Volt izgalom! A győzelem újból a miénk!

Vissza
Volt izgalom! A győzelem újból a miénk!

Nem mindennapi izgalmak közepette 34-33-ra nyertünk a HC Vardar Szkopje elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

MOL-PICK SZEGED–Vardar 1961 Szkopje 34–33 (17–19)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Hansen, Madsen (dánok).
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 6/3, Kaspárek 5, Bombac 5, Gaber 3, Bodó 7, Källman 1. Csere: Mikler (kapus), Mackovsek, Henigman, Canellas 2, Rosta, M. Stranovsky 1, Sostaric 4/3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Vardar 1961 Szkopje: Cantegrel – Cupic 9/5, Sztojlov 6, Vekic, Kalaras 4, Dissinger, Gyibirov 5. Csere: Kizic (kapus), Georgievszki 2, Jotic 5, Sevaljevic 1, Walczak, Gadza 1. Vezetőedző: Stevce Alusevszki.
Hétméteres: 6/6, ill. 5/5.
Kiállítás: 12, ill. 6 perc.

Vasárnap után ismét az észak-macedón HC Vardar 1961 csapata volt az ellenfelünk a Bajnokok Ligájában. A kétszeres BL-győztest hazai pályán fogadtuk, és az volt a célunk, hogy csakúgy, mint az előző meccsen, legyőzzük őket. Idegenben 28-26-ra diadalmaskodtunk. Mi játszottuk a Hét meccsét, így különleges figyelmet kapott az EHF-nél a találkozó. Egy helyen történt változás a keretünkben, Dmitrij Zsitnyikov visszakerült, ő nem volt ott Szkopjéban. A Vardar keretéből viszont Marko Vujin kikerült, a szerb válogatott játékos otthagyta a csapatát.

Harminc másodperc után vezettünk. Bogdan Radivojevics kapott pazar labdát, amelyet remekül lőtt a kapuba, 1-0. Sőt, két perc múlva Bodó Richárd blokkal együtt bombázott a hálóba. Jó kezdés! A 8. percben 5-3 volt nekünk, azonban folyamatosan emberhátrányban játszottunk, így a 10. percben egyenlített a Vardar: 5-5. A kapitány, Jonas Källman törte meg a gólcsendünket, újból vezettünk: 6-5. A 13. percben Cupic hetese után először vezettek a vendégek, méghozzá 7-6-ra. Radivojevics is büntetőből volt eredményes, ez volt a 100. BL-gólja szegedi színekben. A 22. percben időt kértünk, mert két góllal meglépett a Vardar: 11-13. Alilovic helyet jött Mikler a kapuba. Jött két Bodó-bomba, máris iksz lett, 14-14. Elég volt megint több eladott labda, kimaradt támadás, máris 17-14-re meglépett az ellenfél. Szerencsére Bodó Ricsi eredményesen játszott, így faragtunk a hátrányból, de 30 perc után 19-17-re vezetett a Vardar.

Mikler Roli védésével, majd Kaspi iszonyatosan nagy góljával indult a második félidő. A 33. percben Mario Sostaric hetese után egyenlítettünk: 19-19. Egy perc múlva jött egy újabb Mikler-védés, majd Canellas egy remek csel után talált a kapuba, újból vezettünk: 20-19. A 36. percben Dean Bombac az első lövést még a kapusba vágta, a kipattanót azonban összeszedte, majd okosan Cantegrel lábai között a hálóba vágta: 21-19. A 40. percben is kettővel mentünk, 23-21 állt az eredményjelzőn.  Egy perc múlva Matej Gaber volt üresen, nem is hibázott, először vezettünk hárommal: 24-21. Emberhátrányban is gólt dobtunk: Bombac küldte el a védelmet, és nem hibázott, 25-21. Mikler Roli pedig remekelt, ziccert védett többször, neki is köszönhető, hogy magabiztosan vezettünk. A 45. percben Kaspárek betörésből volt eredményes, máris 26-21 volt az eredmény, sőt, Dean Bombac emberhátrányban labdát szerzett, így gyorsan 27-21-re módosult az eredmény. Időt is kért a Vardar 15 perccel a meccs vége előtt. 15 perc alatt két gólt kaptunk, mindent elmond ez a statisztika a védekezésünkről. Folyamatosan kaptuk a 2 perceket, így 27-24-re feljött a szkopjei együttes. A 49. percben időt is kellett kérnünk. Hét a hat elleni játékra váltottak támadásban a vendégek, Mikler azonban védett, Martin Stranovsky pedig beállóból volt eredményes: 30-26, ekkor 9 perc volt hátra a meccsből. Lett izgalom, 6 perc volt hátra, 30-28-ra tornázták fel magukat a vendégek. Bogi egész pályás gólt szerzett, de erre jött gyorsan a válasz, 31-29, majd egy perc múlva már 31-30 volt. Canellas szerzett okos gólt, de Gyibirov labdát szerzett, bevágta, 32-31. Másfél perccel a vége előtt Sostaric értékesítette a hetest, 33-31 lett nekünk. Sztojlov emberekkel a hátán még betalált, Kaspárek gólt lőtt, de Gyibirov is, így a vége 34-33. A lényeg a két pont, a győzelem, amely ismét fontos volt.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Két különböző félidőt produkáltunk. Az elsőben jól támadtunk, de rosszul védekeztünk. A második játékrész kiválóan indult, 17–19 után 27–21-re vezettünk, de túl sok kiállításunk volt és magunkra húztuk az ellenfelet. A lényeg a két pont, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy így feljöjjön az ellenfél. Ismét mi jöttünk ki jobban a kulcspillanatokból, így nyertünk. Bánhidi Bence kisebb sérüléssel küzd, emiatt nem játszott, Taktikai okokból neveztük, nem akartuk elárulni a Vardarnak, hogy nem lép pályára. Bízunk benne, hogy hamarosan ismét számíthatunk rá.

Bodó Richárd, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Gratulálok a Vardarnak! Fontos két pontot szereztünk, tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Rosszul kezdtünk, majd volt jó negyedóránk, végül ismét gyengébben kézilabdáztunk. Dolgozunk tovább, hogy kijavítsuk a hibáinkat.

Stevce Alusevszki, a Vardar 1961 Szkopje vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, hogy rövid idő alatt kétszer is legyőzött bennünket. Jól kezdtünk, kifejezetten jól támadtunk, de a második félidő első negyedórájában eldöntötte a két pont sorsát a MOL-PICK Szeged. Kulcspillanatokban pontatlanul lőttünk, ez eldöntött mindent. További sok sikert kívánok a hazaiaknak.

Lovro Jotic, a Vardar 1961 Szkopje játékosa: – Gratulálok a Szegednek, hogy kétszer nyert ellenünk. Szoros meccseket játszottunk egymással, legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Mindkétszer hoztuk az első félidőt, de a másodikban voltak rossz periódusaink, buta hibákat vétettünk. Remélem sikerül pontokat szereztünk a jövőben.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.02.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR