Szerdán Kielcében kezdjük a BL-szezont

Vissza
Szerdán Kielcében kezdjük a BL-szezont

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában – élőben Sport 1 TV – a lengyel Lomza Vive Kielce otthonában lépünk pályára. A 14 fős keret és a szakmai stáb kedden reggel kel útra.

Hiába fogyatkoztunk meg a koronavírus-járvány miatt, és jó pár meccsig nem számíthatunk hat játékosunkra, az élet nem áll meg, játszani kell. Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligájában Lengyelországban lépünk pályára, a Kielce vendégei leszünk. Riválisunkat nem igazán kell bemutatni, hiszen a kerete mindig bombaerős, ez most sem változott.

A nyártól Lomza Vive Kielce néven szereplő csapat túl van az első BL-fordulón, idegenben, a német Flensburg-Handewitt otthonában nagy csatában 31-30-as vereséget szenvedtek. Karalek 7, Kulesh 6, Fernandez 5, Karacic pedig 3 gólt szerzett. A németek 7 másodperccel a meccs vége előtt szerezték a győztes találatot. A lengyel bajnokságban három fordulón vannak túl, a Gdansk ellen otthon 34-25-re nyertek, a Szczeczint 37-22-re verték, majd a 3. fordulóban idegenben, a Zabrze otthonában 31-24-re diadalmaskodtak. Kilenc pontjuk van, hiszen a győzelemért 3 pont jár, míg ha a lengyel bajnokságban döntetlennel végződik az összecsapás, akkor büntetők következnek, és ennek a győztese 2, a vesztese 1 pontot kap.

Mi pénteken jöhettünk ki a karanténból, és négy nap után újból együtt edzettünk. A hétvége sem a pihenésről szólt, végig gyakoroltunk, készültünk a szerdai meccsre.
14 játékos és a szakmai stáb kel útra. Szegedről Budapestre buszozunk, majd a Liszt Ferenc reptérről különgéppel Krakkó repülünk. Kedden este a meccs helyszínen edzünk, másnap 18.45-kor pedig következik az első találkozónk a BL-ben. Ebben a helyzetben nem is lehet más a célunk, mint minél szorosabb eredményt elérni, hiszen a hazaiak teljes, a legerősebb keretükkel készülnek ellenünk. A meccs után egyből repülünk haza, így csütörtök hajnalban már Szegeden leszünk.

Ismerkedjünk meg az ellenfelünkkel! Idén a 17. lengyel bajnoki címét szerezte meg az egyszeres Bajnokok Ligája-győztes Kielce. Elég régen, a 2016-2017-es idényben a csoportmeccsek alatt találkoztunk utoljára velük. Ekkor viszont nem termet sok babér nekünk, hiszen itthon 29-27-re győztek a lengyelek, míg Kielcében 28-22-re nyertek. A két szurkolótábor hatalmas barátságot ápol, itthon és idegenben is különleges koreográfiák készülnek. Eddig nyolcszor találkoztunk: két győzelem mellett hat vereség a mérlegünk.
Mérlegünk: 8 meccs, 2 győzelem, 0 döntetlen, 6 vereség, 219 lőtt és 235 kapott gól.
Legutóbbi eredmény, 2016-2017, csoportmeccs: 27-29 (itthon), 22-28 (idegenben).

Cikk: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2020.09.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR