Jobb volt a BL-címvédő THW Kiel

Vissza
Jobb volt a BL-címvédő THW Kiel

Vereséget szenvedtünk az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének az első mérkőzésén. A címvédő THW Kiel 33-28-ra győzött le bennünket.

MOL-PICK Szeged–THW Kiel (német) 28–33 (13–21)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nikolov, Nacsevszki (északmacedónok).
MOL-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 3/1, Gaber, Mackovsek 2, Bánhidi 3, Källman 4, Bombac. Csere: Alilovic (kapus), Kaspárek 3, Vujin 1, Bodó 3, Canellas 2, Radivojevics 6/2, Zsitnyikov, M. Stranovsky 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
THW Kiel: N. Landin – Ekberg 3, Reinkind 7, Duvnjak 4, Wiencek 5, Sagosen 8, M. Landin 3. Csere: M. Andersson (kapus), Sunnefeldt, Horák, Zarabec 3. Vezetőedző: Filip Jícha.
Hétméteres: 5/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc.

Tovább javult a helyzetünk, Joan Canellas is visszatért a csapatba, így régen látott erős kerettel vettük fel a küzdelmet a BL-címvédő THW Kiel ellen.

Bánhidi Bence két perces kiállítása nyitotta a meccset, amelyet Magnus Landin gyorsan gólra is váltott, majd Ekberg is betalált, így nem kezdődött jól számunkra a meccs. Borut Mackovsek törte meg a gólcsendünket, majd Jonas Källman is betalált, 2-3. Nem találtuk a fonalat, a 10. percben 6-2-es vendég vezetésnél időt is kellett kérnünk. Zsinórban jött két gól tőlünk, és ekkor emberelőnybe kerültünk, de nem sikerült közelebb kerülnünk, Sagosen mindig akkor villant, amikor nagyon kellett. Minden hibát büntetett a Kiel, nekünk pedig semmi sem sikerült, és Niklas Landin is jól védett, így a félidőben 21-13-ra vezetett 2020. Bajnokok Ligája-győztese.

Német góllal indult a második játékrész, majd Borut Mackovsek értékesített egy ziccert. Mirko Alilovic ziccereket védett, mi pedig gólokat lőttünk, így 22-16-ra jöttünk fel. A 36. percben időt is kért Filip Jicha. Jonas Källman ziccere után pedig még közelebb kerültünk, 25-20-ra sikerült feljönnünk. Kapitányunk ezzel a góljával 324 találatnál jár, így behozta az eddig a BL házi góllistát vezető Balogh Zsoltot. Volt esélyünk még közelebb kerülni, de biztos helyzetekben rontottunk, hetest is hibáztunk. A hajrába 30-24-es kieli vezetéssel léptünk be. Mentünk előre, de ez csak arra volt elég, hogy még egyetlen találatot faragjunk ebből, így 33-28-as vereséget szenvedtünk.

A visszavágót április 7-én rendezik Németországban.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Kielnek, kiválóan játszottak, egy pillanatig sem volt esélyünk nyerni ma ellenük. A legnagyobb problémánk a védelmünk közepén adódott, de támadásban sem alakítottunk ki sok helyzetet, amit sikerült, azokba is belehibáztunk. A második félidőben Alilovic védései által meccsben maradtunk, több gólhelyzetünk volt, de védekezésben megmaradtak az első félidőbeli problémáink. Ezen javítanunk kell. Ma a Kiel megmutatta, hogyan kell játszani egy nagy csapatnak a Bajnokok Ligájában.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Megérdemelte a Kiel ilyen különbséggel is a győzelmet, a közelükben sem jártunk. Pozitívum, hogy van még egy visszavágó, de szembe kell néznünk vele, hogy rengeteg mindenben javulnunk kell a jövőben.

Filip Jícha, a THW Kiel vezetőedzője: – Nagyon örülök a győzelemnek, nem gondoltam, hogy így alakul ez a mérkőzés. Az első félidőben nagyszerű helyzeteket alakítottunk ki, különösen boldog vagyok emiatt, mert a szezon legjobb félidejét produkáltuk. A visszavágó nehéz lesz, ugyanúgy kell játszanunk, mint az első játékrészben. Felhívtam a játékosaink figyelmét, hogy koncentráltnak kell maradniuk a második találkozóra is a győzelem ellenére.

Sander Sagosen, a THW Kiel játékosa: – Nehéz meccsre számítottunk, ezért nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy megmutattuk a karakterünket, pláne a hétvégi flensburgi találkozó után. Egyetértek edzőnkkel, az első félidő a szezon legjobbja volt. Ötgólos előnyünk van a visszavágóra, de úgy készülünk, az egy teljesen új mérkőzés lesz.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.03.31.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR