Az első osztrák játékosunk: Sebastian Frimmel nyártól MOL-PICK SZEGED

Vissza
Az első osztrák játékosunk: Sebastian Frimmel nyártól MOL-PICK SZEGED

2021 nyarától 2023. június 30-ig minket erősít majd az osztrák válogatott balszélső, Sebastian Frimmel.

–  Az eddigi szerződéshosszabbítások után szeretném egy új fiú, egy új játékos érkezését bejelenteni. A nyártól kétéves szerződést kötöttünk az osztrák válogatott Sebastian Friemmellel. A 190 centiméter magas balszélső a svájci Kadetten Schaffhausen gárdájából érkezik majd hozzánk. Új szerzeményünk 25 éves, és tagja az egyiptomi világbajnokságon szereplő osztrák válogatottnak – számolt be az újabb hírről Kiss Bence cégvezető.

Eddig 17 országból (Szerbia, Horvátország, Románia, Szlovénia, Szlovákia, Spanyolország, Svédország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Oroszország, Svédország, Izland, Brazília, Kuba, Ukrajna, Moldova, Csehország) szerepelt játékos a csapatunkban. Frimmel az első osztrák kézilabdázónk (ha az első meccsén nálunk pályára lép, akkor a hazánkkal összes szomszédos országból szerepel, szerepelt nálunk kézilabdás).

Új balszélsőnk 1995. december 18-án született a Bécstől délre fekvő, 15 ezres Perchtoldsdorfban. 2013-tól az SG West Wien csapatában lett profi játékos. A 2017-2018-as idényben mutatkozott be a nemzetközi porondon, az EHF-kupában 12 gólt szerzett. 2018-ban igazolt Svájcba, a patinás Kadetten Schaffhausen gárdájába, ahol csapattársa az egykori magyar válogatott Császár Gábor is. Első idényében az EHF-kupában szerepelt (18 gól), majd egy év múlva a Bajnokok Ligájában az alsó ágon játszott a csapatával, és 44 gólt szerzett. Az idei szezonban az EHF Európa Ligában 12 gólnál jár. A Kadetten jelenleg harmadik a svájci bajnokságban, de két meccsel kevesebbet játszott a riválisainál. Az osztrák válogatottban eddig 81-szer szerepelt, és 123 gólt szerzett. Tagja hazája együttesének, amely az egyiptomi világbajnokságon vesz részt az E-csoportban Franciaország, Norvégia és az Amerikai Egyesült Államok csapatával együtt.

– Nagyon örültem, amikor megkeresett a MOL-PICK SZEGED, és már alig várom, hogy a kék mezt magamra ölthessem. Egy kiváló csapathoz igazolok, klasszis edzőkkel dolgozhatok együtt, klasszis játékosokkal szerepelhetek egy csapatban. Mindig is arról álmodtam, hogy egy ekkora és patinás klub játékosa lehessek. Egy pillanatig sem gondolkodtam azon, hogy aláírjam a szerződésem, hiszen a csapatnak szenzációsak a szurkolói, és a csarnok atmoszférája is csodálatos.  Az első pillanattól azt éreztem, hogy mindenki, aki a szegedi együttes körül dolgozik, imádja ezt a sportot. Ahogyan a klub kezelte a tárgyalásokat, végig egyértelművé tette: nagyon profi minden. Nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy új csapatban folytathatom a pályafutásomat, amely komoly kihívás lesz, de ezzel élni szeretnék!”

Sebastian Frimmel gólok a tavalyi Európa-bajnokságról:

Szöveg: Süli Róbert

 

 

 

Közzétéve: 2021.01.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR