Újabb BL-feladat következik

Vissza
Újabb BL-feladat következik

Csütörtök 18.45-kor a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a fehérorosz Breszt otthonában lépünk pályára. A meccset a Sport 1 TV élőben adja.

Következik a 203. meccsünk a Bajnokok Ligájában. Az idény harmadik összecsapására készülünk, és harmadjára is idegenben lépünk pályára. Szerdán irány Fehéroroszország, Breszt. Eddig mi két meccset játszottunk a BL-ben, ellenfelünk négy találkozón van túl: kétszer nyert és kétszer vereséget szenvedett, így jelenleg 4 pontja van. Mi kétszer vereséget szenvedtünk, így egyelőre még nem kezdtük meg a pontgyűjtést.

Az eddig lejátszott 202 meccsen 97-szer nyertünk, 17 döntetlent értünk el és 88-szor vereséget szenvedtünk. Eddig 5609-szer zörgettük meg az ellenfelek hálóját, míg mi 5554 gólt kaptunk.

Továbbra is Balogh Zsolt a legeredményesebb játékosunk, 324 gólt szerzett szegedi színekben a BL-ben. Az elmúlt Porto elleni meccsen két játékosunk is feliratkozott a házi góllistára. Kecskés Dániel és Tóth József is megszerezte élete első BL-találatát. Utóbbi a 100. #kékek játékosunk, aki az európai topligában gólt szerzett. Számára így ez a portói gól biztos, hogy örök emlék marad.

A Breszt nem lesz ismeretlen – szerdán részletesebben is bemutatjuk csütörtök esti ellenfelünket – rivális, történetünkben eddig hatszor találkoztunk velük, legutóbb a 2016-2017-es szezonban. Kiváló a mérlegünk ellenük, ötször nyertünk és csak egyetlen egyszer szenvedtünk vereséget. A Breszt mellett a Dinamo Minszkkel csatáztunk egykor a BL-ben. Ellenük négy meccsen két győzelmet és két vereséget könyvelhettünk el. A 2010. decemberében Szegeden lejátszott Dinamo elleni meccsre (37-34-re nyertünk) sokan emlékeznek, hiszen Fero Sulc 17 (!) gólt szerzett, ezzel ő tartja az egy meccsen szerzett gólcsúcsot.

A vasárnap a pihenésről szólt, hétfőn két foglalkozáson vesz részt a keret, kedden egy edzés lesz. Szerdán kelünk útra, ismét különgéppel utazunk Budapestről Bresztbe. A meccsünk 18.45-kor kezdődik, a Sport 1 TV élőben adja.

Cikk: Süli Róbert

Fero Sulc, a fehérorosz Dinamo Minsznknek 17 gólt dobott. Ezzel ő tartja a klubrekordot.
Fotó: delmagyar.hu/archív
 

Közzétéve: 2020.10.19.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR