Finisben a Pick utánpótlás együttesei

Vissza
Finisben a Pick utánpótlás együttesei

Miközben a Pick Szeged felnőtt csapata az EHF-kupa negyeddöntőjében, a honi bajnokság elődöntőjében, valamint a Magyar Kupa négyes fináléjában vitézkedik, a klub korosztályos játékosai sem tétlenkednek. Velky Mihály utánpótlás igazgatóval a fiatalok aktuá

JUNIOR

Második helyről várja a rájátszást a Pick Szeged junior csapata. Szabó Levente együttese az április 16-17-én, Kecskeméten rendezendő négyes döntőben három meccset játszik. Az itt szerzett pontok hozzáadódnak az alapszakaszból hozottakhoz, és így alakul ki a junior bajnokság végső sorrendje.
Az alapszakasz sorrendje, és a csapatok Final Fourba vitt pontjai:
1. Balatonfüred 16 pont
2. Pick Szeged 9 pont
3. Veszprém 5 pont
4. PLER 4 pont
A Balatonfüred kiemelkedik a mezőnyből, és már matematikai esély sincs arra, hogy valamelyik csapat kiénekelje a sajtot a fürediek szájából. Az ezüstéremért azonban kiélezett küzdelem várható a Pick Szeged és a Veszprém között.
A junior együttes egyébként még a felnőtt NBI B-s bajnokságban is vitézkedik, amelyben pillanatnyilag az 5. helyen áll.

IFJÚSÁGI

A juniorokhoz hasonlóan, az ifjúsági csapat is a második pozícióból várja a folytatást. A korosztály négyes fináléját április 25-26-án, Budaörsön rendezik.
Az alapszakasz végeredménye, és a döntőbe vitt pontok:
1. Tatabánya 14 pont
2. Pick Szeged 9 pont
3. Veszprém 6 pont
4. Csurgó 5 pont
Nagy küzdelem várható az első helyért, amelyre a Pick Szeged együttese is aspirál. Nincs azonban könnyű dolga Bárány Zsolt csapatának, hiszen a listavezető Tatabányának mindössze egy mérkőzést kell nyernie az aranyérem megszerzéséhez.

SERDÜLŐ 

A bajnokság középső szakaszában, a felső házi rájátszásban jár a Pick Szeged serdülő csapata. Az alapszakasz 2 csoportjának első négy helyezettjét két, nyolcas csoportba sorsolták, amelyeknek résztvevői egymás ellen játszanak oda-visszavágós meccseket.
A csoportok két-két legjobb csapata vívja ki a jogot a fináléba jutásra.
A rájátszásból két kört már maga mögött tudhat a Pick együttese: a KSI-től kikaptunk 2 góllal, míg a Dabas ellen nyertünk 14-gyel.
A pillanatnyi állás:
1-2. Pick Szeged és a KSI 14 pont
3. XVI. kerület 12 pont
4. Békéscsaba 10 pont
A serdülő korosztály döntőjét május 30. és június 1. között, Szigetszentmiklóson rendezik.
A 16 évesekből álló együttes az NB I B-s junior bajnokságban is játszik. Az idősebb kézilabdázókat is foglalkoztató csapatok közötti versengésben a Pick Szeged együttese pillanatnyilag a középmezőnyben tanyázik.

SERDÜLŐ II.

A Pick Szeged serdülő II. csapata 8. helyen áll a felsőházi rájátszásban. A Szabó Péter irányította alakulat teljesítménye mindenképpen dicséretes, hiszen az együttes tagjai egy évvel fiatalabbak a bajnokságban vitézkedő riválisoknál. A ’98-as születésű gyerekeknek egy igazi erőfelmérő az idei pontvadászat.

U14-es CSAPAT

A Velkyné Bisján Éva irányította együttes az Erima Gyermek Kézilabda Bajnokságban menetel. A 16 csapat részvételével zajló bajnokságban körmérkőzéseket játszanak a résztvevők. Egy fordulóban három meccset bonyolítanak le.
A pontvadászat pillanatnyi állása:
1-2. Pick Szeged és a PLER
3-4. Honvéd és az Éles Kézisuli
A korosztály bajnoki döntőjét május 24-én és 25-én – várhatóan Budapesten – rendezik. A Final Fourba a legjobbak bónuszpontokat visznek. Az első helyezett 4, a második 3, a harmadik 2, míg a negyedik 1 pontról indul. Ezekhez adódik a döntőben szerzett pontok száma.

U13-as CSAPAT

A Pick U13-as együttese a régiós bajnokságban szerepel, miután nem sikerült kiharcolnia a kiemelt bajnokságba kerülést. Szepesi Dániel legénysége nagy lelkesedéssel és küzdeni akarással harcol a szezon mérkőzésein, ahol az egy évvel idősebb korosztály játékosaival kell összemérnie tudását.

U12-es CSAPAT
A korosztály kiemelt bajnokságában két szegedi alakulat is menetel. A Mandl Gábor trenírozta, Vörösmarty Általános Iskola csapata, amely az első négy együttes között tudhatja magát. Valamint a Pick Szeged „A”, amely pillanatnyilag a 6. helyen áll. Velky Péter együttese – reálisan – az 5-8. hely valamelyikének várományosa a rájátszásban.

U11-es CSAPAT

Ebben a küzdelemsorozatban is két szegedi együttest jegyezhetünk. Egyik a Vörösmarty Általános Iskola diákjaiból verbuválódott gárda, míg a másik, a Szabó Levente irányította, Pick csapata. Mindkét alakulat a régiós bajnokságban játszik, a környékbeli települések csapataival. A 2x12 perces játékidővel zajló meccseket májusig folyamatosan rendezik.

U10-es CSAPAT

Porobic Gregus Melinda U10-es legényei a kiemelt bajnokságban vitézkednek, ahol az 5-8. hely megszerzése a cél. A 10 éves Pick-es fiúk nagy lelkesedéssel tanulgatják a kézilabdázás alapjait, és tudásuk legjavát próbálják kamatoztatni a korosztályos megmérettetéseken.

U9-s CSAPAT

Az 5+1-es szivacskézilabda bajnokságban menetelő együttest Révész Edina irányítja. A gyerekek a régiós küzdelemsorozatban mérik össze felkészültségüket és tudásukat korosztályuk legjobbjaival. Cél a játék, a kézilabda megszerettetése mellett a sikerélmény biztosítása, az esetleges kudarc feldolgozása, valamint koncentráció javítása és a versenyszellem kialakítása.

U8-as CSAPAT

A Pick Szeged legfiatalabb csapata. A kisfiúk régiós mérkőzéseken vesznek részt, hiszen ennek a korosztálynak még nem rendeznek országos bajnokságot. Mandl Alice együttese a 3+1-es szivacskézilabdás bajnokság során bontogatja szárnyait. A cél - a tapasztalatszerzés mellett - a fizikai képességek, az együttműködési hajlam, a sportszerű magatartás valamint az öntudatosság kialakítása, és a mozgáskoordináció fejlesztése.

- Szeberényi Klára - 

Közzétéve: 2014.04.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR