Gólzáporos meccsen nyertünk

Vissza
Gólzáporos meccsen nyertünk

Nem volt kérdés: magabiztos győzelmet arattunk Abonyban, a Cegléd ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Csapatunk 21–10-es félidő után 38–22-re nyert.

Ceglédi KKSE–MOL-PICK Szeged 22–38  (10–21)
K&H férfi kézilabda liga, 17. forduló, Abony, zárt kapuk mögött. Vezette: Fekete, Tóth.
Cegléd: Kránitz – Pásztor 1, Kiss 3, Németh 5, Mazák 1, Juhász 5, Gyene 4. Csere: Teleki 2, Peszeki 1. Vezetőedző: Nagy Károly.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 6, Kaspárek 3, Bombac 4, Bánhidi 3, Bodó 6, Källman 3. Csere: Mikler (kapus), Gaber 1, Rosta 2, Canellas 3/1, Sostaric 4, Stranovsky, Rea 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: - ill. 2 perc
Hétméteres: - ill. 4/1

A ceglédi sportcsarnokot felújítják, így a CKKSE a meccseit a szintén Pest megyében található, Abonyban rendezi.

Dmitrij Zsitnyikov, Borut Mackovsek és Bajus Bruno kisebb sérüléssel bajlódott a találkozó előtt, így ők pihenőt kaptak. Szerencsére a többiek rendben voltak, a fiatalok közül Rea Barnabás került a keretbe. A hazaiak nem dúskáltak játékosban, összesen kilencen voltak, akiket be tudtak nevezni. Az elmúlt időszakban őket is rendesen elérte a koronavírus-fertőzés, ezért maradtak ilyen kevesen.

Ez volt történetünkben a 32. meccsünk ellenük az NB I-ben, Bánhidi Bence pedig 100. alkalommal játszott MOL-PICK Szeged-mezben a magyar első osztályban. A jegyzőkönyvet látva csak egyetlen kérdés maradt, hogy 60 perc után mekkora különbséggel nyerünk.

Nagy tempóban kezdtünk, rendesen felpörgettük a ritmust, igazi futóverseny alakult ki, így 11. percben már 10–5-re vezettünk. Tíz perc múlva még rátettünk egy lapáttal, 15–7 volt a javunkra. Ekkor támadásban már hét a hat ellen játszottunk, ami szerencsére eredményesen is működött, a 25. percben már tíz lett „közte”: 18–8. A félidőben 21–10 állt a javunkra az eredményjelzőn.

Ceglédi góllal indult a második harminc perc, majd jött egy parádés Kaspárek-zunder. Minden dicséretet megérdemelt a tartalékos hazai csapat, mert egy percre sem adta fel, végig hajtottak ellenünk. Nem is ment úgy ebben a félidőben a játék, támadásban többször is hibáztunk, így sokáig nem nőtt a különbség. A 38. találatunk – Joan Caneallas szerezte – az 1000. gólunk volt az NB I-ben a Cegléd ellen, így ezzel a szép jubileumi találattal zártuk a meccset, amit 38–22-re megnyertünk.

Juan Carlos Pastor: – Gratulálunk a Ceglédnek a mérkőzéshez és a hozzáállásukhoz, hogy kilenc játékossal is lejátszották a mai meccset. Fontos volt, hogy rotálni tudtunk és sérülés nélkül lejátszottuk a találkozót. Örülök, hogy olyan elemeket is gyakorolhattunk élesben, amiket a jövőben is tudunk használni majd. Sok sikert kívánunk a Ceglédnek.

Rea Barnabás: – Nagyon hálás vagyok és köszönöm a Místernek, hogy ismét pályára léphettem. Nagy élmény ez számomra, főleg egy ilyen nagy rangadó előtt, hogy itt lehetek a csapattal. 

Nagy Károly: – Megcsináltuk, amit meg kellett, lejátszottuk a mai mérkőzést, ráadásul többet hoztunk ki belőle, mint amire előzetesen számítottam. Kevesen voltunk, de sokkal később fáradtunk el, sokkal tovább tartottunk ki. Fontos meccseink jönnek, az utolsó négy fordulóra remélem újra egyben lehet a csapat és olyan formába kerülünk, amivel már küzdhetünk a bentmaradásért.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.04.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR