Megizzadtunk Csurgón a győzelemért

Vissza
Megizzadtunk Csurgón a győzelemért

Izgalmas mérkőzésen 32-28-ra nyertünk a Csurgói KK otthonában a K&H férfi kézilabda ligában. A meccs hőse a kilenc gólig jutó Bogdan Radivojevics volt.

Csurgói KK–MOL-PICK SZEGED 28–32 (16–15)
Férfi kézilabda NB I., 2. forduló. Csurgó, id. Sótonyi László Sportcsarnok, 350 néző néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
Csurgó: Tatai – Leimeter 1, Gábor, Kovacevic 4, Hanusz 2, Nagy Sz. 4, Popovics. Csere: Füstös (kapus), Krsmancic 2, Krecic 6, Szeitl 4, Tormás Nemeshalmi, Gebhardt, Vasics 2, Kerkovits 3/3, Borsos. Vezetőedző: Alem Toszkics.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 9/3, Kaspárek 5, Bombac 3, Bánhidi 4, Bodó 3, Källman 4. Csere: Mikler (kapus), Henigman 1, Mackovsek 2, Gaber, Canellas, M. Stranovsky 1, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 7/3, ill. 4/3.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

Kemény volt. Nagyon! De a lényeg, hogy nyertünk, zsebben a két pont, 32-28-ra győztünk a Csurgói KK otthonában. Remekül kezdtünk, Mirko Alilovic két hetest is megfogott, sőt jöttek tőle a bravúrok, elöl pedig a jobboldal, Bogdan Radivojevics és Stanislav Kaspárek remekelt. Fokozatosan léptünk el, Martin  Stranovsky is megszerezte a premiergólját, ekkor semmi jel nem utalt arra, hogy gond lehet. Ezutőn viszont kimaradtak a helyzeteink, a hazaiak pedig vérszemet kaptak. Grega Krecic vitte a prímet, a CSKK előbb egyenlített, majd a félidő utolsó másodpercében a vezetést is megszerezte, így 30 perc után 16-15-re vezettek a hazaiak.

Gyorsan három gólra nőtt a Csurgó előnye. Szerencsére ez nem tört meg bennünket, hanem inkább felpörgetett. Radivojevics, Kaspárek, Bombac volt a gólfelelősünk, majd Borut Mackovsek két ziccer találatával sikerült 2 góllal meglépnünk. Bánhidit is nehezen tartották, a heteseket pedig Radivojevics  magabiztosan értékesítette. Borsos piros lapja után pedig már nem adtunk esélyt. Kapitányunk, Jonas Källman is kiválóan játszott, Mikler Roli pedig egyre többet találkozott a labdával, két hetest is hárított, így egyetlen kérdés maradt: mekkora különbséggel nyerjük a meccset? Végül 32-28-ra nyertünk, ez volt a 33. győzelmünk a CSKK ellen.

Juan Carlos Pastor: - Jól jött nekünk ez a szoros meccs, mert eddig nem is volt ehhez hasonló mérkőzésünk sem a bajnokságban, sem a felkészülés során. Ezeket a pillanatokat is át kell élni. Azon dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, mert ezután következnek azok az ellenfelek, amelyekkel szemben már nem fér bele a gyengébb produkció.

Folytatás pénteken 17.15-kor otthon, a Veszprémi KKFT ellen. A meccsre csütörtökön (17 órától 20 óráig) még lehet jegyet vásárolni a PICK-irodán. Pénteken helyszíni jegyértékesítés már nem lesz.

Az újonc elleni találkozót az M4 Sport élőben adja.

A meccs teljes felvétele:

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

Közzétéve: 2020.09.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

2024
03/27
Mizo Tejutazó Gyermeksarok a rangadón is

A csütörtöki magyar BL-rangadón a PICK Arénában ismét kialakítjuk a Mizo Tejutazó Gyermeksarkot.

AZ ÖSSZES HÍR