Juan Carlos Pastor: célunk visszahozni az MK-serleget!

Vissza
Juan Carlos Pastor: célunk visszahozni az MK-serleget!

Vasárnap és hétfőn Szigetszentmiklóson rendezik meg a TIPPMIX férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Vezetőedzőnkkel, Juan Carlos Pastorral beszélgettünk.

- Mi volt a legnagyobb pozitívuma a Kiel elleni második BL-meccsnek?

- A csapat hozzáállása nagyon jó volt. Egész végig jól küzdöttünk, és sokáig kerestük is a lehetőséget, hogy miként juthatunk tovább. Nem adtuk fel egy pillanatra sem a küzdelmet. Erre lehet építeni!

- Búcsúztunk a Bajnokok Ligájától. Mi volt a tanulsága a nyolcaddöntőben lejátszott két meccsnek?

- Egy nagyon erős és kiváló csapat ellen játszottunk, ezt el kell ismerni. Az első fontos tanulság, hogy egy ilyen kieséses szakaszban sokat jelent a meccs kezdése, ez akár továbbjutást is eldönthet. Nem voltunk jó formában, sok problémával küzdöttünk, próbáltam mindenkit játszatni, így talán valakit több ideig is a pályán hagytam. Ez a hétvége a Magyar Kupa négyes döntője miatt fontos. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk nagy győzelmeket aratni az idei sorozatban, de az elejétől a végéig komoly gondokkal küzdöttünk, és ez rányomta a bélyegét a szereplésünkre. Szomorú vagyok, hogy számunkra véget ért a BL, de fel a fejjel, mert komoly kihívások várnak még ránk.

- Két gyors ritmusú meccset vívtunk a THW Kiel ellen. Ez jól jött a szigetszentmiklósi MK-finálé előtt?

- Nagy szükségünk volt két ilyen meccsre, mert nem tudunk ilyen szinten edzeni. Jól jött nekünk, hogy ilyen szintű találkozókat játszhattunk. Ez vár ránk a hétvégén, ebből a két BL-találkozóból lehet készülni.

- Az elődöntőbeli ellenfelünk, a Veszprémi KKFT az idei szezonban már megmutatta, hogy veszélyes csapat. Veszélyesek?

- Nagyon szépen és ügyesen kézilabdáznak, nagyon oda kell figyelni rájuk. Nem lesz rajtuk semmi nyomás, felszabadultan játszhatnak, és az NB I-ben már többször megmutatták, hogy veszélyesek. Azt is lehet látni, hogy a nagy csapatok ellen jó eredményt tudnak elérni, szoros meccseket játszanak. Komolyan kell venni a meccset, koncentráltnak kell lennünk, ez nagyon fontos lesz!

- Kupacímvédőként érkezünk. Visszahozzuk Szegedre az MK-serleget?

- Sokszor elmondtam már, hogy nagyon kedvelem a kupadöntőket, azt a lebonyolítást, hogy két nap alatt eljuthatsz a győzelemig és történelmet írhatsz. A cél nem is lehet más, mint hogy megtartsuk és megnyerjük a Magyar Kupát.

A TIPPMIX Magyar Kupa programja:
Vasárnap, 18 óra: Telekom Veszprém-Balatonfüred (M4 Sport+)
20.15: Veszprémi KKFT-MOL-PICK Szeged (M4 Sport+)

Hétfő, 17.30: Bronzmérkőzés (M4 Sport)
19.40: Döntő (M4 Sport)

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2021.04.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/29
Szombaton Tatabányán játszunk rangadót

Szombaton 19 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a MOL Tatabánya otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport+ élőben közvetíti.

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

AZ ÖSSZES HÍR