#kékek vb-blog - Ilyen a napunk (Rosta Miklós, 2. rész)

Vissza
#kékek vb-blog - Ilyen a napunk (Rosta Miklós, 2. rész)

Jön a második rész a #kékek vb-blogban. Csapatunk magyar válogatott beállója, Rosta Miklós ad helyzetjelentést a helyszínről, Egyiptomból.

„Kezdem azzal, hogy jól vagyunk. Péntek óta minden nap kötelező a tesztelés, szerencsére nálunk nincs beteg. Ez most a legfontosabb. Nekem még így is hatalmas élmény, hogy egy ilyen rangos eseményen itt lehetek, hogy azért ez egy egészen más hangulatú vébé a koronavírus-járvány miatt. Fiatal vagyok még, nekem ez nagy motivációt jelent. Körbenézek a szállodában, és azt látom, hogy olyan játékosok köszönnek nekem, akiket évekkel ezelőtt a tévében csodáltam. Ilyenkor kapom azt vissza, hogy érdemes volt energiát beletenni az edzésekbe, lemondani sok olyanról, ami egy fiatalnak fontos, és én inkább a tréninget, a gyakorlást választottam, mint a szórakozást. De még az út elején járok, ránk, Rostákra nem is jellemző, hogy hátradőlünk, ezt a mentalitást édesapámtól és nagybátyámtól örököltem, tanultam. Szerencsés vagyok, mert nekem a szeretteim lehettek a példaképeim. Édesapám természetesen ellátott tanácsokkal, ezek mindig nagyon hasznosak. Mire figyeljek, hogyan koncentráljak, leginkább ezek voltak az ő tanácsai.

Nos akkor térjek egy kicsit vissza a vébére. Jó volt újra meccset játszani, egyelőre még csak a pálya széléről figyeltem az eseményeket, remélem ma már megtapasztalom, hogy milyen egy világbajnokságon játszani. Máthé Dominik a szobatársam, éppen ketten nem játszottunk a Zöld-foki szigetek csapata ellen, de nem voltunk szomorúak. Régóta ismerjük egymást, barátok vagyunk, igazán összhangban vagyunk, remélem ez majd a pályán is meglátszik.

Az étkezéssel nincs gond, főként az európai ízeket keressük, a helyi különlegességeket nem nagyon próbáljuk. Reggel egy tojásrántottával nyitom a napot, ebédre és vacsorára csirke rizzsel a menü, vagy egy kis tésztát is betolok, de nem ezt viszem túlzásba. A szállásunkra nincs panasz. Gyönyörű környezetben lakunk, nagyon szép. Én még ilyen közelről nem láttam piramist, iszonyatosan nagy, nem is gondoltam volna, hogy ekkora. Sokat pihenünk, fontos a regeneráció, így erre is figyelünk. Az első napok furcsaságait megszoktuk, már nem foglalkozunk ezzel, nem akarjuk, hogy kizökkentsen bármi is bennünket. Ma jön a második fellépés Uruguay ellen (20.30, élő: M4 Sport), reménykedem, hogy velem, mert nagyon szeretnék bemutatkozni. A #kékek szurkolótáborát üdvözlöm, szorítsatok nekünk, és akkor meccsre fel! Hajrá, Magyarország!"

 

Közzétéve: 2021.01.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR