Szegedi gólok a világbajnokságon (2. nap)

Vissza
Szegedi gólok a világbajnokságon (2. nap)

Szerdán megkezdődött az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság. A második napon öt MOL-PICK SZEGED-játékos is pályára lépett.

Az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságon a MOL-PICK SZEGED (tízen vesznek részt összesen a klubunkból) játékosai közül Dmitrij Zsitnyikov mutatkozott be az orosz csapat tagjaként a vébén. Gyimáék nagy csatában 32-32-es döntetlent játszottak a fehéroroszok ellen. Az irányító 3 gólt szerzett.

A szlovénok csütörtök este Dél-Korea ellen játszottak. Népes szegedi küldöttség kapott szerepet, hiszen négyen, Dean Bombac, Borut Mackovsek, Matej Gaber és Nik Henigman is pályára lépett a H csoport első fordulójában. A meccset Szlovénia 51-29-re nyerte. Igazi gólzápor volt a 60 perc alatt. Nik és Borut 5-5 gólt dobott, Deki négyszer volt eredményes, míg Matej kétszer talált be az ázsiai ország kapujában.

Pénteken a magyar válogatott (Mikler Roland, Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Rosta Miklós) 20.30-kor  a Zöld-foki szigetek ellen kezdi meg a szereplést. Ha egyáltalán megkezdi, hiszen az ellenfélnél újabb koronavírus megbetegedéseket mutattak ki, így kérdéses a meccs megrendezése. A spanyolok Joan Canelllasszal a fedélzeten Brazília ellen kezdenének 18 órakor, de ez a meccs is bizonytalan, hiszen egykori játékosunk, Thiagus Petrus dél-amerikai válogatottjában is többen megbetegedtek.

A szlovén-dél-koreai meccs összefoglalója (51-29):

Közzétéve: 2021.01.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR