Útinapló a szkopjei BL-túráról - meccsre fel!

Vissza
Útinapló a szkopjei BL-túráról - meccsre fel!

Vasárnap 18 órakor a Bajnokok Ligájában az észak-macedón HC Vardar 1961 otthonban lépünk pályára. Újból Útinaplóval jelentkezünk.

Vasárnap, 12 óra: Végül nem mentünk sétálni, továbbra is hull a hó, hideg van, így jobbnak láttuk, ha a szálláson maradunk. Ebéd előtt az utolsó videós taktikai értekezleten vesz részt a csapat. Egy rövid pihenő után pedig 16 órakor irány az Aréna, 18 órakor kezdődik a HC Vardar 1961 elleni BL-meccsünk, amit a Sport 1 élőben ad.

 

9.30: Hatalmas hóra ébredtünk. Bokáig ér a fehér lepel. Nyugalmat áraszt. Jól aludt mindenki, reggeli, majd séta a következő programunk. Este pedig meccs, jön a HC Vardar 1961 elleni BL-csata.

Rosta Miki füle megnőtt a reggeli közben, beállósunk ma ünnepli 22. születésnapját. Boldog születésnapot!

19 óra: Túl vagyunk az edzésen. Fehérbe borult Szkopje. Amióta megérkeztünk, hull a hó, így minden fehér, mínusz hat Celsius-fok van. Szerencsére ebből a téli időből keveset veszünk észre, mert a szobában töltjük a legtöbb időt.

Minden rendben volt a tréningen, amit a szokásos lábtengócsaták vezettek be. Ezt már sokszor leírtuk, de olyan vérre menő küzdelmek zajlanak, mint egy futball BL-döntőn. Ez mindig rendesen felpörgeti a társaságot, így volt ez most is a szkopjei kora estében.

A foglalkozás második fele a taktikai elemek frissítéséről szólt, még egyszer átvették a játékosok az alkalmazandó taktikát. 18 óra előtt egy perccel megérkezett a Vardar is. Utánunk még ők edzettek. Gyibirov mintha bokszmeccsre érkezett volna úgy nézett ki, kapucnival a fején lépkedett be az Arénába. Marko Vujin több szegedi játékost is üdvözölt, a szerb játékos jelenleg az észak-macedón együttest erősíti. Egy biztos, hogy őt a #kékek tábora nem zárta a szívébe, hiszen egykor kapusunkat, Puljezevics Nenadot fejbe lőtte egy hetesnél, azóta ő a népszerűségi ranglista végére került szurkolóinknál.

Ennyit a Vardarról, szerencsére nálunk mindenki egészséges, a 15-ös keretünkből mindenki jól érzi magát, és elszántan várja a meccset, azt, hogy végre sikerüljön két vállra fektetni a Vardart a szkopjei csarnokban. Erre reméljük nem kell sokat várni, vasárnap 18 órakor jön az újabb BL-meccsünk, amit a Sport 1 élőben közvetít. A felvezetésben majd egy hosszabb Mikler Roland-interjú is az adásba kerül, Roli az edzés után nyilatkozott az esélyekről.

Vasárnap közös séta, videózás szerepel a programban, majd következik 209. Bajnokok Ligája találkozónk. Ne feledje senki: közösségi felületeinken videókkal, fotókkal jelentkezünk és készül a 2. #kékek vlog is. A meccs előtt különleges vendéggel találkozunk, eljön Szergej Gorbok, egykori játékosunk, akiért rajongtak a szegedi hívek, hiszen „Szerzso” itt él Szkopjéban, így mikrofon végre kapjuk, és beszélgetünk vele, hogy van ő és a családja.

15 óra: Szerencsésen megérkeztünk. Ez a lényeg! Összesen harminc perc csúszásunk volt, Budapestről kicsit később indultunk, de a repülő hozott a késésen, nem egészen egy óra alatt tette meg az utat. A 180 fős gépen csak mi voltunk, így elfértünk...

Hideg és hóesés fogadott bennünket a reptéren. Most nem a meccshelyszín mellett található Hotel Russiaban vagyunk, hanem a Vardar labdarúgócsapatának az Arénája mellett. Sok-sok idősebb szegedi szurkoló emlékezhet erre a pályára, hiszen egykor a jugoszláv 1 és jugoszláv 2-ön sok-sok meccset közvetítettek, különösen a Crvena zvezda és a Partizan Beograd elleni meccsek voltak emlékezetesek, telt házasak. A klub legnagyobb játékosa, Darko Pancsev volt, aki ma is nagy legenda itt Észak-Macedóniában.

A #kékek híveknek érdemes lesz figyelniük a közösségi felületeinket, hiszen rengeteg videóval, fotóval jelentkezünk, és ezen a túrán készül el a #kékek vlog második felvétele (itt az első rész). Ígérjük különlegességben, sztoriban nem lesz most sem hiány.
Ebéd után egy rövid pihenő várt a csapatra, majd 16.15-kor edzésre indulunk, 16.30-tól pedig edzünk. Este még jövünk videókkal, fotókkal és friss hírekkel.

14.30: Mario Sostaric Porto ellen szerzett parádés gólja pedig bekerült a TOP 5-be, erre a remek hírre szálltunk le Szkopjéban.

9.50: Már a Liszt Ferenc reptéren vagyunk. Várjuk, hogy beszállhassunk. A legtöbben zenét hallgatnak, olvasnak. Nem volt nagy forgalom az M5-ösön, így szépen haladtunk. Megdöbbentő látvány még mindig az üres reptér. Rajtunk kívül jóformán senki nincs, csak a csend... Az előrejelzések szerint az észak-macedón fővárosban is téli időjárás fogad majd bennünket.


7.30: Már buszon a csapat (-11 Celsius fokot mutatott a hőmérő...). Elindultunk Budapestre, a Liszt Ferenc reptérre. Irány Észak-Macedónia fővárosa, Szkopje. Vasárnap 18 órakor újabb BL-meccset vívunk, idén a harmadikat. Szerencsére a csütörtöki Porto ellen találkozót mindenki sérülés nélkül megúszta. 15-en keltünk útra, mert Dmitrij Zsitnyikov Szegeden maradt. Budapestről különgéppel megyünk tovább, 11-kor szállunk fel. Nem kell sokat utazni, másfél óra repülés után érkezünk meg a Nagy Sándor reptérre.

Érdemes figyelni közösségi felületeinket, mert fotókkal, videókkal és friss hírekkel jelentkezünk a két napos túráról.

 

 

 

Közzétéve: 2021.02.12.

TOVÁBBI HÍREK

2021
02/27
A PICK KÉZILABDA ZRT. KÖZLEMÉNYE: KORONAVÍRUS

A PICK KÉZILABDA ZRT. KÖZLEMÉNYE: KORONAVÍRUS

2021
02/27
Német lecke következik a BL-ben

Vasárnap 18 órakor a Bajnokok Ligájában a német SG Flensburg Handewitt csapatát fogadjuk. A meccset a Sport1 élőben közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR