Skaliczki László: ez olyan, mint az első szerelem!

Vissza
Skaliczki László: ez olyan, mint az első szerelem!

25 éve, 1996. április 21-én lettünk először magyar bajnokok. Az első bajnokcsapatunk mesterével, Skaliczki Lászlóval beszélgettünk.

- Szinte hihetetlen, hogy elrepült ez a 25 év. Mintha ma ünnepeltük volna a bajnoki címet. Sokszor eszébe jut ez a nagyszerű siker?

- Ez olyan, mint az első szerelem! Arra mindenki emlékszik. A mindent eldöntő utolsó meccs előtt már egy nappal elutaztunk Dunaújvárosba. Délelőtt sétálni mentünk, és sok-sok szegedi szurkolóval találkoztunk. Biztattak, buzdítottak bennünket és ez átragadt mindenkire. Éreztük, mennyire vágynak a szegedi emberek erre a sikerre, amely végül összejött, hatalmas boldogságot szerezve mindenkinek. Nagyon megérdemelte mindenki ezt a nagy diadalt!

- Mi volt a titok?

- A csapat többször ott állt már a siker kapujában, csak nem sikerült ezen belépni. A keret nagy része már régóta együtt játszott, Dalibor Brajdics érkezése stabilitást adott támadásban. Sikerült remekül kialakítani a Bajusz-Bartók játékkapcsolatot, sokszor alkalmaztuk a zavaró védekezést, és fontos volt a kapusteljesítmény, amely végül a bajnoki címhez vezetett. Ez egy történelmi pillanat volt. Csodás dolog volt ennek a részese lenni.

- Az esti fogadtatásra miként emlékszik?

- Még most is beleborzongok, mi volt a Széchenyi téren. Emberek mindenhol, és minket éltettek, ünnepeltek. Hatalmas nyomot hagyott bennem, ha erre gondolok, mindig jó érzések kerítenek a hatalmába. Ez a szegedi sportág történetében hatalmas előrelépés volt, mesterré váltunk. Olyan volt a keretünk, amelyik vágyott erre a győzelemre, mind-mind „Aranyosfiúk” voltak.


Múltidézés

Dunaújvárosban a Dunaferr ellen játszottuk az utolsó meccsünket, akkor nem volt bajnoki döntő, hanem az alapszakasz után hirdettek győztest. Nyernünk kellett Újvárosban, mi pedig több száz szegedi szurkoló buzdítása mellett 30-25-re diadalmaskodtunk.

Ez a csapat szerepelt az újvárosi katlanban:
Pick Szeged: Fekete R. – Radovics, Grőber 1, Borsodi 4, Mezei 2, Bartók 4, Avar 3 (1). Csere: Árvai, Brajdics 7 (3), Bajusz 4, dr. Oszlánczi 5 (1). Vezetőedző: Skaliczki László.


Elsőnek lenni bármiben, bármikor mindig történelem. Itt a névsor, ők azok, akikre igazán büszkék lehetünk: Avar György, Árvai Béla, Bajus Sándor, Bartók Csaba, Borsodi Péter, Csavar Zoltán, Dalibor Brajdics, Dobos József, Dobos László, Grőber Mátyás, Fekete László, Fekete Róbert csapatkapitány, Mezei Richárd, Molnár János, Nagy Péter, Oszlánczi András, Radovics Sándor. Vezetőedző: Skaliczki László. Másodedző: Farkas József. Csapatorvos: dr. Szabó István. Gyúró: Pióker Sándor.

Így lettünk bajnokok:

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Gyenes Kálmán
Videó: Szabó Ferenc

 

Közzétéve: 2021.04.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR