Legyőzött bennünket a Kielce

Vissza
Legyőzött bennünket a Kielce

Vereséget szenvedtünk a Lomza Vive Kielce ellen a Bajnokok Ligájában. A lengyel együttes 30-26-ra nyert az újszegedi sportcsarnokban.

MOL-PICK SZEGED–Lomza Vive Kielce (lengyel) 26–30 (14–14)
Bajnokok Ligája, A csoport. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 4/2, Canellas 3, Gaber 5, Henigman, Källman, Bombac 2. Csere: Alilovic (kapus), Zsitnyikov 2, Rosta 2, Bodó 2, M. Stranovsky 1, Kaspárek 1, Sostaric 4/3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Lomza Vive Kielce: Wolff – Moryto 3/2, B. Vujovics, A. Dujshabaev 8, Ig. Karacic 4, Karalek 5, Olejniczak 3. Csere: D. Dujshebaev, Tournat 3, T. Gebala, Sicko 4. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
Hétméteres: 5/5, ill. 3/2.
Kiállítás: 4, ill. 8 perc.

A mai naphoz tartozó hír, hogy sorsoltak a Magyar Kupában. A negyeddöntőben a Gyöngyös-Tatabánya meccs győztesével csatázunk, méghozzá idegenben. A továbbjutás egy meccsen dől majd el.

Borut Mackovsek az egyik edzésen kisebb sérülést szenvedett, így óvatosságból Bánhidi Bence mellett őt sem neveztük a Kielce elleni BL-meccsre, így 14 játékos alkotta a keretünket.

A meccs előtt az egykori klasszis játékosra, kiváló edzőre, Zlatko Saracevicsre emlékeztünk, és imát küldtünk az FC Porto kapusának, Alfredo Quintanának.

Remek védekezéssel indítottuk a meccset, majd a 2. percben Bombac zseniális átadása után Matej Gaber köszönt be, 1-0. Egy perc múlva Bogdan Radivojevics robogott a kapu felé, a ziccert pedig értékesítette, 2-0. Pazar kezdés! Az 5. percben egyenlítettek a vendégek, majd Karalek révén átvették a vezetést, 2-3. Eltűnt az előnyünk. Zsitnyikov, majd Bombac mattolta Wolfot, újból mi vittünk: 5-4. Rendesen hullámzott a játék, a 16. percben 7-6-ra már a lengyelek vezettek. Bogdan Radivojevics értékesítette a meccs első hetesét, 7-7. Két perc múlva viszont kétgólosra duzzadt a vendégelőny, támadásban hibáztunk, ezt büntették könyörtelenül: 7-9. Rosta Miklós góljaival tapadtunk, majd a 27. percben Martin Stranovsky csodatalálata után egyenlítettünk: 12-12. Ha Martiné parádés gól volt, akkor Stanislav Kaspárek cundenrjára nehéz szavakat találni. Vezettünk ismét 13-12-re. A félidő utolsó percében viszont Olejniczak betalált a szélről, így 14-14-gyel zárult az első félidő.

Matej Gaber emberekkel a nyakán sem jött zavarba, az ő gólja nyitotta a második játékrészt. Mario Sostaric is gyorsan feliratkozott a gólszerzők közé, magabiztosan értékesítette a büntetőt, 16-14. Elég volt néhány rossz lövés, a Kielce 17-16-ra átvette a vezetést. Sostaric egyenlített, két hetest is okosan lőtt a kapuba, 18-18. A 45. percben is döntetlen volt az állás, nem tudott elszakadni egyik csapat sem a másiktól, 21-21. Zsinórban kétszer is emberhátrányba kerültünk, ebből nem jöttünk ki jól, 24-22-re lépett el a Kielce. Ekkor 10 perc volt hátra. Nem álltunk jól az 52. percben sem: ekkor 22-25 állt az eredményjelzőn. Gaber és Zsitnyikov köszönt be, kapaszkodtunk, 24-25. Ez sem adott lendületet, elszórtuk a labdákat, a Kielce pedig nem hibázott. Négy perccel a vége előtt időt is kértünk, ekkor 3 góllal léptek el a vendégek, 24-27. Innen már nem volt visszaút, nyert a Kielce 30-26-ra.

Folytatás vasárnap 18 órakor újból itthon, a Bajnokok Ligájában a német SG Flensburg Handewitt csapatát fogadjuk.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Szeretném kifejezni támogatásomat a Porto-családnak és azoknak, akik körülveszik Alfedo Quintanát. Az ember mindig előrébb van, mint a játékos, éppen ezért ebben a helyzetben nehéz bármit mondani. Ami a meccset illeti, sokáig döntetlen környékén mozgott az állás a mérkőzésen, de a találkozó utolsó periódusában egy emberelőnyös szituációból sokkal jobban jött ki a Kielce. Vannak problémáink, de ezekre nem szeretnék hivatkozni. A Kielce spanyol játékosai eldöntötték a mérkőzést. Tudom, hogy nagyon nehéz több vereség után, éppen ezért volt nehéz nézni a PSG–Kielce meccset, mert egy barátom ült a lengyel kispadon. Fejlődnünk kell támadásban és védekezésben is, hiszen vasárnap már újabb összecsapás vár ránk.

Mario Sostaric, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Gratulálok a Kielcének, megérdemelt győzelmet aratott. Túl sok szituációban könnyelműen álltunk az ellenfélhez, úgy érzem. Abban bízom, hogy amint a Kielce felállt a párizsi veresége után, mi is ugyanezt tesszük meg a vasárnapi Flensburg elleni találkozóra. Mindkét oldalon voltak hiányzók, a Kielce minden poszton lőtt szép gólokat, a párharcokba nem jól mentünk bele. Hiszek magunkban, hogy megcsináljuk azt, ami ma sikerült a Kielcének.

Talant Dujshebaev, a Lomza Vive Kielce vezetőedzője: – Fontos volt számunkra, hogy nyerjünk Szegeden, mert Bresztben és Párizsban is rosszul játszottunk és vereséget szenvedtünk. Ezért úgy érkeztünk meg Magyarországra, hogy újra visszatérjünk a győzelem útjára. Éppen ezért gratulálok a csapatomnak, ahogy a Szegednek is, ahol a világ legjobb edzője dolgozik, aki rendkívül sokat tett azért, hogy a spanyol kézilabdaedzőknek a munkáját elismerjék a világban, amiért köszönet illeti.

Tomasz Gebala, a Lomza Vive Kielce játékosa: – A legfontosabb, hogy végig harcoltunk a mérkőzés során, ezért tudtunk nyerni Szegeden. Két nap alatt felálltunk a párizsi vereségből. Akkor csapatként vesztettünk, most is együtt nyertünk. Nem voltunk dühösek egymásra, ha valaki hibázott, hittünk egymásban és a feladatainkban.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.02.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR