Győzelem az első edzőmeccsen

Vissza
Győzelem az első edzőmeccsen

A felkészülési időszak első edzőmeccsén 38-25-re nyertünk hazai pályán a Dabas ellen. Visszatértünk.

MOL-PICK SZEGED–Dabas 38–25 (18–7)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy F., Túroczi.
MOL-PICK SZEGED: Mikler – Sostaric 4/1, Kaspárek 5, Henigman 3, Mackovsek 4, Källman 5. Csere: Alilovic (kapus), Bombac 2, Rosta 8, Zsitnyikov 2, Radivojevics 3/1, Bajus 1, Kecskés, Fekete D. 1, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Dabas: Holló – Tóth Á. 1, Kurucz 4/2, Török 4, Koller 2, Laurinyecz 2, Ács 5. Csere: Podoba (kapus), Szöllősi Sz., Antal Sz. 1, Hajdú, Kiss P. 3, Garajszki 2, Győrvári 1. Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 4, ill. 0 perc.

154 nap. Hosszú idő, de végre kicsit visszaköltözött az élet az újszegedi sportcsarnokba. Meccset játszottunk, a felkészülési időszak első edzőmérkőzését. Persze, iszonyat hiányoztatok, hiszen milyen jó lett volna népes szurkolósereg előtt pályára lépni, és kapni a tapsot tőletek, de a koronavírus-helyzet miatt zárt kapuk előtt fogadtuk a Dabast.

Voltak hiányzók. Bodó Ricsi betegeskedett, fájt a torka, így ő nem játszott, de már edz, minden esély megvan, hogy szombaton ott legyen a pályán. Bánhidi Bence, Stefán Sigurmannsson és Luka Stepancic is megérezte a kőkemény felkészülést, kisebb sérülés miatt kihagyták a meccset, így több fiatal (Kecskés, Bajus, Fekete D., Hegedűs P.) is a keretbe került.

A Rádió 88 jóvoltából valamennyire becsempésztük a hangotokat, az egyik BL-meccs atmoszférájából játszottunk be végig egy kis hangulatot. Persze, ez nem olyan, mint amikor itt vagytok, de legalább a hangotok erőt adott nekünk.

És akkor a meccs. A Dabas alaposan átalakult, megfiatalodott.

Mario Sostaric szerezte az idény első gólját. Azt elmúlt szezon legeredményesebb NB I-es gólvágója hetesből volt eredményes. Ezután kapitányunk percei következtek, Jonas Källman járt az élen a gólszerzésben. Mikler Roland fogott rendesen, így egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. Rosta Miklóst rendesen kiszolgálták a társak, így válogatott beállósunk is termelte a gólokat. Nem kellett sokat várni Borut Mackovsek első szegedi dugójára sem, szlovén légiósunk egy remek átlövés találattal köszönt be Szegeden. Mikler továbbra is biztosan védett, így a félidőben már 18-7-re vezettünk.

Jonas Källman góljával indult a második harminc perc. Az első időszak ebben a periódusban nem a védekezésről szólt, potyogtak a gólok rendesen. Bogdan Radivojevics is elkapta a fonalat, Stanislav Kaspáreknek pedig ültek a bombái. Az 50. percben már 32-17 volt a javunkra. Pastor edző időt kért, jött is két Sostaric-gól, majd a fiatal Fekete Dániel is betalált. A hajrára mindenki szerepet kapott, így kivehette a részét a 38-25-ös győzelmünkből.

Folytatás szombaton 17 órakor ismét zárt kapuk előtt, ekkor az Orosházát fogadjuk. Szurkolóink viszont a Sport 1 TV-n élőben követhetik figyelemmel a második edzőmeccsünket.

Tudósítás: Süli Róbert
Fotó: Sólya Eliza

 

Közzétéve: 2020.08.12.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/22
Szombaton Egerben lépünk pályára

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda liga 23. fordulójában a QHB Eger otthonában lépünk pályára.

2024
04/20
Nagy Martin: továbbra is OTP Bank - PICK Szeged

Klubunk 2025. június 30-ig meghosszabította szerződését kapusunkkal, Nagy Martinnal.

AZ ÖSSZES HÍR