Fölényes győzelmet arattunk az Orosháza ellen

Vissza
Fölényes győzelmet arattunk az Orosháza ellen

Előrehozott meccset játszottunk a K&H férfi kézilabda ligában. Hazai pályán magabiztosan nyertünk 37-21-re az Orosháza ellen.

MOL-PICK SZEGED–Orosháza 37–21 (18–8)
Férfi kézilabda, NB I., 26. fordulóból előrehozott mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Rontó, Szanyi.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 6/2, Kaspárek 2, Gaber 3, Rosta 3, Källman 7, Bombac 3/1. Csere: Mikler (kapus), Bodó 2, Zsitnyikov 5, Szilágyi 6, Rea, Tóth J. Megbízott edző: Krivokapics Marko.
Orosháza: Özmusul – Kiss A. 1, Pásztor M. 2, Tóth K. 4, Usal 1, Lele 6/2, Németh L. Csere: Majdán (kapus), Sakic, Döme 2, Lászlai 3, Molnár, Bella 2, Csányi. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 12, ill. 4 perc.

13 játékost neveztünk az Orosháza elleni bajnokira. Kisebb sérülés és betegség miatt hiányzott Bánhidi Bence, Nik Henigman, Borut Mackovsek, Kecskés Dániel, Bajus Bruno, Bogdan Radivojevics, Joan Canellas, Martin Stranovsky és Luka Stepancic. Edzőnk, Juan Carlos Pastor sem ülhetett le betegsége miatt a padra, így Marko Krivokapics volt a vezetőedző. Az NB I-ben egyszer már helyettesítette Pastor mestert: a premieren Vácott simán nyertünk (35-24).

Három fiatal is bekerült a keretbe, Tóth József és Rea Barnabás már játszott a felnőtt első osztályban, Szilágyi Benjamin viszont nem, ő a Csurgó elleni idegenbeli bajnokin kerettag volt, viszont nem lépett pályára. Az őszi meccsen 39-22-re nyertünk, következett a két csapat 25. NB I-es találkozója. Az eddig lejátszott 24 bajnokin mindig nyertünk, a csütörtöki meccs előtt 765-ször vettük be az Orosháza kapuját, míg a Békés megyeiek 570 gólt dobtak nekünk.

Nem volt kérdés, hogy simán nyerünk. 2-2-ig volt szoros a meccs, utána Mirko Alilovic védései erőt adtak a csapatunknak, jöttek a könnyű gólok különösen Mario Sostaricstól, aki rendesen megszórta magát. A különbség pedig egyre nőtt, pedig a vendégek kapusa, a török válogatott Özmusul jól védett. Már az első játékrész közepén pályára léphetett az ifjúsági válogatott Szilágyi Benjámin, aki meg is szerezte élete első NB I-es gólját - hatig jutott végül a meccsen -, amit felállva ünnepelt a kispad. A félidőben tíz lett „közte”, 18-8-at mutatott az eredményjelző.

A második félidőben sem volt kérdés, hogy ki a jobb, még rátettünk egy lapáttal, kapitány, Jonas Källman ismét példát mutatott, hiszen komolyan vette ezt a meccset is, szórta gólokat, remekül védekezett. A végén magabiztosan, 37-21-re nyertünk.

Folytatás vasárnap 14 óra 5 perckor, méghozzá idegenben, Balatonfüreden. A meccset az m4 Sport élőben közvetíti.

Krivokapics Marko, a MOL-PICK SZEGED megbízott edzője: – Köszönjük az Orosházának, hogy eljöttek annak ellenére, hogy nekik is sok hiányzójuk van, de legalább egy mérkőzéssel kevesebb van a programunkban. A második félidőben volt egy rossz tíz percünk, ami annak köszönhető, hogy nem tudtunk normálisan készülni, de örülök, hogy megszereztük a két pontot. Most már készülünk a Balatonfüred elleni mérkőzésre. Jár a dicséret a fiataloknak, Szilágyi, Rea és Tóth is hasznosan játszott és segít nekünk.

Szilágyi Benjámin, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Köszönöm a lehetőséget, hogy pályára léphettem, igyekeztem meghálálni a bizalmat. Nem megszokott, hogy játszhatok ebben a csapatban, nagyon örülök, külön jó érzés volt meglőni az első gólomat.

Ratko Djurkovic, az Orosháza vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek! Próbáltunk új elemeket, de az elmúlt két-három hétben sok hiányzónk volt. Vasárnap fontos mérkőzés vár ránk az Eger ellen. Láttam azért nálunk is jó dolgokat, viszont az első félidőben Alilovic sok ziccerünket védte.

Lele Ákos, az Orosháza játékosa: – Mindig jó érzés az újszegedi sportcsarnokban játszani, még akkor is, ha nincsenek nézők a lelátón. Jól kezdtünk, illetve, amikor már eldőlt a két pont sorsa, akkor voltak szép játékaink. Külön gratulálok Szilágyi Benjamin jó teljesítményéhez.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.03.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR