Győzelemmel hangoltunk a BL-ütközetre

Vissza
Győzelemmel hangoltunk a BL-ütközetre

Nem volt kérdés most sem, magabiztosan gyűjtöttük be a győzelmet Komlón. A K&H férfi kézilabda ligában 37-29-re nyertünk.

Sport36-Komló-MOL-PICK Szeged 29-37 (15-19)
K&H férfi kézilabda liga, 10. forduló, Komló, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy Túróczy.
Komló: Granic 1 - Oláh 4, Sunajko F. 2, Grünfelder 2, Jerkovics 3, Hoffmann 4, Metcz. Csere: Durdevics (kapus), Szkokán 1, Melnyicsuk 5/2, Balázs, Zobec 1, Jóga 3, Takács 1, Vaskó 2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 7/3, Kaspárek 3, Bombac 1, Bánhidi 4, Bodó 4, Källman 3. Csere: Gaber, Rosta 1, Stranovsky 2, Mackovsek 5, Radivojevics 5/3, Zsitnyikov 1, Bajus 1, Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc
Hétméteres: 3/2, ill. 8/6

Elmaradt meccset pótoltunk a Komló otthonában, ezt a találkozót a 10. fordulóban kellett volna lejátszanunk. Újabb jó hír a #kékek táborának, hogy Martin Stranovsky is visszatért, így tovább bővült a keretünk.

A kezdés előtt a kiváló játékvezetőre, sportvezetőre, Andorka Sándorra emlékeztek a csapatok. Bodó Richárd átlövésből, Jonas Källman pedig egy ziccer után talált a kapuba. Ismét remekül indítottuk a meccset. Az 5. percben jött az első Mirko Alilovic-védés, majd Dean Bombac tört be, máris 5-2 lett a javunkra. Egy perc múlva a kezdőnkből már mindenki feliratkozott a gólszerzők közé (6-2), ez is mutatja az igazi csapatmunkát. Rendesen felpörgettük a tempót, a 9. percre kilencet vágtunk a komlói kapuba, 9-3-nál időt is kértek a hazaiak. Mario Sostaric nagyon élt, jobbszélsőnk szórta a gólokat, így a 16. percben is magabiztosan, 13-7-re vezettünk. Öt perc múlva viszont időt kellett kérnünk, mert az eladott labdák miatt 15-12-re jött fel a Komló. A félidőben végül  néggyel vezettünk, 19-15-re.

A kapitány, Jonas Källman találatával indult a második játékrész. A 35. percben éppen őt kellett ápolni, mert egy felugrásnál meglökték, így megsérült, szerencsére nem súlyosan. Két perc múlva ismét rendesen megléptünk, 24-16-ot mutatott az eredményjelző. Borut Mackovsek bombája után tíz lett „közte”, 29-19. A betegségéből visszatérő Bogdan Radivojevics is felvette a ritmust, így még nagyobbra nőtt a távolság a két csapat között: 32-21. A második félidő közepén már fiatalok is szerepet kaptak, így pályára léphetett Bajus Bruno és Rea Barnabás is. A vége egy újabb magabiztos győzelem: 37-29.

Legközelebb március 31-én (szerda) 18.45-kor lépünk pályára, az EHF Bajnokok Ligájában a német THW Kielt fogadjuk.

Juan Carlos Pastor: - Ma a legfontosabb, hogy egy mérkőzéssel beljebb vagyunk. Fontos, hogy egyre többen vagyunk, rotálni tudunk, a visszatérők pedig fel tudják venni a ritmust. Örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtunk adni a játékra. 

Rosta Miklós:- Gratulálok a Komlónak, nagyon jó meccset játszottunk. Kiválóan kezdtük a mérkőzést és ismét hamar nagyobb különbség lett a két csapat között. Ebbe talán kicsit bele is aludtunk, a félidő így szorosabb lett. A szünetben rendeztük a sorokat, a második félidőben pedig kezünkben tudtuk tartani a meccset.

Kilvinger Bálint: - Gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok, nagyon fontos mérkőzéseik jönnek számukra, ahogyan nekünk is. Fontos, hogy újra játszani tudtunk, remélem, hogy az eddigi jó formánkat meg tudjuk őrizni. A mai meccsen számunkra is az volt a legfontosabb, hogy játékpercei legyenek a játékosainknak.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.03.26.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR