Megvan! Ez a 100. BL-diadalunk

Vissza
Megvan! Ez a 100. BL-diadalunk

Remek játékkal magabiztos, 35-31-es győzelmet arattunk a Bajnokok Ligájában az FC Porto ellen. Ez volt csapatunk 100. BL-diadala.

MOL-PICK SZEGED–FC Porto (portugál) 35–31 (18–12)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Horácek, Novotny (csehek).
MOL-PICK SZEGED: Alilovic– Sostaric 1, Kaspárek 7, Bombac 4, Bánhidi 6, Bodó 1, Källman 6. Csere: Gaber, Mackovsek 3, Canellas 1, M. Stranovsky, Radivojevics 6/4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
FC Porto: Mitrevszki – Areia 4/4, D. Silva 3, Salina, Iturriza 3, A. Gomes 1, Branquinho 2. Csere: Quintana 1 (kapus), R. Silva 6, M. Martins 3, Späth 3, Fernandes 1, Magalhaes 3, M. Alves 1. Vezetőedző: Magnus Andersson.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/4.
Kiállítás: 6, ill. 2 perc.

Összejön a 100. BL-siker? Ez volt a nagy kérdés az FC Porto elleni újabb BL-meccsünkön, amely premier volt, hiszen Szegeden még sohasem játszottunk a Bajnokok Ligájában portugál együttes ellen. Luka Stepancic sérülése szépen javul, azonban horvát átlövőnk még pihen, így a keretbe Dmitrij Zsitnyikov került be helyette. Szerencsére a többiek rendben voltak, így ismét erős csapattal vehettük fel a küzdelmet.

Kínaival indult meccs. Bodó Richárd repült, jött a másik oldalon Mario Sostaric aki bevágta a kapuba labdát, 1-0 ide. Bánhidi Bence tarthatatlan volt, zsinórban kétszer is betalált, így a 6. percben 3-2 volt nekünk. Sőt, 30 másodperc múlva Bodó passzolt remekül a kapitánynak, Jonas Källmannak, aki a rövid pipába vágta a labdát, 4-2. Ismét csakúgy volt, mint Londonban: Stanislav Kaspárek dugója után 6-3 állt a két eredményjelzőn. Emberelőnybe kerültünk, Källman pedig értékesítette a ziccert, 7-3, majd Mirko Alilovic kivédte Salina büntetőjét. A 13. percben Bodó emelkedett a csarnok tetejéig, majd iszonyatosan nagy bombát küldött a kapura, fel is ugrott a kispad, 8-4. Bánhidi és Källman termelte a gólokat, így tartottuk a magabiztos vezetést. 11-7-nél, a 17. percben időt is kért az FC Porto. Szerencsére ez sem zökkentett ki bennünket, Mirko pedig parádésan védett. A 25. percben labdát csent Bánhidi Bence, Borut Mackovsek pedig üresen mehetett kapura, a ziccert pedig értékesítette. Először vezettünk öttel: 14-9. A 28. percben jött egy Kaspárek-bomba, hat lett az előnyünk, 16-10. Három másodperccel a félidő előtt is „Kaspi” volt a főszereplő, remek gólt ragasztott a kapuba zárásként, 18-12-re vezettünk 30 perc játék után.

Portói góllal indult a második játékrész, amelyre a 34. percben hetesből válaszolt Bogdan Radivojevics, 19-13. Egy perc múlva Kaspárek negyedik gólja után már hét volt az előnyünk, 20-13. Elég volt néhány eladott labda, 21-17-re jött fel a portugál csapat. Kaspárek nagyon élt, gólja, majd gólpassza – Boginak tette le – után ismét megléptünk, 23-17. A 45. percben is tartottuk az előnyünket, 25-20 volt az eredmény. Egy perc múlva nagyot változott a helyzet, időt is kellett kérnünk, mert háromra jött fel a Porto, 25-22. Mirko Alilovic fontos pillanatban védett nagyot, majd ezután Jonas Källman vágta be a ziccert. Nagyon kellett a bravúr és a gól, majd az is, hogy Dean Bombac a lelátóra küldje a portói védelmet, amely után a kapuba bombázott, 27-22. Nyolc perccel a vége előtt Bogi a harmadik hetesét is bevágta, majd Jonas az üres kapuba bombázott, 32-26. Az 56. percben Joan Canellas is beköszönt, 33-28. A vége örömjáték, győzelem, 35-31, amely már nagyon kellett a lelkünknek.

Ez a siker bekerül a történelemkönyvünkbe, hiszen ez volt a 100. Bajnokok Ligája-diadalunk.

Sokáig nincs pihenő. Szombaton ismét útra kelünk, irány Szkopje, vasárnap 18 órakor a HC Vardar 1961 ellen idegenben csatázunk.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Nagyon örülök, hogy részese lehettem a történelmi 100. sikerünknek, amelyhez először a szurkolóknak gratulálok. Büszke vagyok a csapatomra, hogy megszereztük a két pontot. Jól védekeztünk és könnyű gólokat szereztünk, amellyel magabiztos előnyre tettünk szert. Ebben nagy része volt Bánhidi Bencének. A Porto felzárkózási lehetőségét mi adtuk meg a hibáinkkal, azt viszont azért sajnálom, hogy nem sikerült nekünk is hat góllal nyerni, de a legfontosabb, hogy nyertünk. Jó színvonalú mérkőzést láthatott a közönség két sportszerű együttes között.
Bánhidi Bence, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Nagyon jó érzés, hogy dicséretet kaptam az edzőktől. Úgy érzem, hogy előrébb léptünk a PSG elleni találkozóhoz képest, zártabban védekeztünk, Mirko jól védett a kapuban, támadásban pedig hatvan percen át koncentráltan játszottunk, így nem szórtuk el a labdákat és nem kaptunk könnyű gólokat.
Magnus Andersson, az FC Porto vezetőedzője: – Gratulálok a Szeged győzelméhez. Rengeteget utaztunk a héten, közvetlen jöttünk Kielcéből. Megérdemelten nyertek a hazaiak, nagy esélyük van, hogy bejussanak a négyes döntőbe. Mi még fiatal csapat vagyunk, védekezésben meggyűlt a bajunk Bánhidivel az első félidőben, de támadásban is voltak hibáink. A második játékrészben megmutattuk a karakterünket. Hazamegyünk és dolgozunk tovább, hogy még egyszer találkozhassunk ebben a szezonban.
Diogo Silva, az FC Porto játékosa: – Az edzők jól összefoglalták a mérkőzést. Kiváló csapat ellen játszottunk, amely rendkívül jól védekezett, amelyből sok lerohanás gólt szerzett. Egy ilyen ellenféllel szemben nehéz visszajönni a meccsbe, amiért mindent megtettünk, de nem sikerült.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2021.02.11.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR