Juan Carlos Pastor: Olyan a szurkolók hiánya, mint amikor egy tésztára nem rakunk szószt

Vissza
Juan Carlos Pastor: Olyan a szurkolók hiánya, mint amikor egy tésztára nem rakunk szószt

A negyedik hetet kezdtük meg a felkészülésben. Két hét múlva Orosházán már bajnokit játszunk. Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk az eltelt időszakról, a leendő feladatokról.

- Ez a negyedik hét a felkészülésben. Mi a hét fő feladata?

- Továbbra is a fizikai felkészítés játssza a főszerepet. Ez most nagyon fontos, erre tudunk az egész szezonban építkezni. De gyakorolunk egy teljesen új védekezési stílust, ennek az elsajátítása is szépen halad, ám ennek a tökélesítése sok időt vesz igénybe. Mindenre készülünk, így a meccseken kialakuló speciális helyzetekre is. Szóval az erőnléti foglalkozások mellett a taktika is kiemelt szerepet kap.

- Hogyan tetszett a csapat játéka a két edzőmeccsen?

- Amit szeretnék kiemelni, az a hozzáállás. Ezzel maximálisan elégedett voltam. Azonban ez a kétszer hatvan perc is megmutatta, hogy van hova fejlődnünk. Az különösen észrevehető volt, hogy amikor sok góllal vezettünk, visszaestünk, már nem koncentráltunk úgy, ahogyan előtte. Azt nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk teljes kerettel játszani, hiszen több sérültünk is volt.

- Több akadémista is szerepet kapott az edzőmeccseken. Mennyire volt elégedett velük?

- Először is köszönjük a segítséget, mert kevesebben voltunk a tervezettnél. Ezekből a meccsekből sokat még  nem tudunk leszűrni. Egy viszont biztos, hatalmas motivációt kaptak a fiatalok, megtapasztalhatták, hogy ha jól és eredményesen dolgoznak, akkor edzhetnek velünk, és akkor esélyük lesz az NB I.-ben játszani. Biztos vagyok abban, hogy ezzel többen majd élnek is, és szerepet kapnak a csapatban.

- Miben szeretne előrelépést látni a csapatnál?

- Most a legfontosabb, hogy a védekezésünk stabillá váljon, így egyszerű gólokat is tudjunk szerezni. Törekednünk kell arra is, hogy ne legyen labdavesztésünk, és javulnunk kell a visszarendeződésben. A koncentráció fontos, fegyelmezettnek kell lennünk minden helyzetben. A cél pedig nem is lehet más, mint minden meccsen magas szinten teljesíteni, függetlenül attól, hogy ki van a pályán.

- Fizikálisan milyen állapotban vannak a játékosok?

- Jó állapotban vagyunk, de leszünk még jobban is. Nincs egyszerű dolgunk, mert iszonyat meleg van a csarnokban. 35 Celsius-fokban nem könnyű tréningezni, állandóan törölni kell, rengeteg a megszakítás. De ez van, így kell készülnünk.

- Hogyan vannak a sérültek?

- Matej Gaber már edzett, Joan Canellas a héten csatlakozik hozzánk, így ők ketten visszatértek. Ha minden ideálisan alakul, akkor Luka Stepancic és Stefán Sigurmannsson a jövő héten térhet vissza, és akkor teljes lesz a keretünk.

- Hiányoztak a szurkolók?

- Ez a helyzet senkinek sem tetszik, így nekünk sem, de a jelenlegi lehetőségek között egyelőre erre kell felkészülnünk. Olyan a hiányuk, mint amikor egy tésztára nem rakunk szószt. Nagyon hiányoznak.

Interjú: Süli Róbert
Fotók: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2020.08.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR