellenfelekkel szemben. A Tatran Presov elleni EHF-kupa-mérkőzésen pedig megszerezte élete első találatát a nemzetközi porondon.

– Nagyon sokat köszönhetek Skaliczki Lászlónak, aki idekerülésem után rengeteget foglalkozott velem. Pastor mester is figyel rám, sokat tanulok tőle. Időközben több mint 10 kilót felszedtem, amire nagy szükség volt, a főiskolai tanulmányaimat pedig abbahagytam, mert most úgy érzem, kizárólag a sportkarrierem építésére kell koncentrálnom – mondta a 192 centiméteres tehetség, akinek a családjában senki sem volt sportoló, Márk viszont nagyon szerette a labdajátékokat. Budapesti fiatalként majdnem a futballt választotta, de Tatára költözött, ahol a kézilabda népszerűbb.

– Amikor fociztunk a barátokkal, mindig a kapuba álltam, de a kézilabdában nem akartam ott lenni. Először ügyetlennek tűntem, beálló lett belőlem, ami a testalkatom miatt is jó választás volt, aztán a labdakezelés is egyre jobban ment – mesélt a kezdetekről Márk, aki később egymást követő két évben lett az NB I/B-s, majd az NB I-es junior bajnokság gólkirálya, Szegedre igazolása után pedig a felnőtt NB II-ben lett bajnok a Pick Szeged utánpótláscsapatával.

A válogatottság kapcsán többször is peches volt, hiszen a junior nemzeti csapatba kétszer hívták, de először egy Eb-selejtezőt kellett kihagynia 40 fokos láza miatt, majd egy felkészülési mérkőzés előtt a térdével akadtak gondok.

– Jövőre már amúgy sem szerepelhetnék a juniorok között, a szerencsétlen esetek miatt pedig kárpótol, hogy nap mint nap a példaképeimmel edzhetek, ami hatalmas élmény. Szeretnék is itt maradni, mindent megteszek, hogy fontos játékosa legyek a Pick Szegednek, később pedig remélem, hogy a felnőttválogatottban is szerepelhetek – mondta Hegedüs Márk.

- Papós Tamás -

Közzétéve: 2014.04.05.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR