Elindultunk Kielcébe

Vissza
Elindultunk Kielcébe

Kedden reggel elindultunk a lengyelországi Kielcébe. Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában lépünk pályára.

"Helló, Cattani!" - ez nem változott most sem, azaz szokásosan indult ez a nap is. Ez így van, amikor útra kelünk bárhová. Nagy szurkolónk ismét ott állt a csapatbuszunk mellett, és üdvözölte a játékosokat, a szakmai stábot. Szegedről Budapestre utaztunk, majd a Liszt Ferenc reptérről különgéppel Lengyelországba repülünk. Egy közel 2 órás buszozás ott is vár ránk, amíg elérjük Kielcét, ahol ötödjére lépünk pályára a Bajnokok Ligájában. Eddig négyszer szerepeltünk a 17-szeres lengyel bajnok otthonában. A meccsünk szerdán 18.45-kor kezdődik, a Sport 1 TV élőben adja a találkozót.

14 fős a keretünk, amelybe három fiatal került be. Rea Barnabás a legfiatalabb, a PICK Kézilabda Akadémia utánpótlás-válogatott játékosa Orosházán már bemutatkozott az NB I-ben. A 17 éves játékos irányítóként szerepel a különböző korosztályos csapatokban, de balszélsőként is bevethető.

Fekete Dániel júniusban töltötte be a 21. életévét. A nyáron Győrből érkezett a PICK SZEGED U22-es csapatába. A székelyudvarhelyi születésű kézilabdás első edzője Csavar Zoltán volt, aki tagja volt az 1996-ban bajnok Pick Szegednek. Ez is egy szép történet, amely mindenképpen #kékek-szívet melengető. 2017 óta játszik Magyarországon, szerepelt a Tatabánya, a Tata és SZESE Győr csapatában. Fiatalként átlövőként szerepelt, jelenleg már beállósként számol vele jelenlegi edzője, Kárpáti Krisztián.

Tóth Józsefet nem kell bemutatni a #handballfamily-nek. Ő is 21 éves, beállós, a PICK utánpótlásában nevelkedett. A 2018-2019-es idényben mutatkozott be #kékek mezben az NB I-ben, Mezőkövesden szerezte meg a premiergólját. Ezután a Ferencvároshoz került kölcsönbe, majd Algyőn játszott az NB I/B-ben, míg a nyáron visszatért hozzánk.

Hétfőn délelőtt még itthon edzettünk, Kielcében este lesz foglalkozásunk. Szerdán egy rövid közös séta, és egy taktikai értekezlet szerepel a programunkban. A meccs után rögtön indulunk haza.

- Nincs idő azon keseregni, hogy most milyen helyzetben vagyunk. Mi minden meccsre úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk. Nagyon jól dolgoztak a fiúk, mindenkivel elégedett voltam, nagyon odatette magát mindenki a foglalkozásokon. Motiválni senkit sem kell, nekünk minden helyzetben, minden pillanatban harcolnunk kell. Ez jár a mi családunknak, a #handballfamily-nek, amelytől rengeteg szeretetet kapunk. Ez sokat segít nekünk, most is ebből kell erőt merítünk - nyilatkozta Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Süli Róbert

 

Közzétéve: 2020.09.22.

TOVÁBBI HÍREK

2020
12/04
Idegenbeli premier az újonc ellen

Vasárnap 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában idegenben, az újonc Veszprémi KKFT otthonában lépünk pályára. A meccset a hazai klub élőben adja majd.

2020
12/03
Nem sikerült legyőzni a Flensburgot

Hiába küzdöttünk, hajtottunk, 11-10-es félidő után 26-24-es vereséget szenvedtünk az EHF Bajnokok Ligájában, az SG Flensburg-Handewitt otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR