Remek második félidő után nyertünk Budakalászon

Vissza
Remek második félidő után nyertünk Budakalászon

17-15-ös félidő után magabiztosan, 33-24-re nyertünk Budakalászon a K&H férfi kézilabda ligában. Ez volt a hatodik sikerünk.

Budakalász-MOL-PICK SZEGED 24-33 (15-17)
K&H férfi kézilabda liga, 14. forduló, Budakalász, zárt kapu. Vezette: Felhő, Öcsi.
Budakalász: Boros – Nagy N. 3/1, Perisics 5/2, Tyiskov 1, Rotim 4, Holpert 1, Koncz 5. Csere: Váczi (kapus), Radnic 1, Kiss B. 2, Prokob 1, Maracskó, Simányi, Ceranic, Hrabák 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 10/6, Kaspárek 3, Bombac 3, Bánhidi 2, Bodó 7, Stranovsky 2. Csere: Krivokapics, Nagy T. (kapusok), Mackovsek 3, Canellas, Gaber 1, Rosta 1, Kecskés, Rea 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc.
Hétméteres: 3/3, ill. 6/6

Ilyen is régen fordult elő velünk: két meccset is játszottunk pár nap leforgása alatt. A sikeres szerdai, egriek elleni hazai bajnoki után (47-27-re nyertünk) szombaton idegenben léptünk pályára. Ellenfelünk a Budakalász volt. A keretünk egyetlen helyen változott, Nik Henigman kisebb sérülés miatt nem játszhatott, így Krivokapics Luka került be a keretbe, élete első NB I-es meccsére készülhetett. Bodó Ricsi viszont már a 100. MOL-PICK SZEGED-mezben lejátszott találkozóján volt túl, válogatott átlövőnk szép jubileumhoz érkezett.

Érdekesség, hogy ebben a szezonban már játszottunk a Budakalásszal, otthon 34-22-re nyertünk, és most sem forgott veszélyben a győzelmünk.

Hazai góllal kezdődött a meccs, Perisics vette be  Mikler kapuját, majd Rotim is gólt szerzett. Dean Bombac és Bogdan Radivojevics találataival 30 másodperc alatt egyenlítettünk, 2-2. Sajnos támadásban többször is hibáztunk, így tartotta előnyét a Kalász, a 8. percben 4-2-re vezettek.  Emberhátrányban értük utol ellenfelünket, majd a 12. percben Bodó betörése után először vezettünk, 7-6. Bánhidi Bence a 15. percben szerezte az első gólját, ekkor sikerült kettővel meglépnünk, 9-7. Jött egy Bodó-, majd egy Kaspárek-bomba, máris 15-12 lett nekünk. A hajrában ledolgozott egy gólt a hazai csapat, de így is 17-15-re vezettünk.

Perisics shetese vezette fel a második játékrészt, az újonc Krivokapics Luka nem tudta hárítani a büntetőt. Bogdan Radivojevics ejtése – hetesből -, majd szélső gólja következett, sikerült 19-16-ra meglépnünk. Mikler Roli lábbal kivédte Perisic hetesét, majd Radivojevics már az ötödik büntetőt vágta be, 21-17. A 42. percben időt is kértek a hazaiak. „Bogi” nagyon elkapta a fonalat, góljainak köszönhetően, 23-17-re léptünk el. Bodó Ricsi „százados” szórta a gólokat, méghozzá szépeket, 28-20, ide. Az 54. percben Mackovsek szerzett gólt,  tíz lett közte, 30-21. Mikler Rolit mindenképpen dicsérni kell, mert 24 perc alatt összesen 5 gólt kapott, így hajrára beállhatott a kapuba újból Kirvokapics. Nagy Tibi bejött egy hetesre, és megfogta azt! A vége 33-24 nekünk, magabiztos győzelem, ami a hatodik volt az idei K&H férfi kézilabda ligában.

Csoknyai István: – Számítottunk a nyitott védekezésre, amit az első félidőben aránylag jól sikerült megoldanunk. A második félidő közepén elfáradtunk, és akkor a Szeged eldöntötte a mérkőzést.
Juan Carlos Pastor: – Nagyon fontos találkozó volt, mivel mérkőzéshiányban szenvedünk, számunkra nagyon jól jött, hogy pár nap leforgása alatt két bajnokit is játszottunk. Két különböző félidőt játszottunk, a nyitott védekezést gyakoroltuk, amit a Budakalász jól tudott támadni, ezzel segítettek nekünk.

A jövő héten csütörtökön 18.45-kor a Bajnokok Ligájában végre otthon szerepelhetünk, a norvég Elverum Handball lesz az ellenfelünk. Nem ez lesz egyetlen meccsünk a héten, jövő szombaton 19 órakor a Csurgói KK-t fogadjuk majd.

A meccs felvétele:

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.11.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR