Juan Carlos Pastor: fontos, hogy erősek maradjunk

Vissza
Juan Carlos Pastor: fontos, hogy erősek maradjunk

Nem vagyunk jó helyzetben. Csapatunk keretét alaposan megtizedelte a koronavírus-járvány. Mesterünk, Juan Carlos Pastor ebben a helyzetben is hihetetlen pozitív energiát sugároz. Vele beszélgettünk.

- Mennyire tud erős maradni ezekben a helyzetekben?

- Nekem mindig pozitívnak kell maradnom, még ebben a nehéz időszakban is. Nem könnyű, mert mindennap akad egy új probléma. Ha pesszimista lennék, vagy éppen negatívan látnám az életet, akkor hogyan működne minden? Ezt nem tehetem meg a játékosok és a munkatársaim miatt, így mindig, minden pillanatban erős maradok. Ebben a helyzetben is együtt kell maradnunk, ez fontos. Egy napon biztosan véget ér majd ez a rossz álom, én ebben hiszek, így élek. Fontos, hogy erősek maradjunk, mert ha végre újból minden működik majd, akkor könnyebb lesz a visszatérésünk.

- Miből tud energiát meríteni a további munkához?

- A családom adja. Tőlük kapom. Arra is sokat gondolok, hogy vannak emberek, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint mi. Nekik a kórházban kell helytállni, illetve a betegeknek is meg kell vívni a csatát a vírussal szemben. A mi gondunk ezzel szemben jóval kisebb.

- Lát fényt az alagút végén?

- Mi harcosok vagyunk! Ezt bizonyítottuk már a pályán. Ígérem, ezt a harcot folytatjuk majd, nem eshetünk el, és nem is bukunk el. Lesz kiút, biztos vagyok benne!

- Milyen célokat lehet kitűzni?

-  Nagyon szeretnénk visszatérni azokhoz a napokhoz, amikor együtt, közösen, mindannyian edzünk, meccset játszunk, versenyzünk, meccseket nyerünk. Küzdeni a céljainkért, játszani a fantasztikus közönségünk előtt, látni, hogy megtelik a csarnok. Együtt, a #kékek táborral elérni az álmainkat. Ezek a céljaink!

- Hogy van a családja?

- Köszönöm, jól! Otthon vannak Spanyolországban. Július óta nem láttam őket személyesen, de mindennap erőt sugároznak felém. Nem könnyű a jelenlegi helyzet, de ilyen az élet.

- Mit üzen a #handballfamilynek?

- Mindenki legyen türelmes! Maradjon meg a közös álmunk, és ez a sok rossz dolog egyszer eltűnik. Együtt legyőzhetetlenek lehetünk, és ahogyan a jelszavunk is mondja: csak előre!

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2020.11.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR