Meccsre fel! BL-visszavágó Kielben (Útinapló)

Vissza
Meccsre fel! BL-visszavágó Kielben (Útinapló)

Ma 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója következik a THW Kiel otthonában. Útinaplóval jelentkezünk.

Szerda, 13.45: Néha előbukkan a nap, így kicsit javult az idő Kielben. Sétáltunk, a játákosok beszélgettek miközben a német városban tettünk egy kört. Utána jött az utolsó taktikai elemzés, majd ebéd, pihenő következik, következett. 17 órakor indulunk a hotelből, a kézilabdázás szentélye, a kieli aréna nagyon közel van hozzánk, csak pár percet kell buszozni. Este pedig Meccs, jön a visszavágó. A találkozót a Sport 1 élőben adja.

Bánhidi Bence a kedd esti kieli edzés után nyilatkozott nekünk:

10 óra: Szép napot mindenkinek! Csak előre! Meccsnap! Ma 18.45-kor jön a visszavágó, az első meccsen 33-28-ra nyert ellenünk a THW Kiel, így 5 gólos hátrányban vagyunk. Túl vagyunk a reggelin, 4 Celsius fok van Kielben, jobbára felhős az idő. Hamarosan sétálni indulunk, közösségi felületeinken pedig hamarosan egy hosszabb interjút láthattok Bánhidi Bencével, amit tegnap este az edzés után készítettünk.

Április 7. egy szerencsés nap. Két éve, 2019-ben ezen a napon nyertük meg Debrecenben a Magyar Kupát. A döntőben 28-27-re nyertünk a Veszprém ellen. Szép emlék, ami erőt adhat a mai meccsre.

Kedd, 20.50: Azért az furcsa volt, hogy 20.30-kor még itt világos volt. De ennyivel nyugatabbra vagyunk, így később megy le a nap. Minden rendben volt a tréningen, még átvettük az utolsó taktikai elemeket, így felkészülten várjuk a szerdai visszavágót. Szerda délelőtt séta, majd közös videózás szerepel a programban. Vacsora után mindenki pihenőre tért, jön a Meccsnap, 18.45-kor kezdünk a THW Kiel ellen.

18.40: Már edzünk. Nincs meleg a csarnokban sem. Mindenki rendben, a bemelegítés után a taktikai elemek gyakorlása játssza a főszerepet az edzésen.

17.30: Elindultunk az edzésre! Érdemes lesz majd figyelni közösségi felületeinket, sztorikkal jelentkezünk a tréningről. Addig pedig összeszedtünk néhány érdekességet.

Tudtad?

- A THW Kielt 1904-ben alapították.
- A Sparkassen Aréna a kézilabda egyik fellegvára.
- 10 ezer 200 néző fér be.
- Minden szezon előtt minden bérlet gazdára talál.
- Kiel egy 250 ezres város az Északi-tenger partján.
- A világon itt építették meg 1850-ben az első tengeralattjárót.
- Az 1936-os és 1972-es nyári olimpián is itt rendezték meg a vitorlásversenyeket.
- A Kieler Yacht Club azóta is egy neves sportközpont.
- A város labdarúgócsapata, a Holstein Kiel a Bundesliga II-ben szerepel, és jelenleg a negyedik – két meccsel kevesebbet játszott, mint a többi csapat.
- 2018-ban osztályozót játszottak a feljutásért, végül a Wolsburg kettős győzelemmel búcsúztatta őket.
- A városban továbbra is a kézilabda a legnépszerűbb csapat.
- A német bajnokságban az elmúlt fordulóban a Stuttgartot verték hazai pályán 33-28-ra.
- Ugyanazt az eredményt érték el, mint ellenünk.
- Ez lesz az ötödik meccsünk Kielben.
- A 216. Bajnokok Ligája-találkozónkat vívjuk.
- A THW-t idegenben még nem sikerült legyőznünk.
- Jonas Källman átveheti a vezetést a házi BL-góllistán.
- Balogh Zsolt és kapitányunk is 324 gólt szerzett eddig.
- A német csapatban két játékosunk, Joan Canellas és Marko Vujin is szerepelt.
- A meccset a Sport 1 élőben közvetíti.
- Fotókkal, videókkal és friss hírekkel közösségi felületeinken jelentkezünk.

14.30:: Üdvözlet mindenkinek Kielből! Szerencsésen megérkeztünk, a tavasz eltűnt, itt télies időjárás fogadott bennünket. A télikabát mindenkinél előkerült, igazán hideg volt a fogadtatás, szakadt a hó miközben utaztunk. Túl vagyunk lassan az ebéden, jön egy kis pihenő, majd irány az esti edzés. A szállodánktól néhány percre van a sportág egyik szentélye, a Sparkassen Aréna.

7.30: Start! Elindult a csapat - az első meccsen szerepelt kerettel - a visszavágóra, amelyet szerdán 18.45-kor vívunk a THW Kiel otthonában. Szegedről a Liszt Ferenc reptérig busszal megyünk, majd 11 órakor indul a gépünk, amely Lübbeckéig repít bennünket. Schleswig-Holstein városban landolunk, amely régi Hanza-település, így a történelmi belvárosa csodaszép. A megérkezés után újból buszút vár ránk, Kiel 86 kilométerre található, így szerencsére nem kell sokat mennünk már, hogy megérkezzünk a 250 ezres településre. Ebéd, pihenő, majd edzés lesz a programunk kedden. Az első meccsen öt gólos vereséget szenvedtünk, így a BL-címvédő nagy előnybe került, de van még egy visszavágó, van még hatvan percünk arra, hogy javítsunk, bemutassunk egy bravúrt.

Útinapló: Süli Róbert

Közzétéve: 2021.04.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

AZ ÖSSZES HÍR