Kent Robin Tönnesen nyártól a MOL-PICK SZEGED játékosa

Vissza
Kent Robin Tönnesen nyártól a MOL-PICK SZEGED játékosa

Idén nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesennel erősítjük meg a keretünket. A jobbátlövő 2023. június 30-ig biztos, hogy minket erősít majd.

– Szeretnék újabb jó hírrel szolgálni a MOL-PICK SZEGED táborának. A nyártól a norvég válogatott Kent Robin Tönnesen is minket erősít majd. A jobbátlövővel 2023. június 30-ig szóló szerződést írtunk alá. A világbajnoki ezüstérmes játékos hatalmas tapasztalattal rendelkezik, biztos vagyok abban, hogy nagy erőssége lesz a csapatunknak – nyilatkozta Kiss Bence, a MOL-PICK SZEGED cégvezetője.

Érdekesség, hogy Kent Robin Tönnesen Svédországban, a Partille nevű településen látta meg a napvilágot 1991. június 5-én. Norvégiában indult a pályafutása, előbb a Fjellhammer IL, majd a Haslum HK csapatában szerepelt. A 2012–2013-as szezonban a svéd IK Sävehofhoz igazolt. Egy év múlva már Németországban, a HSG Vetzlar együttesében szerepelt. Miután 2014-ben megnyertük Berlinben az EHF-kupát – az elődöntőben a Füchse Berlint vertük meg  –, az ősszel éppen a berlini Rókákhoz tette át a székhelyét. 2017-ben szerződött Magyarországra, a Veszprém csapatába. 2010-ben mutatkozott be a norvég válogatottban, 2017-ben világbajnoki ezüstérmes lett. Kent Robin Tönnesen klubunk első norvég játékosa lesz.

Fotó: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Közzétéve: 2021.03.03.

TOVÁBBI HÍREK

2021
05/06
Itt a 3. #kékek vlog!

Elkészült a 3. #kékek vlog. Sok-sok viccel, humoros jelenettel. A harmadik rész már megtekinthető klubunk YouTube-csatornáján.

2021
05/06
Pénteken újból veletek itthon

Pénteken a K&H férfi kézilabda ligában a Sport36-Komló csapatát fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. A meccset a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolóink megtekinthetik.

AZ ÖSSZES HÍR