Ezüstérmesek lettünk a Magyar Kupában.

Vissza
Ezüstérmesek lettünk a Magyar Kupában.

Hatalmas küzdelemben 28-26-os vereséget szenvedtünk a TIPPMIX Magyar Kupában.

MOL-PICK Szeged–Telekom Veszprém 26–28 (12–14)
TIPPMIX Magyar Kupa, döntő, Szigetszentmiklós, zárt kapuk mögött. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 6/4, Gaber, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 3, Källman 1. Csere: Kaspárek 5, Mackovsek 3, Stranovsky, Canellas 1, Rosta, Sostaric 3/1, Zsitnyikov. Vezetőedző:
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 1, Yahia 6/2, Mahé 2, Moraes 5, Borozan, Strlek 3. Csere: Cupara (kapus), Blagotinsek 1, Nenadics 5, Lékai 3, Ligetvári, Manaskov 2, Tönnesen, Markussen. Vezetőedző: David Davis.
Kiállítás: 14, ill. 16 perc.
Hétméteres: 7/5, ill. 2/2

Szerencsére mindenki rendbe jött, így teljes volt a keretünk - azok akiket az MK-fináléra neveztünk - a döntőben. Ez mindenképpen jó hír volt.
Mikler Roli védésével indult a meccs, de gyorsan emberhátrányba kerültünk, így a Veszprém szerzett vezetést, amelyre Borut Mackovsek egy bombával válaszolt.  A 6. percben már mi vezettünk, Mackovsek lőtt az üres kapuba, 3-2. Hatalmas csata zajlott a pályán, a 12. percben 5-5 volt az eredmény. Bogdan Radivojevics parádés ejtése után megint nálunk volt az előny: 6-5. Mikler védése után Jonas Källman értékesítette a ziccert, először léptünk el kettővel: 7-5. A 18. percben egy szerencsés góllal utolért bennünket a Veszprém, 8-8. Radivojevics hetese után 9-8 lett nekünk, majd a harmadik sikeres büntetője után 10-9. Ebben az időszakban folyamatosan emberhátrányban játszottunk, repkedtek ránk a két percek, így a riválisunk fordított, 13-11-re vezetett. Bánhidi Bence törte meg a gólcsendünket, de így is a félidőben 14-12 volt az ellenfelünknek.

Ismét elővettük a hét a hat elleni játékot, azonban a negyedik hetesünk sajnos kimaradt. Joan Canellas gólja nyitotta ezt a játékrészt, azonban ezután több lövést is elrontottunk, így 16-13-ra meglépett a Veszprém. Bodó Richárd bombája nagyon kellett, majd Radivojevics hetes találata is. Borut Mackovsek ziccere után már csak egyetlen gól volt az ellenfelünk előnye, 18-17. Elég volt két figyelmetlenség, pillanatok alatt 20-17 lett, időt is kértünk gyorsan. Kemény lett a meccs, de tartotta előnyét a bakonyi alakulat. Sostaric értékesített egy büntetőt, majd Bodó Richárd beállóból talált be, 24-22 oda. Ekkor öt perc volt hátra. Ez a két gólos előny a hajrára is megmaradt, egyszer sikerült feljönnünk egy gólra, a végén azonban 28-26-ra veszítettünk, így a Telekom Veszprém nyerte meg a TIPPMIX Magyar Kupát.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2021.04.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR