Rea Barnabás rengeteget tanul Joan Canellastól

Vissza
Rea Barnabás rengeteget tanul Joan Canellastól

Újabb tehetséges játékosunkat mutatjuk be a #handbalfamily tagjainak. A 17 éves Rea Barnabás idén mutatkozott be az NB I-ben, már kerettag volt a Kielce elleni BL-meccsen. A PICK Kézilabda Akadémia irányítójával beszélgettünk.

- Hogy éled meg, hogy mindennap a felnőtt kerettel gyakorolhatsz?

- Számomra ez egy csoda! Hatalmas lehetőséget kaptam, nagyszerű dolog mindennap a nagy csapattal edzeni. Van még hova fejlődnöm, de most rengeteget tanulhatok.

- A játékosok közül kitől kapod a legtöbb segítséget? Kitől lestél el bármi kis fortélyt?

- Joan Canellas sok mindenre megtanított már. Figyelem is, mert remek kézilabdás, rengeteg dolgot elleshetek tőle. De Dmitrij Zsitnyikov is sokat segített, megmutatott különböző taktikai elemeket, cselt, passzt, amit természetesen próbálok hasznosítani. De a kapitány, Jonas Källman szintén hatalmas segítséget nyújt. Ő egy igazi példakép, mert képes ott maradni az edzés végén, és elmagyarázni még, hogy ha védekezünk, akkor hova álljunk, miként tudunk segíteni a társnak. Nagyszerű ember, de ez elmondható az egész csapatról, mert mindenki barátságos velünk. Ez pedig sokat jelent, mert még több munkára ösztönöz bennünket.

- Juan Carlos Pastor vezetőedző mit mond, miben kell még fejlődnöd?

- Mindig kiemeli, hogy az egyszerűbb megoldást válasszam, mert az a biztos. Az lesz a hatékonyabb, ne bonyolítsam túl a dolgot. Védekezésben is előrébb kell lépnem, ebben kell talán még a legtöbbet fejlődnöm.

- Nehéz megtanulni a rendszert, amit játszunk?

- Én szerencsés vagyok, mert az alapokat már az utánpótlásban elsajátítottam, de így sem könnyű, mindig nagy koncentrációt igényel, és mindig tanulni kell.

- Mikor kezdtél el játszani?

- 11 évesen indult a pályafutásom, de jóformán a kézilabdapályán nőttem fel. Révész Edina volt az első edzőm, azóta csak a #kékek csapatában játszottam.

- Hogyan tudod összeegyeztetni a kézilabdát az iskolával?

- Magántanuló vagyok a Körössy Szakközépiskolában, így akkor járok be, amikor nincs edzésem vagy meccsem. Jelenleg 11. osztályos vagyok, de nincs gond, működik egyszerre mindkettő.

- Már belekóstoltál a Bajnokok Ligája légkörébe. Milyen volt?

- Hú! Fantasztikus! Most pár  méterre voltak tőlem azok a játékosok, akiket előtte csak a tévében láttam. Egészen más világ az európai topliga, jó volt megtapasztalni ennek a varázsát. Emlékszem, amikor hazatértünk Kielcéből, olyan motivációt kaptam, hogy ha öt edzésünk lett volna egy nap, akkor mind az ötre elmentem volna. Ez a lendület továbbra is megmaradt, mindennap azért dolgozom, hogy fejlődjek, jobb játékos legyek.

Interjú: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Ő bizony Rea Barnabás! Legendás játékosunk, Danijel Andjelkovics kezében, miután 2007-ben bajnokok lettünk.
Fotó: Délmagyarország

Közzétéve: 2020.10.08.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR