Bevettük Szkopjét! Történelmi győzelem

Vissza
Bevettük Szkopjét! Történelmi győzelem

Nagy csatában 28-26-ra nyertünk a HC Vardar 1961 otthonában a Bajnokok Ligájában. Klubunk történetében először nyertünk Szkopjéban.

HC Vardar 1961 Szkopje (északmacedón)–MOL-PICK SZEGED 26–28 (15–13)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport. Szkopje, Jane Szandanszki Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Zotin, Volodkov..
HC Vardar 1961: Risztovszki 1 – Cupic 3/1, Sztojlov 2, Dissinger 2, Karapalevski, Kalaras 2, Gyibirov 6. Csere: Cantegrel (kapus), Georgievszki, Jotic 6, Walczak 4, Sevaljevic. Vezetőedző: Stevce Alusevski.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 6/3, Kaspárek 5, Bombac 3, Bánhidi 6, Mackovsek, Källman 1. Csere: Alilovic (kapus), Gaber 1, Canellas 2, Bodó 3, M. Stranovsky, Sostaric 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/1, ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.

Tél tábornok győzött Szkopjéban. A szombati megérkezéskor kezdett el hullani, és egészen a meccs kezdéséig havazott, így jó 15 centiméteres lepel borította az észak-macedón fővárost. A vasárnap délelőttre tervezett sétánk éppen ezért elmaradt, helyette kicsit hosszabb lett az utolsó videós taktikai értekezlet. Szerencsére a 15 fős keretünkből mindenki egészséges volt, így a jelenlegi legerősebb kerettel vehettük fel a küzdelmet. Célunk pedig nem volt más, mint történetünkben először legyőzni a Vardart Szkopjéban.

 A családtagok és néhány szponzor ott lehetett a lelátón, köztük volt egykori játékosunk, Szergej Gorbok is, aki nyilatkozott nekünk. Üzent a szurkolóknak, és egy nem mindennapi ajándékot is hozott, amit majd a 2. #kékek vlogban árulunk el, hogy mi.

A 3. percben Bogdan Radivojevics révén szereztünk vezetést, jól indítottuk a meccset. Furcsa volt a csend, ilyet még itt nem tapasztaltunk ebben a félelmetes Arénában. A 8. percben egy remek védekezés után Radivojevics roboghatott a kapuig, értékesítette a ziccert, először vezettünk kettővel, 4-2. Dean Bombac emberhátrányból is betalált, így növeltük az előnyünket, 2-5. Stanislav Kaspárek kapta el a fonalat, dobott egy zundert, majd egy iszonyat bombát a felsőbe, járt is a taps a kispadról: 4-7. Elég volt két hiba, a helyi „szponzorok” egyből szurkolásba kezdtek, egyenlített is a Vardar, 7-7. Bombac törte meg a gólcsendünket, szerencsére tartottuk egygólos vezetésünket, a 17. percben 9-8 volt nekünk. A 20. percben fordult a kocka, Gyibirov ziccere után először vezettek a hazaiak, időt is kért 11-10-nél Juan Carlos Pastor vezetőedző. Bánhidi Bence préselt be egy labdát a kapuba, 11-11. Mikler Roli védett ziccert, de a másik oldalon Risztovszki is ezt tette. A 26. percben Bánhidi Bence a második két perces kiállítását kapta, ez nem volt jó hír. Egy perc múlva Risztovszki is gólt szerzett, 14-12 lett nekik. Rengeteg labdát adtunk el, ezt pedig büntették a hazaiak, 15-12. A hajrában még Bodó Richárd talált a kapuba, így csak kettővel vezetett a Vardar: 15-13.

Hazai találattal kezdődött a második 30 perc, 16-13. Hiába lőttünk gólt, mindig jött a hazaiaktól a válasz. A 37. percben is hárommal vezettek, 18-15. 19-17-nél jött Mirko Alilovic a kapuba. Be is mutatott egy hatalmas nagy védést, amely után Bánhidi fordult be, 20-18. A 43. percben Mario Sostaric köszönt be először, egyre jöttünk fel: 20-19. Egy perc múlva a kapitány, Jonas Källman egyenlített, 20-20. Időt is kért a Vardar. A 46. percben Alilovic kivédte Gyibirov hetesét. Nagyon kellett ez a bravúr! Joan Canellas pedig csinált egy cselt, majd a kapuba bombázott, ismét vezettünk, 22-21. „Hajrá, Magyarország!” – jött egy szurkolói hang, Bogi pedig bevágta hetest. Jó hatással volt rá! Nyolc perc volt hátra, 24-24 volt az eredmény. Izgalomban nem volt hiány. Jött egy Kaspárek-bomba, 25-24 ide. Cupic hetesből egyenlített, 25-25, majd Radivojevics is hasonlóan cselekedett, 25-26. Négy perccel a vége előtt Alilovic tolta ki kézzel a labdát. Nenad Damjanovics kapusedző is felugrott, tapsolt. Bodó lövése a kapufáról jött ki, ekkor 3 perc volt hátra. Cupic mellé lőtte a hetest, mondjuk úgy: Alilovic szemmel kinézte. Bánhidi Bence fordult le, bevágta, 27-25 nekünk. Nem volt hátra két perc. Gólt lőttek a hazaiak, egy perccel a vége előtt maradt az egy gólos vezetésünk: 27-26. 30 másodperccel a vége előtt Bánhidi Bence fordult be, belőtte! 28-26! Győzelem! Körtánc. Történetünkben először diadalmaskodtunk Szkopjéban, amelyet a helyi „szponzorok” meg is tapsoltak!

Az erőltetett menet folytatódik. A meccs után egyből hazarepülünk, majd csütörtök 18.45-kor ismét a HC Vardar 1961 lesz az ellenfelünk, immár az újszegedi sportcsarnokban.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Goran Antevski

Közzétéve: 2021.02.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR