Küzdöttünk, hajtottunk, de ez kevés Portóban

Vissza
Küzdöttünk, hajtottunk, de ez kevés Portóban

Második Bajnokok Ligája találkozónkon, 15-10-es félidő után 25-19-es vereséget szenvedtünk a portugál Porto otthonában.

FC Porto (portugál)–MOL-PICK SZEGED 25–19 (15–10)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 4. forduló. Porto, Pavilhao Dragao Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).
FC Porto: Mitrevszki – M. Alves 2, Mbengue 1, Martins 5, Iturriza 3, A. Gomes 4, Branquinho 2. Csere: Quintana (kapus), Späth, Salina 2, Areia 4/4, Magalhaes, D. Silva 1, Costa 1. Vezetőedző: Magnus Andersson.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Sostaric 4/2, Fekete, Rosta 3, Källman, Canellas 7/1, Zsitnyikov 1. Csere: Mikler (kapus), Kecskés 1, M. Stranovsky 2, Tóth J. 1, Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/4, ill. 4/3.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

Premier volt. A Bajnokok Ligája történetében először csaptunk össze portugál csapattal. A keretünk végül 13 főre szűkült, mert Bogdan Radivojevics megsérült, így szerb szélsőnk nem
tartott a csapattal. Bogi napról napra jobban van, jelenleg kezelésekre jár. Viszont az mindenképpen jó hír volt, hogy Mario Sostaric visszatért, szlovén szélsőnk kézsérülése rendbe jött, így ott lehetett a kezdőcsapatban.

Napsütésre, jó időre ébredt csütörtökön a keret. Délelőtt volt még egy átmozgató foglalkozás, majd este következett a 202. BL-találkozónk.

Fekete Dániel kezdőként kapott szerepet, élete első BL-meccsét játszotta. Mirko Alilovic védésével indult a meccs, azonban Zsitnyikov lövését is védte a portugál kapus. Martins góljára Joan Canellas válaszolt. Nem volt gólzápor, Alilovic remekelt, a 6. percben Rosta Miklós 2. BL-gólja után egyenlítettünk, 2-2. Ezután jött zsinórban három portói gól, így a hazaiak 5-2-re léptek el. A 12. percben időt is kértünk. Joan Canellas előbb egy hatalmas dugót, majd egy hetest süllyesztett el, így 7-4-re jöttünk fel. Joan most is fantasztikus volt, szórta a gólokat, a 20. percben 5-nél járt. Ekkor 9-6 volt a hazaiaknak. A 24. percben Kecskés Dani is betalált, ez volt a premier BL-gólja. Küzdöttünk, hajtottunk, Mario Sostaric egy remek átlövésgóllal jelezte, hogy sérülése után visszatért, 13-9. A félidőt egy hazai hetes zárta, 15-10 volt az eredmény.

Újabb újoncot avattunk, Tóth József kapott szerepet a második félidőben, amely Mario Sostaric góljával indult. Mikler Roli is védéssel kezdett, azonban kimaradtak a biztos helyzetek, így a különbség tovább nőtt: 18-12. Kemény fából faragtak bennünket, Martin Stranovsky és Mario Sostaric szerzett gólt, így 18-14-re tornáztuk fel magunkat. Mikler Roli is kiválóan védett, azonban ez sem segített, jött két hazai gól, 20-14. Dmitrij Zsitnyikov portói átka a 48. percben tört meg, ekkor szerezte első gólját. Tóth Józsi is kapott rendesen pacsit, ő is megszerezte első BL-gólját. A hajrában beszállt Bajus Bruno és Rea Barnabás is, aki egy remek gólpasszal mutatkozott be. A vége 25-19 a Portónak, így második vereségünket szenvedtük el.

Folytatás jövő héten a fehérorosz Breszt otthonában.

Juan Carlos Pastor: - Először is szeretnék gratulálni a Portónak a győzelemhez. Az ismert körülmények mellett nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, de ilyen az élet. Sok játékosunk hiányzik, de azt gondolom a védekezésünkkel alapvetően nem volt probléma. 25 gólt kaptunk, a gond sokkal inkább a támadásainkkal volt. Kiválóan védekezett az ellenfelünk, remek kapusteljesítménnyel, mi pedig sok támadást nem tudtunk góllal befejezni. Emiatt nem tudtunk közelebb kerülni. Dolgoznunk, harcolnunk kell, hogy megszerezzük az első pontjainkat.

Jonas Källman: - Gratulálok a Portónak, remek meccsük volt. Természetesen ennél többre számítottam tőlünk. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, nagyon sokan nincsenek itt velünk. Csalódott vagyok, hiszen a csapat kapitányaként úgy gondolom, sokkal inkább segítenem kell a fiatalokat, hiszen én rendelkezem sok tapasztalattal, de ez ma nem volt elég. Megteszünk mindent, mindenki ott segít, ahol tud, különböző posztokat, felállásokat vállalunk támadásban és védekezésben is. Megtettünk amit tudtunk, de ez ma nem volt elég. Nem tehetünk mást, csak amit a Míster is mondott: hazamegyünk és folytatjuk a munkát. Továbbra is sokakat kell nélkülöznünk, így holnap is minket látnak majd. Folytatjuk a kemény munkát, nem tehetünk mást.

 

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Porto

 

 

Közzétéve: 2020.10.15.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR