Nem sikerült legyőzni a Flensburgot

Vissza
Nem sikerült legyőzni a Flensburgot

Hiába küzdöttünk, hajtottunk, 11-10-es félidő után 26-24-es vereséget szenvedtünk az EHF Bajnokok Ligájában, az SG Flensburg-Handewitt otthonában.

SG Flensburg-Handewitt (német)–MOL-PICK SZEGED 26–24 (11–10)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló. Flensburg, Flens-Aréna. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).
SG Flensburg-Handewitt: Buric– L. Svan 2, Röd 2, Hald, Heinl 1, Gottfridson 5, Jöndal 3. Csere: Golla 1, Mensah, Johannessen 7, Semper 2, Wanne, Steinhauser 3/3. Vezetőedző: Maik Maculla.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 6/1, Kaspárek 1, Bombac 1, Bánhidi 4, Bodó 6, Mackovsek 1. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Canellas 4, Henigman 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.
 

Kezdjük a jó hírrel: Mirko Alilovic visszatérhetett a csapatba, horvát kapusunk rendbe jött, így ismét Juan Carlos Pastor vezetőedző rendelkezésére állt. Martin Stranovsky viszont Szegeden maradt, szlovák szélsőnk kisebb sérülést szenvedett, így a hétre pihenőt írtak elő neki. A fiatalok közül Bajus Bruno, Kecskés Dániel és Rea Barnabás került be a 15 fős keretünkbe.

Flensburgba az elmúlt időszakban sűrűn járunk, hiszen idén tavasszal, illetve 2018. telén is pályára léptünk a sportág egyik fellegvárában, a Flens Arénában.

Két hazai góllal indult a meccs, nem kezdtünk jól. A 4. percben Bodó Richárd bombája jelentette az első találatunkat, majd Mikler Roland védése után Bogdan Radivojevics egyenlített, 2-2. Elég volt két hiba támadásban – pedig esélyünk volt átvenni a vezetést is -, máris 4-2-re léptek el a németek. Bánhidi Bence fordult be a 8. percben, feljöttünk, 4-3-ra. A 13. percben 6-3 lett az állás, időt is kért Pastor edző. Stanislav Kaspárek, majd Joan Canellas talált be, visszajöttünk 6-5-re. A 16. percben labdát szereztünk, Bodó Ricsi pedig értékesítette a ziccert, 6-6. Egy perc múlva időt is kért a Flensburg. A 20. percben átvettük a vezetést, Radivojevics futott be, és Buric lábai között a kapuba lőtt, 7-6 ide! Két perc múlva fordult a kocka, 8-7 lett oda. Bodó Ricsi egyenlített, jött tőle a szokásos „pókköltöztető” bomba, 8-8. Hiába kerültünk előnybe, ebből a Flensburg jött ki jobban, 10-8-as vezetésre tettek szert. Bogdan Radivojevics találata zárta az első harminc percet, így ott lihegtünk az egykori BL-győztes nyakán, 11-10.

Német góllal indult a második félidő, majd egy parádés Bánhidi-találat következett. Néha néma maradt a játékvezető sípja, ezt pedig gólokkal használta ki a Flensburg ellenünk. Nik Henigman bombája után a szlovén játékosunk piros lapot, így kiszállt a játékból. Emberhátrányba kerültünk, ezt pedig könyörtelenül kihasználta ellenfelünk: 16-12. Joan Canellas törte meg a hosszú gólcsendünket, 16-13. Fáradtunk, így egyre jobban nőtt a különbség, a 43. percben 18-13 állt az eredményjelzőn. Nem adtuk fel, Bánhidi, majd Bodó gólja után ugorhatott fel minden szegedi a tévé előtt: 18-15. Ricsi újból villant, 18-16! Bravó! Megvolt az esélyünk, hogy feljöjjünk egyre, nem éltünk vele, és a sporik sípja ismét néma maradt, hetest nem sűrűn kaptunk, így 20-16 lett az eredmény. Mirko Alilovic visszatért, sajnos továbbra is rengeteg biztos helyzetet rontottunk el, így nem volt esélyünk közelebb kerülni. A vége 26-24-es vereség, így továbbra sem tudtunk Flensburgban nyerni.

Folytatás vasárnap 18 órakor az újonc Veszprémi KKFT elleni idegenbeli meccsel.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Ingrid Anderson-Jensen

Közzétéve: 2020.12.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR