Győzelemmel köszöntöttük a 25 éve bajnoki címet szerző csapatot

Vissza
Győzelemmel köszöntöttük a 25 éve bajnoki címet szerző csapatot

Magabiztos, 29-19-es győzelmet arattunk hazai pályán a K&H férfi kézilabda ligában a Balatonfüred ellen. Ezt a győzelmet a 25 éve bajnoki címet szerző csapatunknak ajánljuk.

MOL-PICK Szeged–Balatonfüredi KSE 29–19 (14–8)
Férfi kézilabda NB I., 21. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Sándor, Szikszay.
MOL-PICK Szeged: Mikler – Bombac 2, Mackovsek 2, Källman 2, Bánhidi 4, Bodó 3, M. Stranovsky. Csere: Sostaric 4, Radivojevics 3/1, Canellas 3, Zsitnyikov 4, Rosta 2, Bajus, Tóth J., Szilágyi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Bősz – P. Rodríguez 1, Malinovic, Szöllősi 3, Topic 2, Varga M., Ág 1. Csere: Andó (kapus), Kemény 3, Glendza 5/4, Pulay, Brandt 2, Határ 2, Szűcs, Kőhegyi. Vezetőedző: György László.
Hétméteres: 2/1, ill. 4/4.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

Ez a nap így lett kerek. Megünnepeltük a 25 éve bajnoki címet szerző csapatunkat - a jövő heti #kékekben csak róluk szól majd az adás -, megnyertük a Balatonfüred elleni K&H liga meccsünket, és dr. Szűcs Ernő Péter elnökünk köszöntötte az új BL-gólrekorderünket, Jonas Källman. Ez így volt szép, és ami mindig is jellemző ránk, sok-sok érzelem töltötte meg a napunkat.

A félidőben 14-8-ra vezettünk, a végén 29-19-re nyertünk, nem volt kérdés egy pillanatig sem a sikerünk. Ismét alapot adott a jó kezdés, 5-1-gyel indítottunk, Mikler Roland jól védett, mi pedig könnyű gólokat szereztünk. Sikerült héttel is vezetnünk, 12-5 állt az eredményjelzőn. Ami igazán dicséretes volt, hogy a 20. percben már kilenc mezőnyjátékosunk volt eredményes. A hajrában támadásban többször is hibáztunk, ezért vezettünk "csak" hattal.

A második harminc percben sem álltunk le, ismét elővettük a hét-hat elleni játékot, éppen azért, hogy a kulcsjátékosaink pihenni tudjanak. Sajnos, Matej Gaber és Stanislav Kaspárek sem tudott játszani, így három fiatal, Bajus Bruno, Tóth József és Szilágyi Benjamin is a keretbe került. A különbség pedig egyre nőtt, sikerült tízzel, majd tizenkettővel is vezetnünk. Rosta Miklósé volt a nap gólja, válogatott beállósunk svédcsavarból vette be a füredi kaput. A hajrában Határ Péter találataival faragott hátrányából a vendégcsapat, de semmi sem veszélyeztette a magabiztos, 29-19-is sikerünket.

Folytatás vasárnap 17 órakor idegenben, méghozzá a Gyöngyös otthonában.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Sok a problémánk, a legfontosabb, hogy nyertünk. Támadásban nem tudjuk összerakni a csapatot, a hét a hat elleni játékunkról pedig tudjuk, nem a legszebb, de ezzel pihentetni tudunk. A második félidőben igyekeztünk többet cserélni, nem terhelni mindenkit.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Korrekt meccset játszottunk. Jól kezdtünk, jól ment az 5-1-es védekezés, ez számomra is kényelmes volt. Több formációt is kipróbálhattunk, külön öröm, hogy sokan pályára léphettek ma. Nagyszerű érzés volt átvenni a 325-ös mezt, de ugyanakkor a kézilabda csapatsport, a társaim nélkül nem érhettem volna el ezt, köszönöm nekik és az edzői stábnak is.

György László, a Balatonfüredi KSE vezetőedzője: – Kikapni egyáltalán nem jó, pláne nem tíz góllal, hiába Szegeden játszottunk. Gratulálok a győzelemhez! Enerváltan és hit nélkül kezdtünk, emiatt olyan hibákat vétettünk támadásban, amilyeneket nem szabad. Szerencsére helyre rázódtunk, jobban támadtunk és a kapusunk is védett labdákat, majd a második félidőben már a jövőre gondolva pihentettünk és több lehetőséget kaptak a fiatalok.

Szöllősi Balázs, a Balatonfüredi KSE játékosa: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyert. Rosszul kezdtünk, majd belelendültünk. A második félidőben meggyűlt a bajunk a hét a hat elleni támadásaikkal, mi is több sebből vérzünk. A második félidőben több játékosunk pihent, mert vasárnap nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Csurgó ellen.

 

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2021.04.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR