Kent Robin Tönnesen nyártól a MOL-PICK SZEGED játékosa

Vissza
Kent Robin Tönnesen nyártól a MOL-PICK SZEGED játékosa

Idén nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesennel erősítjük meg a keretünket. A jobbátlövő 2023. június 30-ig biztos, hogy minket erősít majd.

– Szeretnék újabb jó hírrel szolgálni a MOL-PICK SZEGED táborának. A nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesen is minket erősít majd. A jobbátlövővel 2023. június 30-ig szóló szerződést írtunk alá. A világbajnoki ezüstérmes játékos hatalmas tapasztalattal rendelkezik, biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz a csapatunknak – nyilatkozta Kiss Bence, a MOL-PICK SZEGED cégvezetője.

Érdekesség, hogy Kent Robin Tönnesen Svédországban, a Partille nevű településen látta meg a napvilágot 1991. június 5-én. Norvégiában indult a pályafutása, előbb a Fjellhammer IL, majd a Haslum HK csapatában szerepelt. A 2012–2013-as szezonban a svéd IK Sävehofhoz igazolt. Egy év múlva már Németországban, a HSG Vetzlar együttesében szerepelt. Miután 2014-ben megnyertük Berlinben az EHF-kupát – az elődöntőben a Füchse Berlint vertük meg  –, az ősszel éppen a berlini Rókákhoz tette át a székhelyét. 2017-ben szerződött Magyarországra, a Veszprém csapatába. 2010-ben mutatkozott be a norvég válogatottban, 2017-ben világbajnoki ezüstérmes lett. Kent Robin Tönnesen klubunk első norvég játékosa lesz.

Fotó: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Közzétéve: 2021.03.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR