Irány Porto! BL-rangadóra fel!

Vissza
Irány Porto! BL-rangadóra fel!

Szerda reggel elindultunk Portugáliába, Portóba. Csütörtök 20.45-kor (élő: Sport 1 TV) a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában lépünk pályára.

Szeged-Budapest-Porto. Ez a mai penzum. Nem lesz rövid az út. Reggel 7.30-kor indultunk az újszegedi sportcsarnok elől. Csapatbuszunk a Liszt Ferenc reptérig vitt bennünket, onnan különgéppel Portóba repülünk. Három óra 40 percig tart az út, majd a landolást követően irány a szálloda. Ebéd, egy kis pihenő, majd edzés következik a Pavilhao Dragao Arénában. Nem ez lesz az utolsó tréningünk, hiszen csütörtök délelőtt is tart egy kis átmozgatást a szakmai stáb. Megszokott dolog, hogy késő esti meccs esetén mindig mozgunk egy kicsit.

Marko Krivokapics másodedzőnk 20 éve játszott Portugáliában. Madeira szigetén profiskodott, Luka kisfia itt is született.

- Akkor nagyon erős és színvonalas volt a bajnokság, sok kiváló kézilabdás szerepelt Portugáliában. Ezután jött egy nagy törés, amely alaposan visszavetette a színvonalat. Mára viszont ismét feltörekvőben van a sportág, ezt jól mutatja, hogy a Porto az elmúlt Bajnokok Ligája-szezonban kiválóan teljesített. Kielben nyerni nem sok csapatnak sikerült, ez a csütörtöki ellenfelünknek megadatott. Sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, mindenki minden edzésen nagyon odatette magát. Nem vagyunk sokan, de most azokkal kell megoldanunk a feladatot, akik a keretet alkotják. A precíz játék most különösen nagy figyelmet igényel. A Kielcében mutatott produkció jó alap lehet. Mivel célunk a csoportból való továbbjutás, így minden meccsen úgy lépünk pályára, hogy nyerni szeretnénk. El kell kezdenünk a pontok gyűjtését, így győzelemre törünk Portóban – nyilatkozta Marko Krivokapics.

Martin Stranovsky a Kielce elleni meccsen mutatkozott be a #kékek csapatában, és a lengyel bajnok ellen megszerezte első szegedi BL-gólját.

- Egy hónapja vagyok Szegeden, nagyon szeretek itt, kiváló munka folyik, igazi csapat vagyunk, remek közösséget alkotunk. Szerencsére gyorsan ment a beilleszkedés, igaz, a spanyolországi időszakból már ismertem Jonas Källmant, Joan Canellast és Mirko Alilovicsot, aki még csapattársam is volt Leónban. Portóban kemény csata vár ránk, de célunk, hogy begyűjtsük a két pontot – mondta elindulás előtt a szlovák válogatott balszélsője, Martin Stranovsky.

Az EHF a Hét meccsének választotta a Porto-MOL-PICK SZEGED összecsapást, amely premier lesz, hiszen eddig még sohasem játszottunk portugál csapattal a BL-ben. A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti.

Cikk: Süli Róbert

 

Közzétéve: 2020.10.14.

TOVÁBBI HÍREK

2020
10/28
Klubunk közleménye a breszti események kapcsán // Statement relating to the events in Brest

A Breszt elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után a hétfői koronavírus-tesztelés három játékosunknál mutatott pozitív eredményt. // English version below

2020
10/27
Elhalasztják a Flensburg elleni BL-meccsünket

Az EHF hivatalosan is értesítette klubunkat, hogy elhalasztja az október 29-re kiírt, a német SG Flensburg-Handewitt elleni hazai Bajnokok Ligája-meccsünket, amelyet későbbi időpontban játszunk le.

AZ ÖSSZES HÍR