Joan Canellas: Nekünk kell helytállni, az egész csapatot és a klubot képviseljük

Vissza
Joan Canellas: Nekünk kell helytállni, az egész csapatot és a klubot képviseljük

Szerdán 18.45-kor Lengyelországban, a Kielce otthonában lépünk pályára a Bajnokok Ligájában. Joan Canellasszal a Liszt Ferenc reptéren beszélgettünk.

A 14 fős keretben az egyik rutint Joan Canellas képviseli. Miniinterjút készítettünk vele a Liszt Ferenc reptéren.

Helyzet

- Most érkeztünk meg a reptérre, rajtunk kívül senki nincs itt, így minden elég gyorsan megvolt. Én jól vagyok, semmi problémám nincs. Az otthoni karantén nem volt rossz, tudtam koncentrálni arra, hogy tovább fejlesszem a térdemet. Most sokkal jobban érzem magam, mint két hete, ennek nagyon örülök.

Elvárás

- A türelem fontos. A szezon elején úgy indultunk, hogy a csoport első helyét akarjuk megszerezni, ebben a helyzetben viszont talán némileg módosultak az elvárások. Természetesen nyerni akarunk és pontokat szerezni, nagyot harcolni, de ez most nagyon nehéz lesz. A csoportban topcsapatok szerepelnek, mindegyik ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, főleg ilyen kevés játékossal. Teljes csapattal sem lenne könnyű, de így még többre lesz szükség mindenkitől. Őszintén szólva nem igazán tudjuk, mire számítsunk, az első mérkőzés tapasztalatai sokat számítanak majd. A legjobbunkat akarjuk nyújtani mindannyian. Nagyon nehéz lesz az ellen a csapat ellen idegenben, amely a Final4  végső győzelmére is esélyes. Több fiatal is velünk tart, bízunk benne, hogy a segítségünkre lesznek, de ez most nem csak a kézilabdáról szól. 60 percet játszunk, nagyon jó fizikumra lesz szükség, ez biztos döntő lesz.

Motiváció

- Ami engem és azt gondolom, a többieket is motiválja, az az, hogy egészségesek vagyunk. Nekünk kell helytállni, az egész csapatot és a klubot képviseljük. Ez hatalmas motiváció! Tudjuk, hogy nehéz lesz pontokat szerezni, de a motiváció itt van bennünk.  Mindenki ismeri a helyzetet, mindenki azt hiszi, hogy vereséget szenvedünk. Ez jó nekünk, nincs rajtunk nyomás, ráadásul ez egy újabb extra motiváció. Egy-másfél hónap múlva már más lesz a helyzet, de a következő meccs szerdán lesz, most csak erre figyelünk.

Hangulat

- A helyzet sokat változott, nem csupán a pozitív tesztek, hanem sérülés miatt több játékost elvesztettünk: Lukát, Sigit és Mariot is. Ennél nehezebbet nem nagyon tudok elképzelni, de pozitívnak kell maradnunk, egészségesek vagyunk és végre játszhatunk, végre elkezdhetjük a BL-menetelést. Sok időt töltöttünk a legrangosabb sorozat nélkül, de végre úton vagyunk. Természetesen nehezek a napok mindenkinek, nem számítottunk erre, de itt vagyunk, játszhatunk, barátokkal találkozunk. Ez feldob minket. Próbálunk boldogok, jókedvűek maradni, élvezni a játékot, a legjobbunkat adni, a legjobbat kihozni a helyzetből. Egymásnak is támaszt adunk ezzel. Aztán hazatérünk Szegedre és készülünk tovább. 

A szerdán 18.45-kor kezdődő meccsünket a Sport 1 TV élőben adja.

Közzétéve: 2020.09.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

AZ ÖSSZES HÍR