Január 11-én kezdjük a felkészülést

Vissza
Január 11-én kezdjük a felkészülést

Január 11-én látunk munkához, és elkezdjük a felkészülést. Foghíjas lesz a keretünk, több játékosunk hazája válogatottjával készül.

Még nagy a csend az újszegedi sportcsarnokban. Egy hét múlva, azaz január 11-én viszont már kisebb hangzavar lesz az öltözőnkben, megkezdjük a felkészülést. Az első foglalkozáson még kevesen leszünk, hiszen több játékosunk is hazája válogatottjával készül.

A magyar nemzeti együttesbe négyen kerültek: Mikler Roland, Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Rosta Miklós. A mieink Győrben edzőtáboroznak, pénteken 18 órakor a szlovákok ellen játszanak barátságos meccset, majd január 13-tól az egyiptomi világbajnokságon szerepelnek.

A szlovén válogatottban Dean Bombac, Nik Henigman, Borut Mackovsek és Matej Gaber kaphat szerepet. Szerdán idegenben, majd vasárnap otthon lépnek pályára a hollandok ellen Európa-bajnoki-selejtezőn, utána pedig ők is a vébén csatáznak.

Bogdan Radivojevics két meccset játszik a szerb csapatban, mindkettő Eb-selejtező lesz: kedden hazai pályán fogadják a franciákat, majd szombaton gallföldön szállnak harcba. Déli szomszédunk nem jutott ki a vébére, így jobbszélsőnk majd csatlakozik az itthoni kerethez.

Joan Canellas előbb EHF Euro Kupa meccseket játszik a horvátok ellen (kedd és szombat), majd Egyiptomban szerepel. Dmitrij Zsitnyikov is bekerült az orosz együttesbe, amely szerdán Argentína ellen játszik felkészülési találkozót, utána pedig a vébére utazik. A csehekre is két Eb-selejtező vár, Stanislav Kaspárek különleges helyszínen, Feröer-szigeteken szerepel szerdán, majd szombaton hazai pályán fogadják a szigetország csapatát. A csehek is vébé-résztvevők.

Összesen 12 válogatott játékost adunk, ebből 11-en lesznek ott az egyiptomi világbajnokságon, így számunkra igazán különleges lesz majd ez a torna.

Az itthoniak sem unatkoznak, tervben van egy edzőmérkőzés, hiszen februárban komoly kihívások várnak ránk. Egyelőre hivatalos értesítést nem kaptunk sem a magyar bajnokság, sem az EHF Bajnokok Ligája programjáról, de az biztos, hogy meccsekben nem lesz hiány az év második hónapjában.

A csendet említettük, ez nem jellemző az épülő új szegedi Aréna környékére. Ha valaki a napokban arra járt, jár, az láthatja, hogy kiválóan halad az építkezés, már látszanak a lelátó részei, egyre többet mutat meg magából a létesítmény.

A csendet mi is szeretnénk megtörni, így a héten érdemes lesz bennünket figyelni, követni, mert bejelentésekkel jelentkezünk.

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2021.01.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR